Rekordnézettséget hozott a Twitchnek a koronavírus

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 6.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, a koronavírus-járvány és a márciusi megjelenések jól jöttek a Twitchnek, és rekordnézettséget hoztak a platformnak az elmúlt negyedévben. A konkurencia jócskán le van maradva az Amazon szolgáltatásától.

A Streamlabs számai szerint a koronavírus-járvány miatt otthon maradt felhasználók előszeretettel fordultak a streamingplatformok felé, a legtöbb nagy szolgáltatónál növekedő aktivitást mértek.

Bár a Twitch számai az utóbbi időben inkább lejtmenetet mutattak, az Amazon szolgáltatása több rekordját is megdöntötte az elmúlt negyedévben: a felhasználók több mint 3,1 milliárd óra tartalmat néztek meg a Twitchen ez idő alatt, ami 17 százalékos növekedést jelent éves szinten - ezzel a cég piaci részesedése 65 százalékos. A streamelt órák száma 121 millióra rúgott, míg az egyidejű nézőszám átlagosan 1,4 millió fő volt.

Koronavírus: az ábrán jól látszik az ugrás februárról márciusra.

A YouTube Gaming Live és a Facebook Gaming is erősödni tudott az elmúlt negyedévben, de ezek a szolgáltatások már jócskán le vannak maradva a Twitchhez képest. A YouTube valamivel több mint 1 milliárd óra elfogyasztott tartalommal áll a második helyen (ez 22 százalékos piaci részesedést jelent), míg a Facebook 553 millió órával zárt (11 százalék). A streamelt órák száma az előbbinél 14 millió, az utóbbinál 4,9 millió volt, míg az átlagos egyidejű nézőszám 498 ezer, illetve 256 ezer főt számlált.

A negyedik nagy szolgáltató, a Microsoft-féle Mixer azonban nem tudott profitálni az elmúlt időszakból: itt a felhasználók mindössze 81 millió óra tartalmat tekintettek meg (ami a többiekkel ellentétben nem jelent erősödést az elmúlt negyedévhez képest), míg az egyidejű nézőszám 37 ezer főre csökkent. A Mixer egyedül a streamelt órákban kifejezetten erős, hiszen a platformon 28 millió órát közvetítettek az elmúlt negyedévben, és ezzel második a versenyben.

Aki mélyebben is elmerülne a számokban, feltétlenül keresse fel a Streamlabs fent linkelt összeállítását!

1.
1.
crytek
Mivel semmi se változott , így ugyanaz minden mint eddig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...