Munkatársakat keres a Gamekapocs!

  • Írta: Gamekapocs
  • 2020. február 11.
  • Homo Nobilis
Mivel újabban ki sem látunk a tesztjátékok és a hírek mögül, úgy döntöttünk, hogy bővítjük a csapatunkat: munkatársakat keresünk, akik nem bánnák, ha a hobbijukból munka válna!

A legendákkal ellentétben a játékújságírás nem álommeló, ahol “semmit nem kell csinálni, csak játszani”, de el kell ismerni, jó dolog tud lenni, hogy az ember összemoshatja a kedvenc hobbiját a munkával. Mi itt, a Gamekapocsnál élünk-halunk a játékokért, de a kapacitásunk véges, időről időre előfordul hát, hogy bővítenünk kell a csapatunkat.

Ez a helyzet most is. Egyrészt cikkírókat keresünk, akik segítenek nekünk a hónapról hónapra érkező tesztanyagok feldolgozásában, alkalomadtán pedig filmkritikákat, előzeteseket és egyéb magazinanyagokat írnak. Egyúttal a hírszerkesztői csapatunkban is üresedés van, így ha szívesen számolnál be napi szinten a játékipar újdonságairól, itt a helyed nálunk!

A fontosabb tudnivalókat és gyakran ismételt kérdéseket alább részletezzük, ha szívesen csatlakoznál hozzánk, kérünk, olvasd át őket nagyon figyelmesen!

***

Mi kell ahhoz, hogy cikkíró vagy hírszerkesztő lehessek nálatok?

Elsősorban az az elvárás, hogy tudj írni, és lehetőleg jól. Ezenkívül nem árt, ha konyítasz a játékokhoz, tudsz rájuk kritikusan tekinteni, és még a határidőkkel sem állsz hadilábon. Plusz pont, ha van egy kis képed arról, hogyan működik a játékipar.

Jó, de újságírói diploma, tapasztalat, ilyesmi?

Sokan kérdezik, de beérjük a fentiekkel.

Minden egyes leírt betűm kincs, mit kapok én ezért?

Minden írásért cikkpénzt fizetünk, illetve a hírezést is honoráljuk. Meggazdagodni nem fogsz belőle, de a videojátékos kiadásaidat tudod fedezni belőle. Ezenkívül biztosítjuk a tesztjátékokat, filmkritikák esetén pedig a sajtóvetítésekre is eljuttatunk.

Vidéki vagyok, a kiadótok pedig budapesti. Ez nem probléma?

Nem. A Gamekapocsnak nincs dedikált szerkesztőségi székhelye, mindenki otthonról írja a cikkeit.

Tök jó, hogy jött ez a lehetőség, már épp fel akartam mondani a munkahelyemen!

A fentiek alapján talán már átjött, de mi azt javasoljuk, ne tedd, legalábbis a Gamekapocsért ne: a szerkesztőségünk minden egyes tagja főállás/tanulás mellett, lényegében szerelemből ír.

Oké, ez mind stimmel, mi a jelentkezés menete?

  • Dobj nekünk egy e-mailt a jelentkezes@gamekapocs.hu címre! A levélben mindenképpen mutatkozz be röviden: komplett önéletrajzot nem kérünk, de azért az alapvető tudnivalók mindenképpen legyenek benne, továbbá írd meg, hogy milyen platformokon játszol, és mely műfajok érdekelnek a leginkább!
  • Mindenképpen jelezd, hogy melyik pozíció érdekel! (Természetesen mindkettőt megpályázhatod, ha van rá kapacitásod.)
  • Továbbá küldj nekünk egy próbacikket: ez legyen 5-6 ezer karakter terjedelmű, és egy általad kiválasztott játék tesztje vagy előzetese legyen! Küldhetsz többet is, sokat segít, de nem elvárás természetesen.


Határidő?

Február 23-ig várjuk a jelentkezéseket, sok sikert!

172.
UnSeeN
#168: Ha már tényleg komolyan gondolod, akkor légy friss, írj egy újat. Számomra picit fura lenne, ha (akárcsak 2 hónappal ezelőtt is) korábban írtál akkor most miért akarsz régi tollakkal ékeskedni. Amennyiben felvesznek, úgy is írni fogsz. És ha jó a cikk már mehet is ki. Kettő: a te stílusod fontos, papír alapú cikkeket jó eséllyel a főszerk. átnézte, javította, stb. Tehát abban már nem csak a te személyiséged van benne. Írj egyet és látni/olvasni fogják hogy te milyen vagy + belinkeled, vagy elküldöd 1-2 cikkedet. ;-)
170.
Neotechtr
#168: Figyelj, küldd be a PC Guru összes számát postán 1990-től, ami megjelent, meglátjuk, hogy elfogadják-e.

Ha van tapasztalatod és már több, akár printben is megjelent anyagod, akkor csak tudsz írni a hétvégén egy 5487 karakter terjedelmű friss anyagot is nekik, ezzel mondjuk megtisztelve őket és emellé nyilván küldhetsz nekik régi cuccot is. Tehát mellé és nem helyette. De ez csak személyes vélemény, nem a nevükben beszélek.
168.
Somi_the_bee
Kedves Gamekapocs szerkesztők!

