Mostantól PC-n is Metal Gear Solid 4-ezhetünk

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 9.
  • Letöltés
Link másolása
Augusztusban már sikerült működésre bírni PC-n a Metal Gear Solid 4-et az RPCS3 PlayStation 3-emulátorral, mostanra pedig a komplett alkotást végigjátszhatjuk, magasabb felbontással és majdnem stabil 60 fps-sel.

Mivel az emulátor lehetőséget ad néhány beállítás erejéig a grafika finomhangolására, így a Kojima által megálmodott látványnál is szebb összhatást érhetünk el. Ráadásul a fejlesztők rengeteg bugot és apróbb hibát is kijavítottak az eredeti verzióhoz képest, szóval tényleg nem árnyékolhatja be semmi a felhőtlen szórakozást.

A Metal Gear Solid 4 PC-s indításához nincs is másra szükség, mint a PlayStation 3 legutóbbi rendszerfrissítésére, melyet az alábbi linken szerezhettek be, illetve a játékhoz szükséges fájlokra, melyek ezen a linken lapulnak.

55.
55.
Stony
50.
50.
delphijos
#46: ”Pl az ingyenes ePSXe emulátort ugyan úgy leszedték a weboldalról, mint bárki és ami volt valamikor mini PS, azon futtatják, tehát eladják és pénzt keresnek vele. Most nyilván a PS emulátort sem azért készítették emberek, hogy pont a Sony eladja kérdés nélkül.”

Amint alább is írtam, maga az emulátor nem sért semmilyen törvényt, és mivel az epsxe nem free szoftver, kizártnak tartom hogy a Sony ne fizetett volna a használatért. Szerintem az írói nem jártak ezzel rosszul.
46.
46.
#43: Ezeket a különféle jogokat a Sony is rugalmasan használja. Pl az ingyenes ePSXe emulátort ugyan úgy leszedték a weboldalról, mint bárki és ami volt valamikor mini PS, azon futtatják, tehát eladják és pénzt keresnek vele. Most nyilván a PS emulátort sem azért készítették emberek, hogy pont a Sony eladja kérdés nélkül. Másrészt persze, egy emulátorban a legvégső esetben sincsen másolásvédelem, tehát bármi ROM-ot legálisan, vagy illegálisan is le lehet tölteni, ez már a felhasználón múlik.
35.
35.
sinister
Álmaim netovábbja, hogy hivatalosan is megjelenjen PC-re (már nem fog), és mellékeljenek hozzá egy olyan patch-et, amely eltünteti Old Snake borzasztó bajuszát. :D
34.
34.
SLi
#28: mégis milyen leírás kell neked egy torrentről? rá kell kattintani és elindul a letöltés, tessék, remélem segítettem
30.
30.
#29: Ez esetben viszont elnézést az alábbiért, félreértelmeztem a helyzetet.
29.
29.
Yanez
#26: Az a kommented azért tűnhetett el, mert valaki bannolva lett és az adott kommented biztosan válasz volt pont annak az illetőnek a hozzászólására. Így automatikusan törlődött az is, nem pedig szándékosan.
28.
28.
Tokodboy
Ennyi erővel torrent fileokat is megoszthatnátok az oldalon vagy híreket róluk mert ez is legalább annyira illegális mint az vagy a konzolok feltörése. Arról miét nem tetszek ki leírásokat?
27.
27.
Stranger
Remélem Reshade jól működik emuval. Ez a sárgás és színtelen kinézet, ratyi kontraszt arány. Előző genben tökéletesen értettek ahhoz, hogyan nézzen ki taszítóan egy játék. Nem értettem ezt a trendet soha.

#24
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Return_to_Castle_Wolfenstein#Frame_rate_drops_on_modern_machines

De lehet, hogy dgvoodoo is segítene. Én ritkán találok játékot ami alapból nem jó. Kb. 10%-hoz kell fan patch és 1% ami totál rossz, azok is általában 90-es címek.
26.
26.
Az szerintem tök gáz, hogy nyom nélkül eltűnt innen a kommentem, amiben azt írtam, hogy eredeti játékkal és javított grafikával tök jó hír, hogy lehet ezzel a játékkal játszani. Ez a dolog tejlesen ingyenes, nem ütközik semmilyen törvénybe és teljesen legális - ráadásul már a program és hozzávalók linkjeivel együtt van egy hír róla itt az oldalon és ez a Facebook-on is meg van osztva.

A 4-est még hagyján, hogy kimoderálja, csak akkor ugyan azon az elven a 2-es meg mindenkit, aki játszani akar így, kalóznak nevezett, ami meg ott maradt. A fentieket meg ok nélkül eltüntetni szerintem teljesen felesleges moderáció volt, olyan, mint ha a moderátor befolyásolni szeretné a közvéleményt azzal, hogy a neki nem tetsző kommenteket, csak úgy nyom nélkül kitörli. A konzolfanatista és érzelemből való moderálás egy vállalhatatlanul rossz gyakorlat.
16.
16.
#9: Nem tudod innen a játékot letölteni, csak az emulátort és az emulátor a játékhoz írt beállításait. A játék az kell hozzá. Teljesen mindegy hány éves a profilod, ehhez nem konyítasz kicsit sem és butaságot beszélsz.
15.
15.
hoaw
#14: Nem akartam vitaindítást, akkinek ez tetszik, az éljen vele.
14.
14.
hoaw
#12: Persze egy hülye troll vagyok, több mint 4 éves profillal.
13.
13.
hoaw
#10: 1. Nem vagyok értetlen.
2. Vatera, jofogason, facebbok-os csoportokban számtalan példány van ebből a játékból, tehát megvehetné, aki akarja.
3. Tehát tudnék ezzel a játékkal pc-n emulátorral játszani úgy, hogy nincsen ps3-mam.
Van ps3-mam, tehát nem vagyok rászorulva, hogy emulátorokkal foglalkozzak.
Ezért írtam korábban, hogy számomra többet ér ha megveszem és tolom a konzolon, minthogy letöltsem.
12.
12.
RebornSoul
#11: Yep. Én erősen kezdem azt hinni, hogy csak egy troll a gyerek.

