Kétféle többjátékos móddal érkezik a Man of Medan

  • Írta: szlav
  • 2019. július 12.
  • Hír
Nem muszáj egyedül szembenéznünk a The Dark Pictures: Man of Medan hátborzongató történetével. A Supermassive Games egy többé-kevésbé hagyományos kooperatív mód mellett tartogat még más meglepetést is.

A mai nap folyamán néhány részletet már megtudhattunk a The Dark Pictures-antológiáról, amely nyolc különálló epizódon keresztül szállítja majd a hidegrázást és a libabőrt. A Supermassive Games azonban készült más újdonsággal is, bejelentették ugyanis, hogy a sorozat első része, a Man of Medan kétféle többjátékos móddal érkezik majd. A Shared Story egy hagyományos kétfős élményt nyújt, a Movie Night segítségével viszont akár öten is részt vehetünk a játékban.

Akik párosan szeretnék átélni a The Dark Pictures első történetét, azok számára tehát a Shared Story lesz a nyerő választás. Itt egy hagyományos, online kooperatív módról van szó, ahol a két játékos más-más karaktert irányítva, egymással párhuzamosan követheti az eseményeket. Jó néhány jelenet során közösen haladva, egy légtérben lesznek majd a főhőseink, ám lesznek majd bőven olyan szekciók is, ahol az utunk elágazik, ilyenkor pedig teljesen eltérő perspektívából figyelhetjük a cselekményt. Ebből kifolyólag az amúgy 4-5 órás történet így valamivel rövidebb, nagyjából három és fél órás lesz.

A másik opciónk a Movie Night lesz, ami egy közös "filmezéshez" tökéletes lesz. Itt egy kontrollert passzolgatva akár öten is nekiállhatunk a játéknak. A történet elején mindenki választhat magának egy (vagy a létszámtól függően több) karaktert, a játék pedig bizonyos pontokon jelez, hogy éppen kinél legyen a kontrollerünk. A fejezetek végén néhány olyan érdekes statisztikát is kapunk arról, hogy például ki volt a leggyorsabb a QTE-k során, ki hozta meg leglassabban a döntéseit, vagy kinek a tettei miatt haltak meg mások.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a The Dark Pictures további epizódjai is támogatják majd az efféle többjátékos módokat, de valószínűleg nem vagyunk egyedül, ha azt mondjuk, hogy nagyon örülnénk, ha a továbbiakban is ragaszkodnának ezekhez a fícsörökhöz. Némi üröm az örömben, hogy az augusztus 30-án PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re megjelenő The Dark Pictures: Man of Medan nem támogatja majd a platformok közti online játékot, így ha a Shared Story módját szemeltétek ki, akkor kénytelenek lesztek ugyanolyan rendszert használni.

1.
Aang
Ha lesz hozzá magyar felirat, akkor megjelenése napján beszerzem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...