Warcraft III - a Blizzard lecsap a játékosok ötleteire

  • Írta: szlav
  • 2020. január 30.
  • Hír
Miután a Dota és ezáltal az egész MOBA-zsáner a Warcraft III pályaszerkesztőjéből sarjadt ki, a Blizzard mindent megtesz azért, hogy egy újabb hasonló nagy durranás ne csússzon ki a kezei közül.

Megjelent a Warcraft III: Reforged, az éles szemű játékosok pedig a játékon belül, s azon kívül is kutathatják az újrakevert stratégiai játék újdonságait. Arra viszont talán kevesen számítottak, hogy a Blizzard még a játék felhasználói licencszerződésébe is belenyúlt - a pályaszerkesztőt és a Custom Game játékmódot érintő sorok egyértelművé teszik, hogy a felhasználók által készített tartalmak mostantól a vállalat tulajdonát képezik.


Nem véletlen mindez, hiszen napjaink legnépszerűbb esport-zsánerének nagyapja, az eredeti Dota is a Warcraft III szerkesztőjében látott először napvilágot. A 2002-ben megjelent stratégiai játék felhasználói szerződése nem tartalmazott erre vonatkozó cikkelyeket, így a játékvilág egyik legnagyobb sikersztorija egyszerűen kicsusszant a markukból, a Dota 2 pedig már a Valve szárnyai alatt készült el. 

A jelenség ma is épp olyan releváns, mint korábban, hiszen a Warcraft III: Reforged felhasználói már a játék megjelenése előtt rengeteg egyedi játékmódot készítettek - bármikor találhatunk aktív Dota-klónokat, különféle tower defense-pályákat és ehhez hasonló játékokat. Természetesen továbbra is lehetséges, hogy egy új zsánert teremtő játék ismét innen sarjad majd ki, de ha így lesz, akkor annak készítői csak akkor húzhatnak majd hasznot az ötletükből, ha elhagyják a Blizzard karaktereit, a vállalat szellemi tulajdonát és a Warcraft III assetjeit.

6.
6.
user101
Most őszintén, ezek lecsúsztak már teljesen 'zs'-be! Van aki még komolyan bármit is vár tőlük az 'easy money grabbing'-en kívül ? Ne már! :(

Ahova a tencent beteszi a lábát, kínai bóvlivá satnyul... és elkezdenek 'ócsó szart' gyártani, drágán... köszi!
1.
1.
Heldengeist
https://youtu.be/JUeyR3-4dHg

Úgy látszik, nagyon felszültek ezzel a remasterrel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...