Elnézést a balga kérdésért, de már máshol régen megjelent anyagokat is lehet küldeni? Mondjuk ami printben megjelent?
167.
BadSector
#146: Hello, ha dobsz egy emailt (vagy akár mások is) a gherpai@gmail.com címre, akkor röviden szívesen válaszolok pár kérdésre ezzel kapcsolatban.
Üdv,
BadSector
166.
Stranger
Ez a játékteszt most nekem betesz. Szerintem nem lehet egy játékról objektíven és bőven írni ha nincs meg frissen az élmény és nem játszol vele eleget. Gagyit meg nem akarok írni. Persze volt már írásom, de azért "felvételire" jobbat ír az ember. Azért még 23-ig bepróbálkozok, csak konkrétan kikéne gyorsan tolni vmit.

Indítottam saját honlapot, ahol egyedül irkáltam ki a híreket, csináltam a dizájnt, SEO-t, stb (wordpress-el mondjuk ennek a nagy része nem olyan nehéz). És egyébként gyorsabb voltam mint a konkurencia és kevésbé elterjedt dolgokról is írtam. De tényleg. Viszont hamar abbahagytam, mert tőke nélkül nem lehet befuttatni 1 honlapot és ez akkor volt amikor munka nélkül full-time próbálkozhattam. Szívesen lennék hírszerkesztő igazából, főleg ha egy kis szabad kezet is kapok. pl. indie, mmo stb játékokról itt egyáltalán nincs hírközlés.
165.
Yanez
Amúgy de szívesen csinálnám én is ezt, ha az életem nem lenne egy bughalmaz!
164.
Yanez
#162: Én is pont így használom. Nyalilakó szerintem egy kétbalkezes kezeslábas. Adjunk neki fizetett leckéket. Természetesen nem mi fizetnénk, hanem ő nekünk. -_-
163.
Nyarlako
#162: Nekem jobb alt és sima az ékezetesek, öü az p és y vele, csak azokból nem tudok hosszút. US kiosztás.
162.
SLi
#159: én is angolt használok, magyar nyelvre állítva, minden ugyan olyan, "ctrl+alt+ j" az "í" és kész
161.
KőbányaKispest
Jelentkeznék!

9tól 2-ig dolgoznék csak, ne keljen csinálni semmit, céges autó, céges telefon, 400 nettó. Ja és persze egy laptop is kéne, lehetőleg macbook, ha ellenőrizni kéne valamit, pl helyesírási hiba stb. .

Köszi.
160.
Ramirezx
#159: Én már javasoltalak, emlékszel?
Húzz bele és akkor menni fog! Aztán ha egyszer jövök Pásztóra, dumálunk egyet!
159.
Nyarlako
Motoszkál a fejemben hogy félkomoly meg hülye blogposztok után kipróbáljam magamat ebben, legfeljebb kiderül nem vagyok jó benne.
Meg akkor kell egy magyar billentyüzet.
156.
RebornSoul
#154: Ebben egyet is értünk teljesen, nem kérdőjeleztem meg sehol az álláspontodat, én csak strangernek reagáltam. :D
154.
Ultimate
#151: Nem kell ultraobjektívnek lenni,ezt senki nem is kérdőjelezte meg. Pusztán azt hogy nem fér bele az olyan szintű elvakult fanatikusság mikor még a játék hibáit is pozitívumként akarjuk ráerőszakolni az olvasókra. Szereti a játékot a teszter vagy sem,azért a játék hibáira,hiányosságaira objektíven rá kell mutatnia pont ahogy a pozitívumaira és ennek megfelelően értékelni. Nem 10/10-ezni...10/10 játék egyszerűen nincs.
153.
strangerthingsfan
#151: Örülök hogy így gondolod. Szív legyen benne, az a fontos.
152.
RebornSoul
#150: Engem érdekel, mindjárt elolvasom. :D
151.
RebornSoul
#149: Egyetértek ezzel a hozzászólással. Teljesen analitikus, gépies, ultra-objektív kritikát amúgy is lehetetlen volna elvárni egy embertől, főleg egy olyan dologról, ami elsősorban az érzéseket és érzelmeket célozza meg (kultúra, bővebben játék).
150.
Nyarlako
#141: Kint van, majd nézz rá ha érdekel
149.
strangerthingsfan
Egy teszt vagy cikk mindig relatív és sohasem takarja a tárgy (game, movie)
teljes valóját, csak aspektusokat a teszter személyes perspektívájából. Ergo sosem fog vele mindenki egyetérteni.
A korrektség, nem túlzásokba esés és olvasmányos, szórakoztató stílus sokszor
jobban átjön mint egy tudálékos, adatokkal túlzsúfolt, hasonlítgató 'mestercikk'.
Ne akarjatok túl tökéleteset alkotni, és akkor jobb lesz a végeredmény, szerintem.
148.
RebornSoul
#146: Nem tudom, én az ilyen drámákból inkább kimaradok, hallottam én mindenhonnan ezt-az azokról a régi GS-es időkről, de őszintén szólva nem rám tartozik és inkább nem is ütöm bele az orrom. :D
147.
SLi
#145: https://bit.ly/39uaCzl
146.
SLi
#144: "szakma"
azért túlzásokba ne essünk :)
mindenesetre vele egy interjúra kíváncsi lennék mikor mindent kitálal, pl a gs-től való távozás körülményeiről stb.
majd egyszer hátha
145.
atroll1
#139: Azt hiszem ő (is) az arcodba mondta, hogy keress másik hobbit az írás helyett, ugye? Nem sikerült megfogadni a tanácsát? :) kár
144.
RebornSoul
#143: Attól eltekintve, hogy kéthetente összekapunk valami hülyeségen, BadSector jó arc, igen. :P Régóta ismerem már. Meg eddig kb. mindenki, akit megismertem a szakmából, elég normális fazon volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...