Mostantól PC-n is Metal Gear Solid 4-ezhetünk

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 9.
  • Letöltés
Augusztusban már sikerült működésre bírni PC-n a Metal Gear Solid 4-et az RPCS3 PlayStation 3-emulátorral, mostanra pedig a komplett alkotást végigjátszhatjuk, magasabb felbontással és majdnem stabil 60 fps-sel.

Mivel az emulátor lehetőséget ad néhány beállítás erejéig a grafika finomhangolására, így a Kojima által megálmodott látványnál is szebb összhatást érhetünk el. Ráadásul a fejlesztők rengeteg bugot és apróbb hibát is kijavítottak az eredeti verzióhoz képest, szóval tényleg nem árnyékolhatja be semmi a felhőtlen szórakozást.

A Metal Gear Solid 4 PC-s indításához nincs is másra szükség, mint a PlayStation 3 legutóbbi rendszerfrissítésére, melyet az alábbi linken szerezhettek be, illetve a játékhoz szükséges fájlokra, melyek ezen a linken lapulnak.

55.
Stony
50.
delphijos
#46: ”Pl az ingyenes ePSXe emulátort ugyan úgy leszedték a weboldalról, mint bárki és ami volt valamikor mini PS, azon futtatják, tehát eladják és pénzt keresnek vele. Most nyilván a PS emulátort sem azért készítették emberek, hogy pont a Sony eladja kérdés nélkül.”

Amint alább is írtam, maga az emulátor nem sért semmilyen törvényt, és mivel az epsxe nem free szoftver, kizártnak tartom hogy a Sony ne fizetett volna a használatért. Szerintem az írói nem jártak ezzel rosszul.
46.
Neotechtr
#43: Ezeket a különféle jogokat a Sony is rugalmasan használja. Pl az ingyenes ePSXe emulátort ugyan úgy leszedték a weboldalról, mint bárki és ami volt valamikor mini PS, azon futtatják, tehát eladják és pénzt keresnek vele. Most nyilván a PS emulátort sem azért készítették emberek, hogy pont a Sony eladja kérdés nélkül. Másrészt persze, egy emulátorban a legvégső esetben sincsen másolásvédelem, tehát bármi ROM-ot legálisan, vagy illegálisan is le lehet tölteni, ez már a felhasználón múlik.
43.
delphijos
#41: Valószínűleg egy csomó jog ami a játékkal kapcsolatos, lejárt. És nem érte meg megújítani. Ilyenkor már nekik sincs joguk terjeszteni....
41.
Nyarlako
#39: Ha a kiadóknak nem miért nem elérhető rengeteg régi játék se kereskedelmi forgalomban, se online storeban?
35.
sinister
Álmaim netovábbja, hogy hivatalosan is megjelenjen PC-re (már nem fog), és mellékeljenek hozzá egy olyan patch-et, amely eltünteti Old Snake borzasztó bajuszát. :D
34.
SLi
#28: mégis milyen leírás kell neked egy torrentről? rá kell kattintani és elindul a letöltés, tessék, remélem segítettem
30.
Neotechtr
#29: Ez esetben viszont elnézést az alábbiért, félreértelmeztem a helyzetet.
29.
Yanez
#26: Az a kommented azért tűnhetett el, mert valaki bannolva lett és az adott kommented biztosan válasz volt pont annak az illetőnek a hozzászólására. Így automatikusan törlődött az is, nem pedig szándékosan.
28.
Tokodboy
Ennyi erővel torrent fileokat is megoszthatnátok az oldalon vagy híreket róluk mert ez is legalább annyira illegális mint az vagy a konzolok feltörése. Arról miét nem tetszek ki leírásokat?
27.
Stranger
Remélem Reshade jól működik emuval. Ez a sárgás és színtelen kinézet, ratyi kontraszt arány. Előző genben tökéletesen értettek ahhoz, hogyan nézzen ki taszítóan egy játék. Nem értettem ezt a trendet soha.

#24
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Return_to_Castle_Wolfenstein#Frame_rate_drops_on_modern_machines

De lehet, hogy dgvoodoo is segítene. Én ritkán találok játékot ami alapból nem jó. Kb. 10%-hoz kell fan patch és 1% ami totál rossz, azok is általában 90-es címek.
26.
Neotechtr
Az szerintem tök gáz, hogy nyom nélkül eltűnt innen a kommentem, amiben azt írtam, hogy eredeti játékkal és javított grafikával tök jó hír, hogy lehet ezzel a játékkal játszani. Ez a dolog tejlesen ingyenes, nem ütközik semmilyen törvénybe és teljesen legális - ráadásul már a program és hozzávalók linkjeivel együtt van egy hír róla itt az oldalon és ez a Facebook-on is meg van osztva.

