Itt a rajongói Resident Evil 3 HD Remaster

  • Írta: sirdani
  • 2019. július 15.
  • Letöltés
Alaposan átdolgozták az 1999-ben megjelent zombis alkotást, és bár ezúttal nem egy hivatalos felújítást kaptunk, és azért akkora újdonságokra sem kell számítani, mint a Resident Evil 2-remake során, az eredmény még így is látványos.

A Mathieu Philipppe nevű moddernek köszönhetően megérkezett a Resident Evil 3: Seamless HD Project, mely az eredeti játék látványvilágát tuningolja fel új, magasabb felbontású textúrákkal, szebb környezeti és karaktermodellekkel, új menüvel, és még sok minden mással. Mindebből egyébként egy jókora ízelítő is érkezett egy közel 10 perces gameplay felvételnek hála.

Az egészben pedig az a legjobb, hogy a Resident Evil 3: Seamless HD Project 1.0 teljesen ingyen tölthető az alábbi linkről, az indításához nincs is másra szükségünk, csak a játék alapverziójára.

32.
Nyarlako
#31: Engem abszolút nem érdekel a közvélemény, nekem a Revelations 2 a sorozat csúcsa. Úgy hogy a RE2 remake után játszottam vele mert az meghozta a kedvem még több Resident evilhöz és sokkal jobban élveztem szóval még nosztalgia sincs benne.
31.
Ultimate
#20: * szerinted

Egyébként meg azért mert akkoriban gyakorlatilag reformálta a túlélőhorror műfajt a nézettel,sztorival,hangulattal. Tudom AiD... Nem véletlenül nem lett az akkora siker,a közelében sem volt annak amit utána a RE teremtett...
Lentebb írtad hogy a Revelations 2 cipőfűzőjét se kötné be szerinted a RE2 remake..Szerintem meg a Revelations a RE széria legeslegalján van,tán csak az egyszeri belsőnézetes förmedvény (nem az új RE) ami alul tudta múlni és a 6... ...Népszerűségben,minőségben,hangulatban..Gyakorlatilag mindenben, nem véletlenül...
30.
Nyarlako
#29: Az 3D platformer, más.
És én öszintén szólva a 64 óta gyülölöm Mario karakterét azzal a nyomorék hanggal meg dumákkal amiket adtak neki. De a Galaxy öt leszámítva egy remek játék.
29.
TrishtanAG
#28: Én is szerettem a Worldöt annó, de egy Mario Galaxy simán felér hozzá és még durván is néz ki emulátorban.
28.
Nyarlako
#26: Elsosorban PS4en játszok, a Nintendo nem igazán foglalkozik már komoly 2D cuccokkal az meg hogy nincs a switchen rendes D-pad ebben dealbreaker nálam. Ami meg jo indie az jon PSre is vagy PCre, a Mariobol az utolsó igazán jo resz nekem a world volt snesen. Na meg nem telefon kijelzőn akarok jatszani hanem nagyképernyőn.
Virtual console meg nincs ra, de mondjuk snes címeket eleve többnyire az eredeti hardveren játszok amikor rámjön.
27.
Ps fanboy
#26: Amúgy lentebb f@szságot mondtam, nem is én vagyok retro mókus, hanem láthatóan te.)
26.
Ps fanboy
#25: Akkor neked a Switch aranybánya.)
25.
Nyarlako
#24: Jatszottam velük a maguk idejében. Nekem eleve a Snes után a korai konzolos 3D ocsmány volt, az irányítás is a legtöbb játékban kutyaszar,hiába hidat le a többség tőle. Mondjuk ma is többnyire a 2D játékokat preferalom.
24.
Ps fanboy
#20: Szerintem ezt rosszul látod, látszik, hogy nem játszottál a régi részekkel annó. Nyilván én is csak a saját tapasztalataimról beszélhetek meg egy pár ismerősöméről akik szintén próbálták a régi részeket, és hidd el pont a grafika volt az utolsó szempont, ami elsősorban megfogott ezekben a játékokban, hanem az élmény. Persze x rész után az ember szeme beált egy bizonyos szintű vizuális elvárásra, de ez akkoriban, legalábbis én így emlékszem nem volt olyan fontos, mivel szinte minden játék jól nézett ki, vagy legalábbis az újdonság hatásával bírt. A tankszerű irányítás védelmében meg annyit, hogy mondjuk összehasonlítva egy mai tps-el, a perspektíva váltást leszámítva nemsok különbség van, csak azokban még amolyan két gombos autómata célzás rendszer volt, és inkább magát a karaktert kellett finoman manőverezni, egy tps-ben meg a célkeresztetel kell finomam bánni. Mondjuk utóbbit én sokkal jobban szeretem, csak arra akarok kijukadni, hogy mindkettőben van szop@s, vagy mondhatnám úgyis, hogy kihívás, ami nem baj.
23.
TrishtanAG
Ha már REsi 3 moddolás. Valaki a tanuló AI-t küldte rá a játékra, meglepően jó eredménnyel: https://www.youtube.com/watch?v=fSX4w8qUzMM
22.
Neotechtr
#20: Ilyen rossz véleményt én még nem is láttam a régi rezidentekről. De annak idején, amikor megjelent az első PSX-re az 1, én képben voltam. Jó, hát persze, hogy jó grafikája volt. De nagyon komoly újszerű volt a játékmenet is. Nagyon sok para és emlékezetes élmény volt benne. A második résznek megint jó volt a grafikája, ezt már PC-n játszottam, de ugyan úgy egy emlékezetesen jó játék volt.

