Teljes pompájában tér vissza a Commodore 64

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 26.
  • Hardver
Idén karácsonykor visszatér a klasszikus Commodore 64, ráadásul a jelenleg uralkodó trendekre fittyet hányva nem egy újabb minikiadásban, hanem teljes valójában érkezik a 119,99 euróba kerülő THEC64.

A Commodore 64 Minit is készítő Retro Games megerősítette, hogy most karácsonykor, valamikor decemberben bemutatkozik a retrómasina újabb változata, ami egy az egyben az eredeti előtt tiszteleg, így a külső teljesen érintetlen marad, míg a belső azért kínál egy-két modernizált apróságot. A THEC64 forgalmazását a Koch Media végzi, a gépet pedig 119,99 euró ellenében vihetjük majd haza.

A gépet természetesen a mai, modern tévékre kötve használhatjuk, így kapunk egy HDMI-kimenetet, de lehetőségünk lesz különböző CRT-szűrőkkel visszahozni a régi kor hangulatát. Többféle bootolási lehetőséget is kapunk, így lehetőségünk lesz a VIC20 Basic módban vagy egy közvetlen játékválasztó módban is használni a masinát. A gép 64 előretelepített játékot tartalmaz majd.

83.
NemecsekErno
Akkora anyagi siker lesz, mint a PS Classic.
82.
Cooper911
Aki azt mondja, hogy ezt csak a hülyék veszik mert ott az eredeti,, az vegyen már egy alapgépet, egy floppy meghajtót egy Joyt, egy átalakítót a TV-hez (vagy egy commodore monitort) aztán meglátjuk mennyvel lesz 40k alatt. Aztán a gép meg a táp szépen fűt neki, és várhatja, hogy mikor tölt be a játék, meg a táp mikor adja fel. Félreértés ne essék, megértem aki fullba tolja a retrót, de nem biztos hogy ez drágább megoldás, de biztos, hogy kényelmesebb.
71.
GAMEROD
Kár a vita, nem mainstream dologról van szó, gyártanak belőle X darabot aztán annyi. Akinek kell megveszi, el is fog fogyni gyorsan.
65.
Diabolis83
Commando... Szerintem több joyt evett meg mint a többi játék összesen :D
A. C. E. repülőgépszimulátor ahol két kocka kergeti egymást kék háttér előtt :D
Mekkora tuning volt amikor be tudtam szerezni egy öthuszonötös floppy meghajtót :D
És hogy sírtam a röhögéstől amikor fater habzó szájjal vágta hozzám a játék kazettáimat... 7 órás útra indult, és tőlem akart zenét nyúlni...
53.
Duken
#43: Azt nem tudom hogy mit jelent hogy "pses" . Ilyen nincs. Emberek vannak akik szeretik a játékokat mivel a többség több platformal rendelkezik manapság. A pécétől elkezdve a switchig ps4ig. Művészemberként és pedagókusként nekem a sony exkluzívjai messze a legigényesebb játékok. Mondanivalóval, pazar látványvilággal top játékmenettel. Az évek folyamán egyértelművé vált hogy a legjobb játékok amit a szakma is piedesztálra emel azok first party stúdióktól jönnek. Legyen az nintendo exkluzív vagy sony exkluzív. Ezt az eladások, a játékosok a szakma bizonyítja. Az hogy a gk-n pár troll hangoskodik attól még ha megfeszülnek is a valóság és az igazság ugyanaz marad.
46.
Neotechtr
De különben is... most nézem, hogy a C64 alatt vagyunk és én ma pont C64 pólóban toltam, mert van közöm hozzá. Most azért zseniális itt (velem együtt) megint a PS bajnokokat tiporni. Inkább arról nyilatkozzon a sok karakter, hogy mit tolt C64-en ffs.
43.
Neotechtr
#33: A szűk látókörű és fogalmatlan között van különbség. Az nem hülye, aki a *számára* teljesen szuper és minőségi játékokkal játszik a kedvelt platformján. Viszont aki kizár minden mást abból, hogy esetleg jót is gondoljon egy olyan címről, ami nem exkluzív a saját kedvenc gépére, az buta. És az, hogy *buta* az sokkal súlyosabb jelző bármilyen anyázásnál. Az miért van, hogy én el tudok lenni a PS-en is egy tök jó játékkal, meg PC-n is? Ha én úgy állnék hozzá, hogy nem tolom a pl Divinity Original Sin 1-2-t, csak azért mert nem PS ex, nagyon sok jó játékról maradtam volna le. Na de most direkt olyan példát mondtam, amit kihoztak konzol gépre is. Azt garantálom, hogy számolatlanul lehet belebukni az órákat PS-en is. Mégsem egy kaptafa recept alapján készült TPS dráma bullshit, se nem egy 20 éves cím 10 évesre hozott és új áron eladott változata. Nekem pl egy Shadowrun Dragonfall sokkal több, jobb és minőségibb emlékezetes élményt adott, mint bármelyik Gears of War, Forza, vagy pl a TLoU, mert egyszerűen így volt. De pl a Gears of War is sokkal minőségibb és emlékezetesebb élmény, mint a Syphon Filter... De a Gears of War meg sokkal kevésbé jó még így is mint a MGS3. Amit meg simán überel a Deus Ex.

