Ősszel folytatódik a The Mandalorian

  • Írta: szlav
  • 2019. december 28.
  • Cooltúra
Link másolása
Szerencsére nem kell túl sokat várnunk a The Mandalorian második szezonjára. Jon Favreau nem sokkal az évadzáró megjelenése után bejelentette, hogy a folytatás 2020 őszén várható.

Valószínűleg mindenki elégedett lehetett a The Mandalorian első szezonzárójával - mi már most tűkön ülve várjuk a második évadot. A fejvadász és a gyermek történetének folytatása pedig nincs is olyan messze: a széria felett bábáskodó Jon Favreau Twitteren erősítette meg, hogy 2020 őszén kezdetét veszi a következő szezon. A posztban egyébként egy zavarba ejtően meztelen gamorrai őr szobrát mellékelte a filmkészítő, ezt egyelőre nem tudjuk hova tenni.

Az első évad több szálon is remekül megalapozott a folytatásnak, ezeket azonban a spoilerekre való tekintettel itt nem részletezzük, annyiban azonban megállapodhatunk, hogy lesz miért nézni a következő szezont. Ami pedig a stábot illeti: a második évadban Jon Favreau és Carl Weathers (ő játszotta Greef Karga karakterét) is beülnek a rendezői székbe egy-egy epizód erejéig.

Ha pedig mindez nem lenne elég, jövő februárban megérkezik az újraélesztett The Clone Wars hetedik szezonja, illetve valamikor láthatjuk majd Obi-Wan Kenobi és Cassian Andor önálló sorozatait is - az utóbbi kettő megjelenéséről egyelőre nem nem érkezett információ.

38.
38.
delphijos
#36: Hát sorozatnál ne nagyon számíts ilyesmire. Fanatikusokon kívül ki ülne be egy egész évadra ? Részenként meg esélytelen....
36.
36.
Datzy
Moziban ezt sosem fogják levetíteni? Megnézném szívesen nagy vásznon 3D-ben!
35.
35.
Thor Vath
#34: Inkább visszahozták az eredeti westernes-szamurájfilmes hangulatot, hálistennek :) És tényleg masszivan fantasy a SW, nem sci-fi. Így kellett volna az 1-2-3-at, meg a 7-8-9-et is...
34.
34.
BrockSamson
A Star Wars-t en magam fantasynak tartom, mert pont ugy epul fel, es olyan dolgok tortennek benne, mint egy fantasyban.
Az urben utaznak, de kb mindent kozelharcban oldanak meg.
Urhajoik vannak, megis nagyreszt ugy haboruznak, mintha a vilaghaboruk idejen lennenk (csak lezerfegyverekkel).
Es az egesznek a kozeppontja egy csapat (vagy par maganyos) urvarazslo.

A sorozat amugy szerintem nagyon jo lett, meg ugy is, hogy a SW szokasos meses koriteset westernre csereltek. Johetne meg par hasonlo.
25.
25.
#21: Elég lett volna picit szétnézniük.Vannak nagyon jó SW és SWTOR történetek.Hirtelen ez a 2 jutott eszembe.

https://www.youtube.com/watch?v=8Do48nPqLGU

https://www.youtube.com/watch?v=Nzq9epS2b1A

Az igaz, hogy korhatár besorolás nélkül nem lehetett volna megcsinálni.De biztos vagyok simán agyonverte volna mindhárom új részt.

24.
24.
Ooorky
#20: Baromság, régi szereplők lehettek volna legendák egy réges-régi polgárháborúból, miközben egy új akár külső fenyegetés jelenik meg a láthatáron.
21.
21.
godach
#20: Ez nem mentség.
Ne haragudj, mert nekem könnyű úgy dumálni hogy az SW moziverzum sosem érdekelt, de ott volt az élő példa: Kotor.
Nem kellett hogy kapcsolódjon a filmekhez, sőt még időben is jópárszáz évvel az előtt játszódott, mint amit a filmből megismertünk a felépített univerzum viszont volt annyira érdekes, sőt jobb mint a Skywalkerek egész familiája. De ha nem akarok messzire menni a Jedi Knight ami párhuzamosan történik, sőt még bele is futunk Luke-ba, mai napig érdekesebb mint a három trilógia kilenc része összesen.
Az egészben az a gond, hogy az a fajta odafigyelés, rajongás mind rendezői mind pedig forgatókönyvírói részről kihalt, ami az első három filmre jellemző volt. (mondjuk nekem azok sem tetszettek de a 20+ évvel idősebb testvéreim ezen voltak először moziban) szóval miattuk "szeretni kellett".

