Teljes pompájában tér vissza a Commodore 64

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 26.
  • Hardver
Idén karácsonykor visszatér a klasszikus Commodore 64, ráadásul a jelenleg uralkodó trendekre fittyet hányva nem egy újabb minikiadásban, hanem teljes valójában érkezik a 119,99 euróba kerülő THEC64.

A Commodore 64 Minit is készítő Retro Games megerősítette, hogy most karácsonykor, valamikor decemberben bemutatkozik a retrómasina újabb változata, ami egy az egyben az eredeti előtt tiszteleg, így a külső teljesen érintetlen marad, míg a belső azért kínál egy-két modernizált apróságot. A THEC64 forgalmazását a Koch Media végzi, a gépet pedig 119,99 euró ellenében vihetjük majd haza.

A gépet természetesen a mai, modern tévékre kötve használhatjuk, így kapunk egy HDMI-kimenetet, de lehetőségünk lesz különböző CRT-szűrőkkel visszahozni a régi kor hangulatát. Többféle bootolási lehetőséget is kapunk, így lehetőségünk lesz a VIC20 Basic módban vagy egy közvetlen játékválasztó módban is használni a masinát. A gép 64 előretelepített játékot tartalmaz majd.

84.
Kawada
#83: Hú de nem érdekelt az. De pont a héten szereztem be egyet 6000 Ft-ért teljesen újonnan. Sajnos ennyiért már nem tudtam ellenállni. :)
83.
NemecsekErno
Akkora anyagi siker lesz, mint a PS Classic.
82.
Cooper911
Aki azt mondja, hogy ezt csak a hülyék veszik mert ott az eredeti,, az vegyen már egy alapgépet, egy floppy meghajtót egy Joyt, egy átalakítót a TV-hez (vagy egy commodore monitort) aztán meglátjuk mennyvel lesz 40k alatt. Aztán a gép meg a táp szépen fűt neki, és várhatja, hogy mikor tölt be a játék, meg a táp mikor adja fel. Félreértés ne essék, megértem aki fullba tolja a retrót, de nem biztos hogy ez drágább megoldás, de biztos, hogy kényelmesebb.
81.
Kawada
#80: Nem kell komolyan venni... nyilván poén.
80.
Kawada
#79: "40.000 forint körül.. És venni fogják mert sötétek az emberek...
Ha retrózni akarsz ott az igazi... Ha meg az nem felel meg ott az emulátor amin még többet is kapsz minden tekintetben (bizony akár mikrokapcsolós szinte igazi joyal) fillérekből..."

Szerintem ebben benne van minden állításom egyébként, nem tudom ezeken kívül mit nem réthettem meg. Utolsó gyanúim:
1. skizofrén vagy, és más emberként írtad amit ítál,
2. be voltál jelentkezve a munkahelyeden/otthon/internet kávézóban/telefonodban amit elloptak/egyéb és valaki kommentelt a nevedben.
79.
Ultimate
#78: Te mert te reagálsz folyamatosan faszságot... Arra is képtelen vagy hogy felfogd amit az ember ír... Semmi ellenérv nem hangzott el csak hülyeség a részedről....
78.
Kawada
#77: Én csinálok hülyét? :) egy termék megjelenésével kapcsolatos hír alatt bekommenteltél hosszan, hogy miért hülye mindenki aki ezt megveszi... Az első itteni kommenteddel elragadtad ezt a címet. Plusz persze amikor kapsz valami ellenérveket, hogy miért fölösleges és butaság amit írtál, mindenki csak mellé lőhet és hülye lehet. :) bármilyen témában is természetesen.
77.
Ultimate
#76: *azt meg halkan jegyzem meg hogy most is te álltál belém megint.... Rendre marhasággal. De ha neked jó ha mindig hülyét csinálsz magadból folytasd csak. :)
76.
Ultimate
#75: Te abszolút nem fogtál fel semmit csak kötekszel rendre faszságokkal szavakat kiragadva.
Kapcsolj klímát vagy valami mert nem tesz jót a meleg...
75.
Kawada
#74: Legfeljebb 3 ember használta a retro kifejezést, mégpedig azok, akik fikázták az egészet... Elhangoztak visszaemlékezések, esetleg azt, hogy nosztalgikus, és voltatok ketten-hárman, akik nekiálltok hülyézni mindenkit, hogy milyen kamu retro faker bolond mindenki aki megveszi és hagyja magát átbaszni... Mint egy megkeseredett, magányos, komcsi nyugger, aki mindenbe beleköt amibe más bármilyen okkal, indokkal, személyes élmény által örömét leli.
74.
Ultimate
#73: Akkor megint segítek (pedig leírtam) : mert az ultimate verzió lett volna magyarul ami c64-re magyarul nem jött...
Plusz én egy szóval nem mondtam micsoda retro élmény...
Megint mellé....
73.
Kawada
#70: Te miért vártad a pc-s Newcomer átiratot? Miért nem játszol a c64-es verzióval, ha annyira szereted? Hülye vagy? Játssz at eredetivel... :) kb. ebbe kötöttél bele... :)
72.
delphijos
#55: "Volt még egy rakás magyar nyelvű szövegelős kaland cucc."