A 4-est még hagyján, hogy kimoderálja, csak akkor ugyan azon az elven a 2-es meg mindenkit, aki játszani akar így, kalóznak nevezett, ami meg ott maradt. A fentieket meg ok nélkül eltüntetni szerintem teljesen felesleges moderáció volt, olyan, mint ha a moderátor befolyásolni szeretné a közvéleményt azzal, hogy a neki nem tetsző kommenteket, csak úgy nyom nélkül kitörli. A konzolfanatista és érzelemből való moderálás egy vállalhatatlanul rossz gyakorlat.
18.
Nyarlako
#5: Konzolon is lehet prezerválni, a régi hardverek is kifogástalanul müködnek ha karban vannak tartva és ugyanúgy viszi a rájuk megjelent játekokat mint új korukban.
Modern pcken van pár régi játék amihez nem csak fan patch vagy emuláció kell, de szentelt füstölök és olajok áldozása a Gépszellemnek és az Omnissiahnak, pár óra bináris kántálással és talán, talán kegyes lesz elindulni és gond nélkül futni.
17.
Nyarlako
#13: Jelenleg konkrétan abadonwarenek tekinthetö.
16.
Neotechtr
#9: Nem tudod innen a játékot letölteni, csak az emulátort és az emulátor a játékhoz írt beállításait. A játék az kell hozzá. Teljesen mindegy hány éves a profilod, ehhez nem konyítasz kicsit sem és butaságot beszélsz.
15.
hoaw
#14: Nem akartam vitaindítást, akkinek ez tetszik, az éljen vele.
14.
hoaw
#12: Persze egy hülye troll vagyok, több mint 4 éves profillal.
13.
hoaw
#10: 1. Nem vagyok értetlen.
2. Vatera, jofogason, facebbok-os csoportokban számtalan példány van ebből a játékból, tehát megvehetné, aki akarja.
3. Tehát tudnék ezzel a játékkal pc-n emulátorral játszani úgy, hogy nincsen ps3-mam.
Van ps3-mam, tehát nem vagyok rászorulva, hogy emulátorokkal foglalkozzak.
Ezért írtam korábban, hogy számomra többet ér ha megveszem és tolom a konzolon, minthogy letöltsem.
12.
RebornSoul
#11: Yep. Én erősen kezdem azt hinni, hogy csak egy troll a gyerek.

Egyébként az a poén, hogyha akarná se tudná a fejlesztőket támogatni már, mert Kojima Productions 4 éve nincs a Konaminál, az MGS4-et pedig már csak használtan lehet beszerezni, amivel max azt a kissrácot támogatod, akitől megveszed a játékot.

A kiadót meg azzal tudja, ha kimegy Japánba és elveri a pénzét a Konami Pachinko gépeire... :D
11.
Giggsy
#9: INNEN nem töltöd le az MGS4-et, mert a link a GitHubra visz, ahol csak azok az emulátor állományok vannak fenn, amik a játék futtatásához kellenek. A játék kalózverziója nincs. Eleve is mikor reklámozott a GameKapocs kalózkodást?

Éééédes istenem, milyen emberek vannak...
10.
RebornSoul
#9: "MEGVEHETED DOBOZOSAN, aztán játszhatod az emulátoron."

Kerek-perec egyértelműen leírtam, ezen mit nem lehet érteni? Megveszed a játékot dobozosan egy üzletben, vagy a neten, berakod a Blu-Ray olvasóba, vagy csak letöltesz egy azzal azonos kópiát a netről, aminek a dobozos változatával rendelkezel, és játszol vele.

Egyébként már hosszú évek óta nincs hivatalos kereskedelmi forgalomban a játék, úgyhogy egy petákot se látna belőle se a kiadó, se a fejlesztők, amennyiben te azt valahonnan megvennéd. De persze ettől megveheted. Az írásom pedig erről szólt.

Szándékosan vagy ennyire elképesztően értetlen, vagy tényleg nehézségeid vannak a mondataim értelmezésében?
9.
hoaw
#8: Bocsi, de én értelmezek valamit rosszul? Ha letöltöm innen az Mg4-et és hozzá a ps3 emulátort, akkor hogyan támogatom a fejlesztőket? Talán fizetős a link?
8.
RebornSoul
#7: És? Ezzel hogyan nyomatékosítottad az előző pontodat? Szerintem sehogy. Megveheted dobozosan, aztán játszhatod az emulátoron. Ugyanúgy támogatod a kiadót, és ugyanúgy legális forrásból lesz meg a játékod. Nem értem az érvelésed, nincs benne következetesség és logika.
7.
hoaw
#5: Igen, sok játék beszerezhetetlen manapság. Ez nem.
6.
RebornSoul
#5: Emellett pedig nagyon jó tud lenni, hogy egy játékot 10-20 év múlva elővéve azt kicsit a kor sztenderjeihez lehet igazítani egy kis grafikai/technikai tuning keretében. Legyen ez más képarány, magasabb framerate, nagyobb felbontás, jobb élsimítás és anizotropikus szűrés, stb. Persze ideális esetben minden játék alapból megjelenne PC-re, és akkor nem volna szükség emulációra se.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...