A Microsoft és az Epic is kihagyja a GDC-t

  • Írta: szlav
  • 2020. február 28.
  • Rendezvény
Link másolása
A koronavírus rohamos terjedése egyre nagyobb hullámokat kelt a videojátékiparban is. Számos résztvevő jelezte, hogy egészségügyi és biztonsági okokból kihagyja a Game Developers Conference-t, köztük a Microsoft és az Epic Games is.

A Microsoft a legfrissebb fejlesztői blogposztjában bejelentette, hogy a COVID-19 koronavírus nemzetközi terjedése és az ezzel kapcsolatos egészségügyi kockázatok miatt lemondja a márciusi terveit, azaz a redmondiak nem vesznek részt személyesen az idei Game Developers Conference-en. Ehelyett a konferenciára szánt bemutatóikat kizárólag digitális formában, többnyire livestreamek útján közvetítik majd.

A Microsoft bejelentését követően nem sokkal az Epic is hasonló hírekkel szolgált - az Unreal Engine Twitter-fiókján érkező üzenet nyilvánvalóvá tette, hogy a vállalat érthető okokból úgy döntött, hogy nem teszi kockára az alkalmazottai egészségét. Csakúgy, mint a Microsoft, az Epic is az online csatornáin közli majd a bejelentéseit.

Ezzel jócskán megcsappant a Game Developers Conference résztvevőinek száma - Jason Schreier, a Kotaku bennfentes újságírója (aki egyébként szintén kihagyja az utat) szerint jó esély van rá, hogy előbb-utóbb lefújják az egész rendezvényt. Nem lepődnénk meg, hiszen a jelenlévők listájáról korábban már kifarolt a Sony és az Oculus, később pedig az EA és a Kojima Productions, valamint a Unity és az Iron Galaxy Studios is.

15.
15.
Ooorky
#6: Ami nálunk van lóf*sz, osztrákok a soproni boltokat is kipakolták.
11.
11.
GAMEROD
Szerintem a legfőbb ok nem a vírus, hanem egyszerűen még nincs mit bemutatni az. Olimpia, EB biztos nem marad el, pedig ott aztán össze lesz eresztve minden fajú ember a nézőtereken. Vírusoktól pedig a testileg-lelkileg puhány emberek félnek, igaz nekik van is okuk rá mert őket minden megtámadja alapból meg lassan már a napfényre is allergiásak, sok elkényelmesedett edzetlen népek.
10.
10.
patka21991
Valóban túl van tolva, ma a trolin egy idős hölgy úgy nézett egy köhögő 8-10 éves gyerekre, mint a véres rongyra. Akkor a másik, egy vidéki Lidlben ki volt fosztva a konzerv szekció... Persze félvállról sem szabad venni a fertőzést.
A korona vírus a kialakuló tüdőgyulladás miatt veszélyes, ami gyakrabban alakul ki itt, mint az influenzánál.
Az is probléma, hogy hosszú a lappangási ideje a vírusnak, így sokkal több embert lehet meg betegíteni.
Valóban az idősek körében nagy a halálozási arány, de ezt néhányan úgy írják, úgy beszélnek róla, mintha nekik nem lennének szüleik/nagyszüleik, akiket lehet ez fog elvinni.
Ebben a témában mindenkinek igaza van, de szerintem érdemes több élelmiszert venni. Nem azért, mert pánik van, hanem azért, hogy ha tényleg beindul a tömeges felvásárlás, akkor legyen otthon kaja. Persze túlzásokba sem kell esni, de jó ha van otthon tészta, rizs, bab konzerv chilis babnak (sokáig elállnak, szóval ha nincs gond, akkor ezt nem kell venni, kárba nem megy), hús a fagyóban. --> én szeretek főzni, enni, szóval jah, betáraztunk a fent említettekből. Plusz egy gondolat: ha nagyobb vásárlási láz lesz, akkor valszeg ár emelés is lesz.
Nem kell túlzónak érezni a városok lezárását sem. Ez egy jó alkalom arra, hogy a hatóságok gyakorlatozzanak és tapasztalatot szerezzenek egy komolyabb járványra. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen intézkedések lesznek nálunk, illetve mit tudunk kezdeni egy járvánnyal.
5.
5.
#3: Az emberek csak hinni szeretnének a médiának.Még én is megdöbbenek néha, hogy hazudhatnak büntetlenül.Egy 90 éves néni pedig elhiszi, mert a tv-ben mondták.
Amíg egy tizenéves kis csitri aki ilyet mond / "Azt akarom, hogy rettegjenek, azt akarom, hogy úgy tegyenek, mintha égne a házuk" / sztárként kezelnek a médiumok, nincs miről beszélni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...