Újra társul a 2K Games és az NFL

  • Írta: gorien
  • 2020. március 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Újra amerikaifutball-játékokat fog gyártani a 2K Games, miután Amerika legnagyobb futballszövetsége több évre és játékra szóló szerződést kötött vele. A 2K a 2000-es évek elején volt partnere az NFL-nek, amíg az Electronic Arts közbe nem szólt.

Az NFL 2K-sorozat még 1999-ben vette kezdetét, a Sega Dreamcastjén a Visual Concepts Entertainment gondozásában. 2004-ig hat játékot adtak ki, amely Amerika legnagyobb amerikaifutball-szövetségével egyetértésben jelent meg, ám amikor az Electronic Arts kizárólagos szerződést kötött az NFL-lel a név és a játékosok használatára, a játéksorozatnak befellegzett. A Visual Concepts csapatát 2005-ben megvásárolta a Take-Two, azóta pedig a 2K Games szárnyai alatt működnek.

Az Electronic Arts kizárólagossága azóta lejárt, és a Madden NFL-sorozatnak hamarosan riválisra kell számítania – írja a The Hollywood Reporter. Az NFL ugyanis visszatér a gyökerekhez, és újra szerződést köt a 2K Gamesszel, méghozzá több évre is. A 2K így újabb sportágat tudhat ismét a már így is széles palettát lefedő sportjátékai között (mint az NBA- vagy a WWE-sorozat).

A szerződés pontos tartalma előttünk egyelőre nem ismert, de azt tudjuk, hogy több címre is terveznek, amelyeket már el is kezdtek fejleszteni, és valószínűleg 2021-től kezdve jelenhetnek meg. A leírások alapján "nem szimulátor amerikaifocis játékokra" kell számítanunk - vagyis jó eséllyel nem az NFL 2K-sorozat tér vissza -, az azonban, hogy ezeket milyen platformokra szánják, egyelőre rejtély.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...