Teljes pompájában tér vissza a Commodore 64

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 26.
  • Hardver
Idén karácsonykor visszatér a klasszikus Commodore 64, ráadásul a jelenleg uralkodó trendekre fittyet hányva nem egy újabb minikiadásban, hanem teljes valójában érkezik a 119,99 euróba kerülő THEC64.

A Commodore 64 Minit is készítő Retro Games megerősítette, hogy most karácsonykor, valamikor decemberben bemutatkozik a retrómasina újabb változata, ami egy az egyben az eredeti előtt tiszteleg, így a külső teljesen érintetlen marad, míg a belső azért kínál egy-két modernizált apróságot. A THEC64 forgalmazását a Koch Media végzi, a gépet pedig 119,99 euró ellenében vihetjük majd haza.

A gépet természetesen a mai, modern tévékre kötve használhatjuk, így kapunk egy HDMI-kimenetet, de lehetőségünk lesz különböző CRT-szűrőkkel visszahozni a régi kor hangulatát. Többféle bootolási lehetőséget is kapunk, így lehetőségünk lesz a VIC20 Basic módban vagy egy közvetlen játékválasztó módban is használni a masinát. A gép 64 előretelepített játékot tartalmaz majd.

84.
Kawada
#83: Hú de nem érdekelt az. De pont a héten szereztem be egyet 6000 Ft-ért teljesen újonnan. Sajnos ennyiért már nem tudtam ellenállni. :)
83.
NemecsekErno
Akkora anyagi siker lesz, mint a PS Classic.
82.
Cooper911
Aki azt mondja, hogy ezt csak a hülyék veszik mert ott az eredeti,, az vegyen már egy alapgépet, egy floppy meghajtót egy Joyt, egy átalakítót a TV-hez (vagy egy commodore monitort) aztán meglátjuk mennyvel lesz 40k alatt. Aztán a gép meg a táp szépen fűt neki, és várhatja, hogy mikor tölt be a játék, meg a táp mikor adja fel. Félreértés ne essék, megértem aki fullba tolja a retrót, de nem biztos hogy ez drágább megoldás, de biztos, hogy kényelmesebb.
81.
Kawada
#80: Nem kell komolyan venni... nyilván poén.
71.
GAMEROD
Kár a vita, nem mainstream dologról van szó, gyártanak belőle X darabot aztán annyi. Akinek kell megveszi, el is fog fogyni gyorsan.
67.
Duken
#57: Ááá, commando, Bruce Lee!!! Mennyit nyüstőltük öcsénmmel! :D
65.
Diabolis83
Commando... Szerintem több joyt evett meg mint a többi játék összesen :D
A. C. E. repülőgépszimulátor ahol két kocka kergeti egymást kék háttér előtt :D
Mekkora tuning volt amikor be tudtam szerezni egy öthuszonötös floppy meghajtót :D
És hogy sírtam a röhögéstől amikor fater habzó szájjal vágta hozzám a játék kazettáimat... 7 órás útra indult, és tőlem akart zenét nyúlni...
59.
Neotechtr
56.
Kawada
#52: Nagyon messze vagy te attól a szinttől, hogy érdekeljen, ha olyat írsz nekem, hogy buta vagyok... :)
53.
Duken
#43: Azt nem tudom hogy mit jelent hogy "pses" . Ilyen nincs. Emberek vannak akik szeretik a játékokat mivel a többség több platformal rendelkezik manapság. A pécétől elkezdve a switchig ps4ig. Művészemberként és pedagókusként nekem a sony exkluzívjai messze a legigényesebb játékok. Mondanivalóval, pazar látványvilággal top játékmenettel. Az évek folyamán egyértelművé vált hogy a legjobb játékok amit a szakma is piedesztálra emel azok first party stúdióktól jönnek. Legyen az nintendo exkluzív vagy sony exkluzív. Ezt az eladások, a játékosok a szakma bizonyítja. Az hogy a gk-n pár troll hangoskodik attól még ha megfeszülnek is a valóság és az igazság ugyanaz marad.
52.
Neotechtr
#50: Ha magadra veszed, akkor hülye is. XD Meg milyen 40 soros válasz, most csak nem kéne ekézni, hogy miért nem fejtettem ki normálisan 3000 sorban. Ez van.
48.
Kawada
#43: És én/mi vagyunk a hülyék... Te hozod ide ember... Reagálsz egy böfögésre egy 40 soros szarral, ahol osztod, hogy az exek miért túlértékeltek (kb.) és akkor mindenki más a hülye és a fanboy. Olyan vagy mint az látens b*zi homofób, aki ha minden nap lenne pride rendezve, minden nap kint lenne dobálni őket, pedig rajta kívül a kutya se foglalkozik vele...
46.
Neotechtr
De különben is... most nézem, hogy a C64 alatt vagyunk és én ma pont C64 pólóban toltam, mert van közöm hozzá. Most azért zseniális itt (velem együtt) megint a PS bajnokokat tiporni. Inkább arról nyilatkozzon a sok karakter, hogy mit tolt C64-en ffs.
44.
Neotechtr
#42: Heh én nem vagyok az ellenséged, vagy a hatered, vagy valami, legyen már elég, ha nevetek valamin. Most sértegesselek, vagy bíráljalak? Nem. Lol.