A lényeg szerintem amit leírtam már többször. Görcsösen ragaszkodnak a régi szereplőkhöz és Darth Vader-t mivel nem sikerült űberelniük, így mindig abba a korba térnek végül vissza. Kellene az SW-nek egy kis darkos feeling ami jellemző lenne a birodalomra és annak viselkedésére, amit viszont sosem kapunk meg a korhatár besorolás miatt. Pedig egy fénykard éget, vág és darabol. Nekem az SW olyan mintha egy Ong Bak adott lehetőségetek adó filmet Bud Spencer és Terence Hill módra néznék meg. Imádom mindkettőt de sajnos az egyik stílus belehalna a másik történetébe és fordítva is. Na a starwars pont ilyen. Komolynak, darkosnak, kegyetlennek kellene lennie. Ehhez képest egy mese...habbal...ami melegben összeesik mint a kutyaszar :/
20.
20.
hedzsooo
#19: Az új SW filmek mentségére legyen mondjuk írva még annyi, hogy persze nem könnyű ahhoz írni új trilógiát, amin generációk nőttek már fel... Valahogyan a régi szereplőket, megöregedett színészeket is ki kellett írni már, beújítani az ifjaknak, akik meglehet nem látták a régebbi részeket, stb.-stb. De mindent összevetve szerintem sokkal több azon a mérlegen a kínos jelenet ezekben az új SW filmekben, mint ebben a fenti cikkben szereplő sorozatban..
19.
19.
hedzsooo
#17: Szerintem az új trilogóia kínosan komorra próbálta sokszor venni a hangulatát csak általában ez inkább balul, bénán sült el, nem igazán jött át... Mondjuk akkorát Star Wars film közben vetítés alatt moziban még nem röhögtem fel, mint mikor előszőr megláttam Ren-t a maszkos sisakja nélkül... Azóta is mindig jót mosolygok rajta, ha eszembe jut a pillanat! XD XD :D :D


Ja, ellenben ez a sorozat szerintem csak lazán hozza, amit szeretne nyújtani. Így aztán jóval kevésbé is vannak kínos pillanatati, szerintem is sokkal élvezhetőbb ez a TV-s sorozat, mint a legújabb mozis SW trilógia... :)))
18.
18.
hedzsooo
#14: Jó benézni a komment szekcióba olykor 1 kis popcornnal... XD :D
17.
17.
adamsfamily
Öt vagy hat részt néztem meg belőle,de nem visz rá a lélek,hogy befejezzem.Az akciók jók benne,de nincs különösebb története a sorozatnak,azon kívül,hogy a gyereket hurcolássza magával.
Pont annyira semmilyen,mint az új trilógia.
15.
15.
Mr.Dead
#13: Nekem itt lőtte le valaki a TWD egyik karakterének halálát egy tök random blog alatt, aztán mikor rákérdeztem hogy ez mi a franc megkaptam hogy ne izguljak nem is annyira drámai akár tudom akár nem :D
Egyébként GOW-nál nekem a YouTube lőtt le valamit anno, úgy hogy egyetlen videót nem néztem a játékról. Ezek miatt tanulja meg az ember, hogy ha valamit feltétlen első kézből akar megtapasztalni jobb beszerezni/megnézni az adott dolgot egyből
11.
11.
kirschakos
Hosszú lesz a várakozás :S Szenzációs volt a sorozat.
6.
6.
momant
hangulat nekem elviszi. talán pont azért is mert nincs túlfabrikálva. bébiyodát meg 30 percig tudnám lesni ahogy tapog. a filmes bukfencek pedig hidegen hagynak. tetszik nagyon.
4.
4.
kryszisz
#1: A közepe tényleg leül kissé, de jól indul, az évadzáró pedig pazar (az első 5 perc le sem tagadhatná, hogy Waititi rendezte az epizódot), akik nézték anno a Clone Warst/Rebelst, azok most nagyon várják a folytatást:) Szerintem ha lesz időd kezd el nyugodtan, a hangulat a helyén van, és a sztoriban is van potenciál, persze kérdés, hogy kihasználják e majd.
3.
3.
Qmi05
Ne tessék megkövezni, de ez egy nagyon buta sorozat lett.
1.
1.
Erre a dologra sokan azt mondják, hogy a Rogue 1 után/mellett ez az egyetlen film, illetve sorozat, ami olyan, mint ha SW lenne és ezért tök jó. Míg mások meg azt mondják, hogy fél órás western darabok, aminek annyi az értelme, hogy tolja a baby yoda merch-t. Kinek higgyek? Senkinek nem hiszek. Szeretem a Star Wars-t, de nem érdekel a Mandalorian ha jó, ha nem hajó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...