Jaja, a Rátkai játékok pl. Jók is voltak azok.
71.
GAMEROD
Kár a vita, nem mainstream dologról van szó, gyártanak belőle X darabot aztán annyi. Akinek kell megveszi, el is fog fogyni gyorsan.
70.
Ultimate
#69: Leírtam a véleményem mire baromságokkal nekemestek ezekre reagáltam. Ez minden csak nem rugózás köszi.
69.
delphijos
#38: Mondjuk én sem értem minek ezen rugózni. Kb 1 millió dolog van ami nem éri meg az árát. Na és ? Szerintem mindenkinek van olyan "becsípődése" amire nem sajnálja a lóvét, más meg furcsálja... Én pl. játszom, filmet nézek, de egyáltalán nem érdekelnek a gyűjtői kiadások, mások meg szeretik nézni a szobrot, füzetet, CD-t, fémtokot.... Ez van...
67.
Duken
#57: Ááá, commando, Bruce Lee!!! Mennyit nyüstőltük öcsénmmel! :D
66.
Neotechtr
#63: Hahaha ez zseniális :) bármelyik pillanatban megjelenhet akkor.
65.
Diabolis83
Commando... Szerintem több joyt evett meg mint a többi játék összesen :D
A. C. E. repülőgépszimulátor ahol két kocka kergeti egymást kék háttér előtt :D
Mekkora tuning volt amikor be tudtam szerezni egy öthuszonötös floppy meghajtót :D
És hogy sírtam a röhögéstől amikor fater habzó szájjal vágta hozzám a játék kazettáimat... 7 órás útra indult, és tőlem akart zenét nyúlni...
63.
Ultimate
#62: 7...Hét éve volt "célegyenesben"...
https://m.gamepod.hu/hir/celegyenesben_az_ultimate_newcomer.html

Azóta csak hitegetés, mellébeszélés. Engem ki is raktak mert meg mertem kérdőjelezni a hitelességüket....
62.
Ultimate
#58: Facebookon Ultimate Newcomer csoport.. 5 vagy 6 éve még hír is volt róla hogy hetek kérdése lehet a megjelenés mert kivitték xy rendezvényre és már csak hibajavítgatás..
Aztán kifogások..mesék..ilyen olyan durva hibák (amik amúgy az eredetiben is voltak) kigyomlálása mese.. És máig semmi.. Sajnos nem hiszem hogy lesz belöle bármi, holott nem remake, nem remaster... Hanem a Newcomer bővített verziójának (ami nem jelent meg magyarul) pc-s magyar átirata.. Lett volna...
61.
Neotechtr
#55: +1 Nice, ha most erről mindegyikről nekiállnék beszélni, hogy milyen harangokat kongatott meg, akkor rohadt hosszú este lenne ez mindenkinek. Respekt. Köszönöm :)
59.
Neotechtr
58.
Neotechtr
#55: Ne mondd már, hogy ígérgetik a Newcomer-t. erről totál lemaradtam. Vélhetően maradt is egy pár idegszálam miatta. :)
57.
Kawada
#55: Olvastam a címeket és csak úgy hasíottak belém a "úúú, úúú, úúúú" szerű "mekkorajátékokvoltakezektejóég!" érzések... :) Bruce Lee, Impossible Mission, Bubble Bobble, Commando, Ghostbusters, International Karate, Skate or Die, Zorro... és még csomó más, amiről csak képek ugranak be, de a címek nem... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...