Az, hogy a grafikájuk mai szemmel nézve elavult, az konkrétan semmit sem számít. A játékmenetük még mindig ugyan úgy működik, lásd a remake-eket. Az irányításról meg annyit, hogy ezek után ez a tank control volt jelen az összes klónban, másolatban és mindenhol. Ha akkor megtanultad, ma is bármikor tudod használni és rajtam kívül sokaknak egy jól bevált irányítási forma.

Azt tette lehetővé az ilyen irányítás, hogy mindenféle kameraállásban 100% pontossággal tudtad irányítani az embered. A kameraállásokból meg emlékezetes szituk voltak, akiket mindenki szeretett és alapvető tényezővé váltak a műfajon belül. A Silent Hill 1 utána ezt a megoldást megmutatta 3D-ben is, mozgó kamerával - ráadásul még mindig PS1-en. A mai napig minden szembejövős kameraállás a játékiparban innen indul ki. És ehhez kellett a tank control, analog meg egyszerűen nem is volt a világon Resident Evil idejében.

És bár sose mondta senki, hogy az egészet a RE találta fel, de az Alone in the Dark méltán elismert játéknak csak egy jó része volt utána, mégpedig a 4. De az meg egy kicsit túl brutál volt. Full értelmes kérdésekre fullos 27 oldalas családfás könyvekben kellett keresni a válaszokat a továbbjutáshoz. Emulátorban lemegy.