Szóval nagy bullshit itt játszani az embernek az agyát a PS-el, amire rárakta már Mona Lisa képét és naponta háromszor lehokizza, mert olyan jó a világháború előtti CTR. Az az igazság, hogy ma már, hála a közösségeteknek egy PS játék csak akkor érdemel egyáltalán figyelmet, ha NEM egy PS-es mondja, hogy jó.

Szóval pár ember nem hülye, csak nem látott még jó játékot. Aki meg buta, az nem is fog.
30.
Neotechtr
De zsír :)

De nekem van eredeti. Magnó, meg lemez viszont nincs már meg hozzá. Nem azt mondom, hogy vegye meg mindenki, mert dehogy. Viszont egy napszemcsi áráért street rod?
27.
GAMEROD
Csak ne jósolgassatok, vinni fogják mint a cukrot, mint ahogy én is venni fogok egyet. Pont ezt írtam régen hogy a mini fasságok helyett ugyanúgy kéne ezeket kiadni ahogy eredetileg voltak. Azt már meg sem akarom említeni hogy az individual-nál állandóan készlet hiány van a modernebb c64 alaplapokból és a többi komponensből.
25.
zozo76hun
ahogy lehet nalunk kapni azonnal veszek! a penz se szamit! :D

megvan az eredeti is, dobozaban, az uj -lapos- valtozat 1988 ota, hozza az 1541/2 floppy-meghajto.
23.
Őrnagy
Sír a f...om, legalább megtudtam, milyen a nagy magyar valóság :D
21.
De aki annyira nagy becsben tartja es nosztalgiat akar miert nem vesz igazit? 5000 Ft kb... en is szerettem, ennek koszonhetoen ismertem meg a PC-t, a programozast kicsit es a jatekokat, de utana orultem hogy egy bontoban adtak erte valamit hogy vehessek 486-ost, francnak se kene ujra :-)
20.
Raptor X
LOAD "*",8,1
Vazze, időgép-vissza 30 évet-Conan egész nyáron, meg Olympic Games. :,)
15.
user101
Én lennék a legboldogabb, ha minden indie játék minimum Last Ninja, Creatures 1-2, TreasureIsland, SpyVsSpy, Dizzy, Driller, Mercenary vagy bármelyik Krynn és társaik színvonalú lenne... Rengeteg ma is vállalható cím van c64-re!

Igaz, én sokkal inkább a telefon + kontroller + vezeték nélküli átvitelben látom a jelent, mint ilyen átverés "retro-konzolban".
13.
JackBauer7
Teljesen felesleges hülyeség az egész. Aki igazi retro fan, annak van otthon egy original. Az az igazi érték és különlegesség. Aki meg nem fan, az ki fogja röhögni az egészet azonnal. De most tényleg, mi lesz a következő? Fekete-fehér tv-t is adnak ki, vagy meddig megy ez a nosztalgia őrület. Nekem is volt C64, szerettem, de ma már sajnos egy percre sem kötnek le ezek a régi gagyi játékok! Mindenki meg van őrülve a retro életérzésért, de azt már nem lehet visszahozni. Elmúlt, kész, engedjétek el szegényt, mint a dídzsébobót!!! :D
12.
Kelan
Én a Z80-asok táborát erősítettem egy Enterprise 128-al. Valószínűleg nekünk nem lesz nosztalgia vonat, de jól is van ez így :)
Ez a cucc viszont tetszetős, meg kell nézni közelebbről, nincs mese!
8.
user101
#6: Ne sírj, én "tacskó biciklit kaptam" BMX-helyett és szintén C-16-ot ... :)

Aztán írtam és konvertáltam rá játékokat C64-ről és lettek német barátaim akiktől cserébe kaptan sid-kártyát, floppy meghajtót és felbővítették 64k-ra a gépem :)
6.
Őrnagy
Két nagy álmom volt gyerekkoromban: egy BMX, meg egy C64.
A BMX helyett VMX-et kaptam, ami egy magyar gyártmányú BMX utánzat volt.
A C64 helyett C16 jött számomra, kb 10-ed annyi játék volt rá, mint 64-re.
Ilyen az élet :)
A szüleim megtettek mindent :D
4.
Csoki80
Magnót adjanak meg kazikat ne gyorválasztó menüt :-D
3.
PS4jacksony
Nem tudom nem lett volna egyszerűbb egy emulátort kiadni miért kellett ehhez gépet csinálni nem jósolok nagy jövőt neki.
2.
kastorhun
Van olyan érzésem hogy nem lesz nagy sikere a konzolnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...