Remastert kap a Blade Runner-játék

  • Írta: gorien
  • 2020. március 13.
  • Bejelentés
Link másolása
A cyberpunk-kultúra újra teret hódít, így egy klasszikus játék is ismét előtérbe került. Sokáig úgy tűnt, hogy egy Blade Runner-remaster elképzelhetetlen, mert elveszett az eredeti forráskód, de a Nightdive Studios megoldotta a dolgot.

Az 1997-es Blade Runner a tizenöt évvel korábbi Szárnyas fejvadász világában játszódik, de nem azt dolgozza fel. Néhány filmbéli szereplő ugyan cameózik, de a Westwood point & click játéka egy önálló alkotás, amiben Ray McCoy nyomozó replikánsokra vadászik. A remaster ötlete évekkel ezelőtt előkerült már, viszont a Westwood egyik alapítója szerint az eredeti forráskód elveszett, mikor a cég költözött. Ez persze nem állította meg a Nightdive Studios fejlesztőit.

A Nightdive és az Alcon Entertainment most jelentette be, hogy javában folyik a munka a remaster körül. A felújítás új karaktermodelleket és animációkat, felskálázott átvezetőket és frissített irányítást jelent, amelyhez a Nightdive ugyanazt a KEX engine-en alapuló technikát használja, mint a System Shock remasterénél.

Ha minden jól halad, még idén megkapjuk a Blade Runner: Enhanced Editiont PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is.

17.
17.
Aanash
Retroshock nemrég csinált bemutatót a játékból.
Az első Szárnyas fejvadász film régen nagyon tetszett, aztán nem tudom most mi lenne, eléggé a pörgéshez vagyok hozzá szokva.
Amúgy tud valaki valamilyen nyugisabb sci-fi játékot avagy filmet?
14.
14.
Őrnagy
A film sem egy populáris darab, de a könyv übereli :D
Olvasta valaki? Az első pár oldal, a házasélet "gyönyörei" egy elképzelt jövőben, na meg a furcsa vallási szál, ami szinte minden P.K.D. könyvben megvan.
Kemény
12.
12.
Cole
Uuu, na ennek örülök. Jó kis game volt a maga idejében egy tök jó kis mechanikával. Ezt tuti beszerzem.
10.
10.
Yanez
#6: Én az új mozi előtt ültem neki az első résznek először. Egyáltalán nem volt rossz. Technikailag ugyan öregedett, de az ötlet és a mondanivaló ott van a szeren.
9.
9.
markoci555
Ezt talán egyszerűbb lesz megcsinálni mint a haldokló System Shock projektüket...
A film meg az egyik kedvencem, lassú hangvételű, és azért rá lehet mondani hogy nem történik semmi? Azigen!
6.
6.
vortel
anno én is elkezdtem nézni vagy 15 éve, mert kerestem kimaradt sci-fiket és ódákat zengtek róla, de az első fél óra után ki is kapcsoltam, mivel szó szerint semmi se történt addig. semmi se vinne rá hogy újra elkezdjem
2.
2.
Lacek896
Retroshock-os bemutató:
https://www.youtube.com/watch?v=Q6GBfdxp9VM
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...