Nekem viszont csak a remake-ek és a régiek hozzák vissza pont ugyan azt az érzést. A Revelations újra érdekes volt és beindított valami fontosat. A második része viszont már ... nagyon nem az megint. De most itt ez a Resi 3 emulátoros fuckup. A full eredeti játék. Most ehhez lehet, hogy kéne keresnem neten egy eredeti lemezt is. Imádom, hogy jön egy új Resident 3. Azonnal rajta leszek, szerintem a legjobb volt a sorozatban a 3. És éppen ezért, most itt van nekem még az eredeti is gombnyomásos tulajdonságokkal. Tank control? Sima liba.
21.
Guba32
#20: Nem azt írtam,hogy ők hozták létre a műfajt,hanem "a 90-es években mikor létrehozták a stílust",nos akkor ott van az Alone in the Dark abban lehetett karatézni?És ha már felhoztad,megtudod mondani,hogy az abban az időben megjelenő szintén nagyszerű Alone in the Dark 4-ben milyen kamerakezelés van?A Resident Evil 1-2 a maga idejében a krémet képviselte,a Revelations a középkategóriát.Ettől függetlenül persze neked tetszhet jobban,nyilván akad olyan is akinek az Operation Raccoon City a sorozat legjobbja.
20.
Nyarlako
#19: RE 1-2 azért legenda mert a maguk idejében jónak számított a grafika, és kellett a közönségnek az ilyesmi, mai szemmel borzalmasan elavult, irritalo irányítás és olcsó megoldások jellemzik amik részben a fix kameraszogekből fakadnak.
A műfajt se találták fel, hanem az Alone in the dark alapjaira építkeztek.
19.
Guba32
#15: Talán azért mert túlélő horror a műfaj,és nem akció horror.A 90-es években mikor létrehozták a stílust az volt a cél,hogy a játékos folyamatos feszültség alatt legyen tartva a kevés lőszer,first aid által plusz a fejtörők miatt.Lehet nem véletlen,hogy pl. a Silent Hillben sem lehet pörgőrúgással negküldeni a szörnyeket.És amíg a Resi 2 egy legenda,a Revelationst sokan nem is ismernék ha nem Resident Evil lenne a neve.
18.
Ps fanboy
#17: Hát igen, ha a szép külcsínt lerántjuk, ez egy ízig-vérig retro játék. De szerintem ez adja meg a Residentes esszenciáját, ezért szeretik olyan sokan, egyébként elvileg csinálják már a 8-ik részt is, de szerintem olyat nem érdemes várni tőle, mint pl egy Last of Us-tól. Olyan mozgáskultúra meg dodge-ok sosem lesznek benne, ez mindig amolyan lassabb, cammogósabb játék volt, viszont ezzel együtt szerintem óriási sikerélményeket tud okozni egy egy összecsapás. Ha őszinte akarok lenni, a Last of Us a kedvenc játékom, de a Resi féle komotosabb játékmenet mégis közelebb áll hozzám. Úgy látszik, hogy én ilyen retro mókus vagyok, pedig baromira nem vagyok még öreg.)
17.
Nyarlako
#16: Gondolom nekem azért is más mert nekem anno kimaradt a 2 mert nem szeretem a régieket az irányításuk miatt.
Azért a sok remake mellett majd jöhetne valami új is.
16.
Ps fanboy
#15: Egyébként igazad van mindenben. Viszont a hangulat az nagyon ott van, számomra a zombik százszorta félelmetesebbek, gusztustalanabbak, és szemetebbek is, mint bármilyen közelenség, amit Residentekben eddig kitaláltak és ebben nagyon eltalálták a zombikat. Plusz a második rész rendőrörse az a helyszín, ami nálam eddig a legjobban betalált minden szempontból, és ezt sikerült a Capcomnak mesterien újraalkotni, úgy, hogy szinte mindenben a régi maradt. Ami meg a kötöttségeket illeti, engem azért nem zavar, mert az elmúlt évek Resi részei közül, ez az a rész, ami végre képes volt visszaadni azt kiszolgáltatott érzést, amit a régi részekben is imádtam, ebben is hű maradt az eredetihez. Egyébként ez egy 1998 ban iródott történet, ami nyílván nem olyan komplex, mint a maiak, bár szerintem pont az egyszerűse miatt is zseniális, ahogy fény derül a dolgokra, a város alatt meghúzódó laborra és a kisérletekre, az árulásra, az őrült tudósa, szerintem még mai szemmel sem rossz.
15.
Nyarlako
#13: Viszont a RE engines REmake 2ben sokkal szükebb a mozgáskultútra, gyengébb a sztori meg a karakterek, meg a hangulat is. De kinek mi.
Nálam a grafika a legutolsó szempont.
Engem marhára idegesített milyen béna szerencsétlen az elvileg rendörtiszt Leon benne arra nem képes hogy behúzzon egyet vagy lerúgja a zombikat, elszaladni mellettük meg 50-50 volt hogy scriptelt grab attack elkap-e.
14.
Ps fanboy
#13: Csak kiegészítés gyanánt. A Revelations első részének sikere alatt nem anyagi sikert értek, erről nem ismerek adatokat, hanem a közönség azaz játékos körében elért sikert értem. Végre azt lehetett mondani, hogy sok év után jött egy Resident, ami méltó a nevéhez, és ez az, amiben a Revelations kettő már annyira nem domborított.
13.
Ps fanboy
#11: Nekem a Revelations első része jobban tetszett mint a kettő, de ízlések és pofonok. A Revelations kettővel szerintem az volt a legnagyobb baj, hogy irdatlan puritán grafikája volt, még ps4 en is. És cserébe még a helyszínek sem voltak valami fantázia dúsak az ellenfelekröl már nem is beszélve, voltak jó pillanatai, de nálam nem üti meg a mércét, legalábbis Residentes szemmel nézve. Ezt jól tükrözi az is, hogy hamar feledésbe merült a nála kisebb volumenű Revelations első részével szemben is, ami jóval nagyobb siker volt. Egyébként nálam meg a Revelations 2, de akár az 1 is, az, ami REmake sz@ros alsógatyáját sem tereghetné ki.
12.
atroll1
Szerintem ez már akkor is gagyi volt, legalábbis tök nagy csalódás a resi 1-2 után
11.
Nyarlako
#7: Mondjuk szerintem a RE2 remake a Revelations 2 cipöfüzöjét se tudja bekötni attól függetlenül hogy jó lett nálam az az etalon része a Resident evil sorozatnak csak kriminálisan alulértékelt.
10.
Ps fanboy
#9: Az komoly, én is próbáltam ezeket pont e céllal, de valahogy nálam egyik sem tudta pótolni a gonosz házmester szériát.
9.
godach
#5: Pedig van. Cold Fear, Silent Hill, Obscure...
Én mind az éhségem csillapítására használtam mert nem volt elég a Resident de bevállt.
8.
godach
#3: Én ezzel a résszel kapcsolódtak be, aztán jött a 2 és az első rész. Nekem is hatalmas kedvenc.
Nem igazán csípem a filmeket de a S.T.A.R.SHHHHH azért a második részben odabaszott :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...