HWSW: Itt a Samsung új csúcsprocesszora

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 7.
  • Hardver
Link másolása
Bejelentette következő okostelefonos alkalmazásprocesszorát a Samsung. Az új Exynos 9825 a közvetlen előd Exynos 9820 úgynevezett die shrinkje, azaz csupán a korábbi lapkadizájnt gyártják le kisebb csíkszélességgel.

Ennek megfelelően a processzor teljesítménye várhatóan nem javul jelentős mértékben. Ami azonban jelentősen változhat, az a fogyasztás, a Samsung legújabb fejlesztése ugyanis az iparág első olyan hivatalosan bejelentett chipje amely EUV-s félvezetőgyártási eljárással készül. Ennek hála mind a lapka területe, mind pedig annak disszipációja jelentősen alacsonyabb lehet.

Az alapvető specifikációk szerint tehát alig van változás az Exynos 9820 és 9825 között. Ennek megfelelően a két darab házon belül tervezett M4-es mag mellé két Cortex-A75 és négy Cortex-A55 került. Az A75-ös párost kivéve még a maximális órajelek sem változtak, és itt is csak szerény 4 százalékkal nőtt az érték (2,4 GHz-re). A GPU szerepét továbbra is a Mali G76 tölti be 12 maggal, arról azonban egyelőre nincs adat, hogy a korábbi 702 MHz-es órajelet feljebb csavarta-e a Samsung.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

1.
1.
user101
Tehát akkor ez nem új, csak ráncfelvarrás... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...