Eltűnt a Mortal Kombat a Steam boltjából

  • Írta: gorien
  • 2020. március 23.
  • Hír
A minap nyoma veszett a Mortal Kombat: Komplete Editionnek a Steam üzletéből. A kiadó kérésére távolították el, és bár tőlük még nem kaptunk magyarázatot, meglehet, hogy Freddy Krueger az oka az egésznek.

A Mortal Kombat-sorozat kilencedik része 2011-ben visszatért az alapokhoz, amikor új életet lehelt az addigra kifulladni látszó verekedős franchise-ba. 2013-ban a játék minden kiegészítőjét tartalmazó Mortal Kombat: Komplete Edition PC-n is tiszteletét tette, amely tegnapig gond nélkül megvásárolható volt a Steamen. Onnan azonban most eltűnt.

A játék adatlapján jelenleg annyi olvasható, hogy a kiadó kérésére távolították el, a Warner Bros. azonban nem indokolta meg a döntést. A rajongóknak viszont van egy elmélete: többször tapasztaltuk már, hogy licencelési problémák miatt üti meg egy-egy játék a bokáját, és itt is ez lehet a helyzet, méghozzá Freddy Krueger miatt.

A horrorkarakter kiagyalójának, Wes Cravennek a hagyatékkezelői ugyanis egy fél éve visszaszerezték Freddy Krueger jogát, ezzel pedig ők irányítják a figura sorsát az Egyesült Államokban, míg a világ többi részén továbbra is a Warner Bros. Egy ebből fakadó licencvita például hátterében állhat ennek a jelenlegi, váratlan lépésnek.

Remélhetőleg a helyzet minél előbb tisztázódik, addig azonban a Mortal Kombat rajongói kénytelenek beérni a többi, még elérhető epizóddal. A sorozat legújabb részébe például holnap érkezik önmagában is megvásárolhatóan Spawn, aki tovább bővíti a NetherRealm játékaiban felbukkanó vendégszereplők sorát.

9.
zsocc-nrg
Fanatical-on MÉG megvehető!

https://www.fanatical.com/en/game/mortal-kombat-komplete-edition
4.
ribizly
#1: Mondjuk annyiból, hogy akinek meg van vásárolva azt kárpótolni kellene...
3.
Heldengeist
#2: Szerintem ez olyan változtatás, aminek még effektíve költségei sincsenek. Pár fájl törlése és egy adatbázis frissítés. Ha meglovagolják az új rés hypeját és leárazzák szerintem többszörösen is megtérülne.
2.
atroll1
#1: Egyszerű, ha a kipeccselés költsége kisebb vagy egyenlő, mint a várható bevétel a jövőbeli eladásokból, akkor nem csinálják meg.
1.
Heldengeist
Mennyiből tartana amúgy kipatcheli egy (DLC) karaktert?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...