A Microsoft és az Epic is kihagyja a GDC-t

  • Írta: szlav
  • 2020. február 28.
  • Rendezvény
A koronavírus rohamos terjedése egyre nagyobb hullámokat kelt a videojátékiparban is. Számos résztvevő jelezte, hogy egészségügyi és biztonsági okokból kihagyja a Game Developers Conference-t, köztük a Microsoft és az Epic Games is.

A Microsoft a legfrissebb fejlesztői blogposztjában bejelentette, hogy a COVID-19 koronavírus nemzetközi terjedése és az ezzel kapcsolatos egészségügyi kockázatok miatt lemondja a márciusi terveit, azaz a redmondiak nem vesznek részt személyesen az idei Game Developers Conference-en. Ehelyett a konferenciára szánt bemutatóikat kizárólag digitális formában, többnyire livestreamek útján közvetítik majd.

A Microsoft bejelentését követően nem sokkal az Epic is hasonló hírekkel szolgált - az Unreal Engine Twitter-fiókján érkező üzenet nyilvánvalóvá tette, hogy a vállalat érthető okokból úgy döntött, hogy nem teszi kockára az alkalmazottai egészségét. Csakúgy, mint a Microsoft, az Epic is az online csatornáin közli majd a bejelentéseit.

Ezzel jócskán megcsappant a Game Developers Conference résztvevőinek száma - Jason Schreier, a Kotaku bennfentes újságírója (aki egyébként szintén kihagyja az utat) szerint jó esély van rá, hogy előbb-utóbb lefújják az egész rendezvényt. Nem lepődnénk meg, hiszen a jelenlévők listájáról korábban már kifarolt a Sony és az Oculus, később pedig az EA és a Kojima Productions, valamint a Unity és az Iron Galaxy Studios is.

Ezek is érdekelhetnek

23.
Ultimate
#22: Lehet de nem ők kezdték csak próbálják ugyan azt csinálni kevés sikerrel...
Számomra a DOA tartja a topot,és ezt majmolják sokan...
Annó valaki kiszámolta neten hány millió forint lenne a DOA-ban mindent megvenni,rekorderként.... Undorító... Persze nem kötelező. Csak régen megharcoltunk unlockoltunk volt kihívás volt ami az ilyen verekedős játékokban tartott.... Most a DOA-ban vegyél mindent pénzért...
22.
Nyarlako
#20: Egyébként SF5 is förtelem a monetizációban, meg grafikaliag is a 4 mellett de legalább szarabb is.
21.
Nyarlako
#20: Hogy még kicsit szétnézzünk japán kiadóknál is a Square meg rendszeresen külön fizetös dlcbe adja a japán szinkront is.
Sokszor elfeledkezik a nép arról hogy ezek undorítóbbak tudnak lenni a nyugati társaiknál is sokszor.
20.
Ultimate
#19: Doa sajnos rég a legundorítóbb ilyen téren..A játékosvilág meg olyan buta hogy a megbuktatásaa helyett dől a lé nekik az ilyen húzásokból...
19.
Nyarlako
Nem ide tartozik, de egy kis napi patkányság Koei fronttól amitöl még az EA is messze van:

Dead or Alive 6 players on the PlayStation 4 are not only having to pay in order to buy new hair colors, but also have to pay to change it back, yet another reason for the franchise’s playerbase to despise the already underperforming title.

The decision means that players have to pay one dollar (or equivalent) every time they wish to change their character’s hair. Dead or Alive fans who buy a new hair color and then a second new color will have to use another “premium ticket” to return to the first one that they bought, despite having already paid for it once.

Hair color data is also said to be tied to save data, meaning that players who lose their save data will have to pay again to get their colors back.

18.
jarlaxle
#14: No azért te sem panaszkodhatsz..;)
17.
Ooorky
#16: Személy szerint úgy vagyok vele aktuálpolitikával poénkodni egy dolog (szoktam is), de politikai hitvallásnak és hőbörgésnek semmi helye egy gamer oldalon, sőt kb. sehol a magánéleten kívül.
16.
Ultimate
#10: Nálunk milyen intézkedések, miközben olyan jó állapotokat teremtett a narancstörpe hogy a magyar megdögleni megy a korházba? Hogy egy szaros TB-s szívultrahangra is ha nem maszekba fizetsz kvázi több mint fél évvel késöbbre kapsz időpontot?
Elmondom milyen intézkedések lesznek nálunk. Eltusolás, hazudozás, és továbbra is mutogatás a migrációra meg Sorosra mondván az az igazi veszély. Még ha ez egy valóban nagyon komoly vírus is lenne és fél budapest dögrováson lenne akkor is azt kommunikálná ez a szarházi mafiakormány hogy az ország meg van védve és a vírus is jól meg van akadályozva, minden a legnagyobb rendben.. Na, ilyen intézkedések lesznek nálunk...
15.
Ooorky
#6: Ami nálunk van lóf*sz, osztrákok a soproni boltokat is kipakolták.
14.
Kawada
#11: Leszarom az apámat, anyámat vagy az 1 éves gyerekemet elviszi valami nyavalya, én erős vagyok. Baszod... Az biztos, hogy az agydaganat se fogja derékba törni az életed...
13.
Nyarlako
#9: TV-t olyan 14 éve nem nézek én se, csak a rádiót hallom munkahelyen de ott is és főleg ezek a vény nélküli nyugtatok amikről már függő a fél ország.
12.
Nyarlako
#11: “ Vírusoktól pedig a testileg-lelkileg puhány emberek félnek”

