Tolvaj járt a Valve főhadiszállásán

  • Írta: szlav
  • 2019. október 9.
  • Érdekesség
Negyvenkétezer dollár értékű játékot, hardvert és egyéb felszerelést tulajdonított el az a tolvaj, aki tavaly nyáron belopózott a Valve washingtoni főhadiszállására. Az ellopott tárgyak között szerepelt Gabe Newell minigunja is!

A Polygon a minap hozta le a riportot, miszerint tavaly nyáron tolvaj járt a Valve bellevue-i főhadiszállásán, ahonnan 42 ezer dollár értékű hardvert és szoftvert lovasított meg - köztük rengeteg játékot, melyeket aztán a helyi GameStopnál próbált meg továbbadni.

A 32 éves Shawn Shaputis (aki korábban egy FedEx-kocsit is elkötött) egy üzemen kívüli lépcsőházon át szökött be a Valve irodájába. Itt aztán fogott egy jókora gurulós kukát, amit teletömött mindenféle értékes tárggyal. A jelentés szerint 15 Xbox One-os és 23 darab PlayStation 4-es játékot, több mint 15 laptopot, számos Nintendo Switch konzolt és -kiegészítőt, néhány Steam Machine-t, valamint egyéb perifériákat és értéktárgyakat tulajdonított el. A zsákmányt az a minigun koronázta meg, amivel Gabe Newell a Forbes magazin egyik korábbi címlapján pózolt:

Miután a tolvaj kipucolta az iroda 11. emeletét, ahol a showműsorokra és bajnokságokra szánt felszerelést tárolták, egész egyszerűen fogta magát és kisétált az épületből. Később a közeli videojátékboltban 336 dollár értékben sikerült megválnia 43 játéktól, a többi lopott tárgyat pedig eltárolta az autójában - itt talált rá a holmira a rendőrség, számos drogfogyasztáshoz használt eszköz társaságában.

A Valve biztosította a Polygon csapatát arról, hogy a tolvajnak szerencsére nem sikerült ellopnia a Half-Life 3 egyetlen "létező" példányát.

4.
Chrysh
Half-Life 3 egyetlen "létező" példánya...

A jó édes anyádat cukkold Valve!
3.
joshfeed
#2 Neeee ! :D :D :D
Helló, helló, sziasztok ! Aki visszahozza a magozó minigunom kap egy Half-Life 2.5-öt :D
2.
hajbel
Azt hittem a kép alapján, hogy Elek Zoltános hír van :D
1.
user101
Pedig ha feltette volna virágbolti letöltő-re az tuti, hogy még egyszer felraktam volna a klienst, csak ezért ! :) Egyébként mekkora barom már ?! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...