Frissítve: Jelenleg nem kapható a Steamen a GTA IV

  • Írta: sirdani
  • 2020. január 13.
  • Hír
Link másolása
A Grand Theft Auto IV steames adatlapját ugyan még megtalálhatjuk, ám a vásárlási felület tegnap óta inaktív. Egyelőre még rejtély, hogy mi állhat a jelenség mögött, több valószínű magyarázat is felmerülhet.

Mikor anno, 2012-ben a GTA: Vice City hirtelen eltűnt a Steam kínálatából, akkor Michael Jackson Wanna Be Startin’ című számának járt le a licence. A Rockstar fejlesztői a hasonszőrű problémákat megelőzve 2018-ban már kiadtak egy frissítést a GTA IV-hez, amiben a Vladivostok FM rádió számait változtatták meg a licencekkel kapcsolatban felmerülhető problémák miatt, de elképzelhető, hogy maradtak még olyan számok, amik miatt időlegesen fel kellett függeszteni a játék árusítását.

Mivel a GTA IV a Games for Windows Live rendszeréhez kapcsolódik, megeshet az is, hogy a Microsoft nem generált elegendő kulcsot a Valve számára, így a Steamen pillanatnyilag szó szerint kifogytak a GTA IV-ből. Ha a fent említett problémák bizonyulnak majd igaznak, akkor a GTA IV pár nap múlva nagy valószínűséggel újra kapható lesz a Steamen.

Elképzelhető azonban egy olyan forgatókönyv is, miszerint a Rockstar csapata szép lassan elkezdi átköltöztetni a címeit a saját platformja, vagyis a Rockstar Launcher kínálatába, és a sort pont a GTA IV indítja. Akárhogy is legyen, azok a játékosok, akik korábban megvásárolták a játékot a Steamen, még most is probléma nélkül tölthetik le és ugorhatnak fejest Niko Bellic kalandjaiba.

Update! A Rockstar a US Gamernek megerősítette, hogy valóban a Games for Windows Live felelős azért, hogy nem árulják jelenleg a Steamen a játékot. Mivel a Microsoft már nem támogatja a platformot, nem tudnak újabb kulcsokat generálni a további példányok értékesítéséhez, ezért "új lehetőségek" után kell nézniük a PC-s verzió terjesztéséhez. Erről részleteket még nem közöltek.

13.
13.
NECROSMOKE
Francba a license-kel és társaival. Annó ha ezt így csinálták, szerintem úgy is kellene maradjon. Egyik kedvenc GTA jatékokom.
12.
12.
GAMEROD
Más játékokból is kiszedték pillanatok alatt a GFWL-t, úgylátszik a rockstar-nak magasra dobták ezt a labdát.
11.
11.
Mortis
#10: igen, a szkeccseik általában nagyon jók, érződik rajtuk hogy legalább 1 embernek a csapatban nagy érzéke van a komédiához.
a véleményezések viszont általában kimerülnek fanboy szintű fröcsögésben, bár azok közül is csináltak jobbakat.
amit viszont nem vagyok hajlandó elfogadni, azok az utóbbi időben elterjed 'sit-down review'-jai: a leggyengébb részeit ötvözik az egész csatornájuknak
10.
10.
#9: Nagyon bírom ezeket a full Trash sztorikat, amiket csinálnak. Persze, nagy része ciki, de van olyan, amin befosol. Max Payne eleje?

https://www.youtube.com/watch?v=VG9A4tbHbbw

Aki még ezeken egyet sem röhögött, az nem ember.
9.
9.
SLi
#8: Angry Joe olyan mintha megtestesülne ahogy egy Kotaku szerkesztő elképzel egy gaming youtubert, tömény cringe
8.
8.
Biztos jön a roksztár sobba a GTA IV Corporate Commander vs Angry Joe Edition.
7.
7.
crytek
#6: És amilyen graf modok vannak hozzá beszarás.

Mondjuk a rokksztárt se értem ám ezer éve halott a live rendszer pc-n most tűnt csak fel nekik? Érdekes.
6.
6.
Anti4730
Imadom ezt a jatekot, most nem reg vittem vegig ujra, es fantasztikus, a nagyvarosi hangulatotmeg mindig ez a jatek adja vissza a legjobb an.
5.
5.
crytek
"A hibát pedig a jelek szerint nem a zenéknél, hanem a Games for Windows Live háza táján kell keresni. A stúdió egyik embere elmondta, hogy a GTA 4-t kifejezetten erre a platformra fejlesztették, csakhogy a Windows azóta már leállt a GFWL támogatásával, így új kulcsokat sem tudnak gyártani, márpedig azokra szükségük lenne a játék további értékesítéséhez. Szóval egyelőre sajnos nem lehet megvenni a GTA 4-t PC-re, de a Rockstar megnyugtatott mindenkit, hogy már dolgoznak valamilyen megoldáson."

Na még a végén csak kiszedik belőle az ótvart
3.
3.
Heldengeist
#2: De nem csak ebből, talán egy fél maréknyi játékból, ha kiszedték.
2.
2.
crytek
#1: Liveot nem szedik ki nem akarnak ezek semmit se
1.
1.
Heldengeist
A GFWL-t már rég ki kellett volna patchalni a szarba az összes játékból, ami annó azzal jelent meg.

Ami meg a licencek lejártát illeti, pontosan ez az, amiért szeretem a dobozos kiadásokat. Feltelepítem az eredeti játékot, letiltom a frissítést és még akkor is úgy játszhatom végig, ahogy az isten megteremtette, ha már mindenhez lejárt az összes licenc.

Azt viszont kétlem, hogy a Rockstar kivonulna a Steam-ről. Legalábbis így. Ha nagyon ki akarna, szerintem már az RDR2 sem jelent volna meg oda. Ez a játék már ahhoz sem annyira releváns, hogy a játékosok reakcióit tesztelje vele. Arra szerintem a GTA 5 jobb lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...