Jól van Mr Univerzum.
11.
GAMEROD
Szerintem a legfőbb ok nem a vírus, hanem egyszerűen még nincs mit bemutatni az. Olimpia, EB biztos nem marad el, pedig ott aztán össze lesz eresztve minden fajú ember a nézőtereken. Vírusoktól pedig a testileg-lelkileg puhány emberek félnek, igaz nekik van is okuk rá mert őket minden megtámadja alapból meg lassan már a napfényre is allergiásak, sok elkényelmesedett edzetlen népek.
10.
patka21991
Valóban túl van tolva, ma a trolin egy idős hölgy úgy nézett egy köhögő 8-10 éves gyerekre, mint a véres rongyra. Akkor a másik, egy vidéki Lidlben ki volt fosztva a konzerv szekció... Persze félvállról sem szabad venni a fertőzést.
A korona vírus a kialakuló tüdőgyulladás miatt veszélyes, ami gyakrabban alakul ki itt, mint az influenzánál.
Az is probléma, hogy hosszú a lappangási ideje a vírusnak, így sokkal több embert lehet meg betegíteni.
Valóban az idősek körében nagy a halálozási arány, de ezt néhányan úgy írják, úgy beszélnek róla, mintha nekik nem lennének szüleik/nagyszüleik, akiket lehet ez fog elvinni.
Ebben a témában mindenkinek igaza van, de szerintem érdemes több élelmiszert venni. Nem azért, mert pánik van, hanem azért, hogy ha tényleg beindul a tömeges felvásárlás, akkor legyen otthon kaja. Persze túlzásokba sem kell esni, de jó ha van otthon tészta, rizs, bab konzerv chilis babnak (sokáig elállnak, szóval ha nincs gond, akkor ezt nem kell venni, kárba nem megy), hús a fagyóban. --> én szeretek főzni, enni, szóval jah, betáraztunk a fent említettekből. Plusz egy gondolat: ha nagyobb vásárlási láz lesz, akkor valszeg ár emelés is lesz.
Nem kell túlzónak érezni a városok lezárását sem. Ez egy jó alkalom arra, hogy a hatóságok gyakorlatozzanak és tapasztalatot szerezzenek egy komolyabb járványra. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen intézkedések lesznek nálunk, illetve mit tudunk kezdeni egy járvánnyal.
9.
JohnSpartan
#7: Lassan màr 6 éve hogy nem nézek tv adást, de havernál nèha beficcen és ahogy írod minden 2. Reklám a gyógyszerekről szól.... A kedvencem ezek a vitaminok! Nem hogy 1et megveszel azt jól van.... nem. Vegyél pluszba mellé még 2 faszságot mert ugy az igaz... azt ott tartasz hogy napi 3 4 kapszulát tolsz le a torkodon úgy hogy semmi bajod... Ha normálisan étkezel kérdem minek is ez a sok szar? Azt simán megveszi a sok birka, főleg ilyenkor.
8.
Ultimate
#7: És a legszomorúbb hogy mindez az internet korában...Még ha arról lenne szó mint a 80-as években,hogy szinte csak tv és újság a hírek forrása...
7.
Ultimate
#5: Ez egy dolog de a legtöbb helyen már elmondták hogy a halálozási arány ha a 80 feletti beteg embereket nem vesszük bele a 0.5%-ot sem éri el. Egy influenza több embert visz el válogatás nélkül.. De kurva fontos a tömeghisztéria keltés meg a katonai karantének és egyéb marhaságok.
Aztán majd a gyógyszeripar előáll a megoldással amit pénzért lehet beadatni a sok baromnak...Mint mikor a madárinfluenza miatt ment a sok kretén oltatni magát... A cégek meg persze kihasználják a lehetőséget spórolásra...
Eközben a tv-ben agyógyszeripar lobbija olyan undorító méreteket öltött hogyegy szaros reklámblokkban legalább minden második reklám valami gyógyszeripari termék...
De az idiótákkal jól lehet trollkodni legalább mikor vásárolsz...A legjobb mikor állsz a kasszánál ésaz elöttedálló maszkos idióta 20 évre elegendő konzervvel várja a sorát,erre elkezdesz köhécselni..:D
Mocskosul buták az emberek....
6.
adamsfamily
#1: Az még érthető,hogy x-y nem megy valahova,mert a vírusokat így lehet meggátolni a terjedéstől.De az a pánik amit idehaza a sajtó gerjesztett az tényleg nevetséges.A sok f*sz meg már betárazott az ítéletnapra.Teljesen feleslegesen,mert ennek az országnak nincs kapacítása rá,hogy lezárjon egy 2 milliós várost.Kínában azt a 10 milliós várost simán lezárták,de ott 1,5 milliárd ember él.Aki karanténba kerül azt úgyis elviszik és nem hagyják otthon,hogy becsszóra nem megy majd ki.
5.
Korio
#3: Az emberek csak hinni szeretnének a médiának.Még én is megdöbbenek néha, hogy hazudhatnak büntetlenül.Egy 90 éves néni pedig elhiszi, mert a tv-ben mondták.
Amíg egy tizenéves kis csitri aki ilyet mond / "Azt akarom, hogy rettegjenek, azt akarom, hogy úgy tegyenek, mintha égne a házuk" / sztárként kezelnek a médiumok, nincs miről beszélni.
3.
Clayman
#1: Egyetértek. ilyen hisztériakor ismét bebizonyosodik hogy mennyire birkák az emberek.
2.
Neotechtr
#1: Ez nagyon jó dolog a cégeknek. Nyilván senki sem szeretne semmilyen outbreak-et, de ezzel teljesen polkorrekten be lehet mondani bárkinek, hogy nem akar millió dollárokat költeni egy ilyen event-re az internet korában. Főleg kapóra jön ez bármelyik cégnek, ha nincs most épp mutatni valójuk.
1.
Ultimate
Egyre nevetségesebb ez a tömeghisztéria kvázi a semmire....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...