Egyébként az a poén, hogyha akarná se tudná a fejlesztőket támogatni már, mert Kojima Productions 4 éve nincs a Konaminál, az MGS4-et pedig már csak használtan lehet beszerezni, amivel max azt a kissrácot támogatod, akitől megveszed a játékot.

A kiadót meg azzal tudja, ha kimegy Japánba és elveri a pénzét a Konami Pachinko gépeire... :D
11.
11.
Giggsy
#9: INNEN nem töltöd le az MGS4-et, mert a link a GitHubra visz, ahol csak azok az emulátor állományok vannak fenn, amik a játék futtatásához kellenek. A játék kalózverziója nincs. Eleve is mikor reklámozott a GameKapocs kalózkodást?

Éééédes istenem, milyen emberek vannak...
10.
10.
RebornSoul
#9: "MEGVEHETED DOBOZOSAN, aztán játszhatod az emulátoron."

Kerek-perec egyértelműen leírtam, ezen mit nem lehet érteni? Megveszed a játékot dobozosan egy üzletben, vagy a neten, berakod a Blu-Ray olvasóba, vagy csak letöltesz egy azzal azonos kópiát a netről, aminek a dobozos változatával rendelkezel, és játszol vele.

Egyébként már hosszú évek óta nincs hivatalos kereskedelmi forgalomban a játék, úgyhogy egy petákot se látna belőle se a kiadó, se a fejlesztők, amennyiben te azt valahonnan megvennéd. De persze ettől megveheted. Az írásom pedig erről szólt.

Szándékosan vagy ennyire elképesztően értetlen, vagy tényleg nehézségeid vannak a mondataim értelmezésében?
9.
9.
hoaw
#8: Bocsi, de én értelmezek valamit rosszul? Ha letöltöm innen az Mg4-et és hozzá a ps3 emulátort, akkor hogyan támogatom a fejlesztőket? Talán fizetős a link?
8.
8.
RebornSoul
#7: És? Ezzel hogyan nyomatékosítottad az előző pontodat? Szerintem sehogy. Megveheted dobozosan, aztán játszhatod az emulátoron. Ugyanúgy támogatod a kiadót, és ugyanúgy legális forrásból lesz meg a játékod. Nem értem az érvelésed, nincs benne következetesség és logika.
7.
7.
hoaw
#5: Igen, sok játék beszerezhetetlen manapság. Ez nem.
6.
6.
RebornSoul
#5: Emellett pedig nagyon jó tud lenni, hogy egy játékot 10-20 év múlva elővéve azt kicsit a kor sztenderjeihez lehet igazítani egy kis grafikai/technikai tuning keretében. Legyen ez más képarány, magasabb framerate, nagyobb felbontás, jobb élsimítás és anizotropikus szűrés, stb. Persze ideális esetben minden játék alapból megjelenne PC-re, és akkor nem volna szükség emulációra se.
5.
5.
RebornSoul
#2: A videojáték korunk talán legfontosabb kulturális médiuma. Egy videojáték pedig képes művészeti alkotássá válni. Ha pedig ez így van, akkor kötelességünk a jövő számára ezeket prezerválni, megőrizni, hogy az elkövetkező generációk is hozzáférhessenek ezekhez az alkotásokhoz.

Az emulálás pedig pontosan ezt teszi lehetővé. Ha nem lenne emuláció, akkor több ezer - sőt, talán tízezer - olyan cím volna, amihez nagy eséllyel az emberek döntő többsége sehogy sem tudna hozzáférni. A konzolok ugyebár jönnek-mennek, a PC azonban örök.

Persze ki lehet itt állni az emulálás ellen, de az elég jelzsértékű, hogy végső soron a különböző konzolgyártók is nyílt forráskódú emulátorokat használnak fel rendszeresen a retro konzoljaik piacra dobásakor (PS Classic, különböző Nintendo és Sega retro konzolok, stb.).

Mindemellett pedig az emulálás teljesen legális dolog, nem tiltja semmilyen törvény, az pedig csak te rajtad múlik, hogy legális forrásból szerzel-e be emulációhoz játékokat, vagy csak letöltöd az általad játszani kívánt címet torrentről.

Azt pedig tegyük hozzá, hogy rengeteg játék esetében már csak az utóbbi a lehetséges opció.
3.
3.
crytek
Debil Sony hogy nem adta ki ps4re
2.
2.
hoaw
Én inkább megvenném ps-re dobozosan és unalmas napjaimon nézegetném a játékot a szekrényemben, minthogy ennyire kalózmódban játszak ezzel a játékkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...