Rekord közeli számok a The Witcher-sorozatnál

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 22.
  • Cooltúra
Link másolása
A Netflix legfrissebb pénzügyi helyzetjelentéséből derült ki, hogy remekül rajtolt a The Witcher, a számok alapján az adaptációé lehet a legnézettebb első évad a szolgáltató sorozatai közül.

A Netflix pénzügyi helyzetjelentéséből tudtuk meg, hogy eddig több mint 76 millió "háztartás" látta a The Witcher-sorozatot, ami azt jelenti, hogy a Henry Cavill főszereplésével készült adaptáció első évada lehet a legtöbb megtekintést elérő nyitány a szolgáltató sorozatainak történetében.

Ezen a ponton érdemes persze megjegyezni, hogy a Netflix finoman szólva is furcsán számolja a megtekintéseket - erről a The Hollywood Reporter írt cikket. Míg korábban az számított egyetlen megtekintésnek, ha valaki megnézte az adott cím 70 százalékát, most már elegendő az is, ha két percet elfogyasztott belőle. Vagyis szó sincs arról, hogy ez a 76 millió háztartás végigülte a teljes évadot.

A Netflix szerint azért változtattak a módszertanon, mert így a rövid és hosszú címeket egyenlően tudják kezelni, nem is beszélve az interaktív anyagaikról, amelyeknek nincs fix hosszúsága. Ez nyilvánvalóan jelent egy mesterséges ugrást a nézőszámban, a cég szerint átlagosan 35 százalékos különbség tapasztalható: például az Our Planet​ című dokusorozat esetében korábban 33 millió nézővel számoltak, most viszont 45 millióval.

15.
15.
user101
Én még csak az első három részből láttam részleteket, mert az asszony nézi :) én viszont félek a spoilerektől, elvégre még a hármat nem toltam ki... ): de azok alapján amit láttam, szimpatikusnak tűnik a dolog. Nekem Cavill-al semmi bajom, a magyar szinkron egy kicsit túltolja a menőséget ( néha már-már átmegy ripacskodásba ), de angolul már minden rendben van.
13.
13.
Ooorky
#11: Mondjuk ha már itt forgatták, itt is bejegyezhették volna, maximum néhány fémgyüjtőt raktak volna a törpék közé :D
12.
12.
Ooorky
#11: erről ez jut eszembe:

https://i.imgur.com/boWQ0oZ.png
11.
11.
SLi
Nem feltétlen a készítőkön múlt egyébként, kvóta van nagy britanniában erre vonatkozóan, még a főszereplők tekintetében is, ezért voltak pl. ázsiai meg fekete apácák a pesti zárdában a Draculában is, agyrém de sajnos ez van. Valós problémára adott borzalmas válasz.

The British Film Institute has declared that TV productions must meet strict diversity requirements.

a show must meet the BFI's diversity requirements in two of four areas: onscreen cast, offscreen crew, industry access, and audience development. At least one main character should come from an "underrepresented group," along with 20 percent of secondary characters, half of whom should be female, and the main storyline (or multiple secondary storylines) should be about an underrepresented group.
10.
10.
Fata Morgana
Ooorky & Ultimate köszönöm néktek, a felvilágosítást további szép napot!
7.
7.
Ooorky
#5: Temeriai születésű (~litvánia), vörös hajú, reménytelenül szerelmes Geralt-ba, de a dzsinn varázslata miatt semmi esélye nála.
Egyetlen fontos szerepe mikor Kaer Morhen-ben tölt pár hónapot, megtanítja Geralt-éknak hogyan kell bánni a lassan felnövő Ciri-vel (különösen azokon a bizonyos napokon) és asszem varázsolni is tanítgatja.
Nem hajlandó mély vágású ruhát hordani, egy régi sérülés miatt.
Gyógyital készítő, de allergiás a gyógyitalokra.

Összességében egy jelentéktelen mellékkarakter a könyvekben akit a játékokban előhoztak főszereplővé #redhead .
6.
6.
Fata Morgana
#5: Cavill-al "megbarátkoztam" bár szerintem egy "mezomorf" testalkatú színész jobban illett volna a szerephez.
3.
3.
Fata Morgana
Nekem nagyon bejött, a helyszínek, karakterek a harc minden kiválóan sikerült, várom a második évadot de nagyon!
2.
2.
Slik
remek sorozat lett pedig nagyon feltem tole
teljesen hozza a jatek stilusat es hangulatat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...