Felújított változatot kap a NieR Replicant

  • Írta: gorien
  • 2020. március 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Tíz év után hozzánk is eltalál a NieR Replicant, amely eredetileg csak PlayStation 3-ra, és csak Japánban jelent meg. A felújított változatot hivatalosan nem remasterként kezelik, de számos javított funkcióval érkezik meg.

A Cavia 2010-ben elkészítette a NieR Gestaltot Xbox 360, a NieR Replicantot pedig PlayStation 3-ra. A két játék egymás alternatív változatának tekinthető, a főszereplője ugyanaz, de más idősíkokban játszódnak, és a főhős kapcsolata a meggyógyítandó Yonah-val is más. A sorozat legutóbbi darabját, a NieR: Automatát, 2017-ben dobta piacra a Platinum Games, és hatalmas siker lett. A kiadó Square Enix most visszatér a Replicanthoz, hogy annak egy új verzióját hozza el nekünk.

A NieR Replicant ver.1.22474487139… (ez a hivatalos címe) a készítők szerint nem tekinthető sem remake-nek, sem remasternek, hanem csak afféle felfejlesztésnek. Ez a felújítás újravett zenéket, új játékelemeket, egy új karaktert és teljes japán szinkront is tartalmaz, és valamennyire az Automata hatása is érződni fog, bár utóbbit nem konkretizálták.

Míg 2010-ben nyugatra kizárólag a Gestalt jutott el, a NieR Replicant felújított változata hozzánk is eltalál, ráadásul rögtön három platformon: PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is. A fejlesztéséért a Toylogic felel, azt azonban még nem tudjuk, mikor jelenik meg.

11.
11.
Mortis
Újabb alkalom hogy lamentáljak azon: a japánok annyira intelligensen tudnak nyúlni komplex gondolatokhoz S minimálisan èrződő egyszerűsítèsekkel prezentálni azt szórakoztató formában - elèg sok anime-re/mangára gondolni. Közben meg olyan esztètikával ruházzák fel a karaktereiket, mintha azok minimum valami agyament pornóból lèptek volna elő. Ezt a disszonanciát számomra nehèz feldolgozni, de ha alkalmankènt sikerül, akkor általában kedvencek közè kerül az adott cucc.
9.
9.
Ganzer
Meg még jön egy mobilos Nier: Reincarnation is.
8.
8.
crytek
Ennek kapcsán április 2től game passba kerül a nier automata
2.
2.
Yanez
Akkor lehet ezzel kezdem és az Automatával folytatom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...