Azért írok, mert sajtból van a hold. Ennyi. Exkluzív. Plíz.
43.
Neotechtr
#33: A szűk látókörű és fogalmatlan között van különbség. Az nem hülye, aki a *számára* teljesen szuper és minőségi játékokkal játszik a kedvelt platformján. Viszont aki kizár minden mást abból, hogy esetleg jót is gondoljon egy olyan címről, ami nem exkluzív a saját kedvenc gépére, az buta. És az, hogy *buta* az sokkal súlyosabb jelző bármilyen anyázásnál. Az miért van, hogy én el tudok lenni a PS-en is egy tök jó játékkal, meg PC-n is? Ha én úgy állnék hozzá, hogy nem tolom a pl Divinity Original Sin 1-2-t, csak azért mert nem PS ex, nagyon sok jó játékról maradtam volna le. Na de most direkt olyan példát mondtam, amit kihoztak konzol gépre is. Azt garantálom, hogy számolatlanul lehet belebukni az órákat PS-en is. Mégsem egy kaptafa recept alapján készült TPS dráma bullshit, se nem egy 20 éves cím 10 évesre hozott és új áron eladott változata. Nekem pl egy Shadowrun Dragonfall sokkal több, jobb és minőségibb emlékezetes élményt adott, mint bármelyik Gears of War, Forza, vagy pl a TLoU, mert egyszerűen így volt. De pl a Gears of War is sokkal minőségibb és emlékezetesebb élmény, mint a Syphon Filter... De a Gears of War meg sokkal kevésbé jó még így is mint a MGS3. Amit meg simán überel a Deus Ex.

Szóval nagy bullshit itt játszani az embernek az agyát a PS-el, amire rárakta már Mona Lisa képét és naponta háromszor lehokizza, mert olyan jó a világháború előtti CTR. Az az igazság, hogy ma már, hála a közösségeteknek egy PS játék csak akkor érdemel egyáltalán figyelmet, ha NEM egy PS-es mondja, hogy jó.

Szóval pár ember nem hülye, csak nem látott még jó játékot. Aki meg buta, az nem is fog.
42.
Kawada
#36: Mondjál már valamit legalább, ha már naponta rámböfögsz 1-2 kommentet.
36.
Neotechtr
#32: HAHA ezt ugye pont te mondod?
33.
Duken
#32: De a leghülyébb az aki szereti az igényes játékokat és a ps-t! No az megbocsáthatatlan. :D
30.
Neotechtr
De zsír :)

De nekem van eredeti. Magnó, meg lemez viszont nincs már meg hozzá. Nem azt mondom, hogy vegye meg mindenki, mert dehogy. Viszont egy napszemcsi áráért street rod?
27.
GAMEROD
Csak ne jósolgassatok, vinni fogják mint a cukrot, mint ahogy én is venni fogok egyet. Pont ezt írtam régen hogy a mini fasságok helyett ugyanúgy kéne ezeket kiadni ahogy eredetileg voltak. Azt már meg sem akarom említeni hogy az individual-nál állandóan készlet hiány van a modernebb c64 alaplapokból és a többi komponensből.
26.
zozo76hun
#18: "Last Ninja esetében is szerintem ma fejszével verném szét a c64-et, amikor a köveken ugrándozva kell átjutni mondjuk a folyón"

de sokat szoptam ott en is. hanyszor melle ugrottam, jott az anyazas, egy elet egybol szevassz, aztan volt kemeny 3 eleted vagy mi.
25.
zozo76hun
ahogy lehet nalunk kapni azonnal veszek! a penz se szamit! :D

megvan az eredeti is, dobozaban, az uj -lapos- valtozat 1988 ota, hozza az 1541/2 floppy-meghajto.
23.
Őrnagy
Sír a f...om, legalább megtudtam, milyen a nagy magyar valóság :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...