Flashpoint - a Flash-játékok megmentője

  • Írta: szlav
  • 2020. február 2.
  • Hír
Link másolása
Az év végén a főbb böngészők elveszítik az Adobe Flash támogatását, ezzel pedig lezárul a Flash-játékok korszaka. A Flashpoint kezdeményezése azonban nem hagyja elveszni ezeket - eddig több mint 36 ezer játékot mentett el az adatbázisuk.

2017-ben az Adobe bejelentette, hogy 2020. december 31-én beszünteti a Flash támogatását, azóta pedig minden nagy platform, amely valamilyen módon használta a lejátszót (például Microsoft, Google, Facebook, Apple) azon dolgozott, hogy a szolgáltatásaikat más környezetbe, általában HTML5-ös vagy unitys platformra költöztessék. Mivel a legnépszerűbb böngészők is elveszítik a Flash-támogatást, rengeteg olyan Flash-játék is a süllyesztőben végzi majd, amellyel a 90-es és a 2000-es évek gyerkőcei számtalan órát elütöttek.

Ez ellen próbál tenni a Flashpoint. A BlueMaxima kezdeményezésének végcélja az, hogy megmentsék az internetes videojátékok történelmének egyik legfontosabb szeletét: a minőségben gyakran ingadozó, ingyenesen megosztott sufniprojekteket. A csapat eddig több mint 36 ezer játékot mentett el az adatbázisában, a listához pedig továbbra is várják az ajánlásokat. A jókora kollekció teljes egésze alulról súrolja a 300 GB-ot, az érdeklődők azonban letölthetnek egy olyan klienst is, amely dinamikusan tölti le kizárólag az általunk kiválasztott játékokat. Ha titeket is érdekel a projekt, akkor látogassatok el a BlueMaxima weboldalára!

9.
9.
TrishtanAG
#6: Az igazán jó viusal novellek annnnnyira gagyik, hogy sokukból animék is készülnek. Mint például a Steins Gate.
8.
8.
user101
#7: ...és ha van körvonala akkor alak is :)
2.
2.
Rókalesőcipő
Annyi a különbség a 2000es évek elejéhez képest, hogy az akkori ingyenes böngészős játékok koppintásait manapság már pénzért árulják. Sztímnek hála ugye (kezdődött az egész a greenlight-al ahol boldog-boldogtalan, mindenféle jöttment botcsinálta hobbi"fejlesztő" kitehette a játékát, ha elég szavazatot összeszedett, a végén már annyira gáz lett az egész hogy le is kellett lőni az egész greenlight-ot) De ma sem jobb a helyzet, továbbra is ömlik a sztímre a szemét, nagy része még azoknak a flash játékoknak a szintjét se üti meg. Naponta 1000 új japcsi visual novel meg dating sim jelenik meg, amik régen szintén böngészősök voltak ingyé, most meg pénzt kérnek értük, van amelyik 40€ bakker! Volt néhány tényleg nagyon jó flash játék amikkel akár napokig is el lehetett lenni, de azok voltak a ritkábbak.
1.
1.
Matt8888
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...