Leállt a Darkborn fejlesztése

  • Írta: szlav
  • 2020. április 30.
  • Gyászhír
Link másolása
A Battlefield: Bad Company 2 veterán fejlesztői több mint négy éven át dolgoztak a játékon, melyben egy szörnyeteg képében állhattunk volna bosszút a vikingeken. Sajnos a The Outsiders csapata ma bejelentette: jegelik a Darkborn fejlesztését.

2016-ban Project Wight néven mutatkozott be a veterán Battlefield-fejlesztők első önálló játéka, a Darkborn. A The Outsiders néven futó svéd csapat fejlesztését a tervek szerint a Take-Two leányvállalata, a Private Division adta volna ki, tavaly ilyenkor tehát úgy tűnt, hogy minden sínen van (még egy kiadós gameplay-ízelítőt is kaptunk), időközben azonban valami félrecsúszhatott a fejlesztési folyamat során, ma ugyanis hivatalosan is törölték a projektet.

Igazán nagy kár érte, hiszen már maga az alapkoncepció is megért egy misét: egy rémtörténetekbe illő szörnyeteg szerepében vettük volna fel a harcot a vérszomjas vikingek ellen, akik kíméletlenül lemészárolták a fajtánkat. A belső nézetű játékmenet során nagy hangsúlyt kapott a lopakodás, később pedig a közelharc.

A projekt jegeléséről szóló gyászhírt a The Outsiders feje, David Goldfarb jelentette be Twitteren. Valódi indoklást nem kaptunk arról, hogy miért jutott ilyen szomorú sorsra a különös akciójáték, Goldfarb viszont annyit elárult, hogy a csapat már egy másik, teljesen eltérő projekten dolgozik.

5.
5.
user101
Hát a legvalószínűbb, hogy egy íróasztal mögött ülő majom, aki életében nem látott videojátékot csak statisztikákat, törölte, vélhetően nem lesz nyereséges címszóval, mert nem elég pc, túl erőszakos és nincs benne kellő számú meleg npc karakter...
4.
4.
zsocc-nrg
Pedig vártam mi sül ki belőle, a koncepció nagyon tetszett :(
3.
3.
kryszisz
#2: Ó hidd el, az ilyen "jegelés" címszó alatt majdnem mindig törlést értenek, csak pepitában. Nem lesz ebből már semmi, pedig anno a gameplay tetszett.
2.
2.
crytek
Véletlenül se törölték a projektet. A másikat amit jobbnak pénzszerzőbnek látnak inkább arra gyúrnak. Tippre valami multis ótvar lesz... Arról hamarosan kapunk infot mi is ez a dolog amiért jegelik..
1.
1.
Drraco
Mindig szomorúan olvasok ilyesmiről. Milyen érzés lehet vajon, hogy négy évig dolgozol valamin, jó esetben beleadod szíved-lelked, tudásod legjavát, és egy tollvonással (gombnyomással) törlik az egészet? Milyen lelkesedéssel tudnál utána dolgozni a következő projekten?
Remélem, valamikor még előveszik, mert nem tűnik rossznak, és akár még siker is lehetett volna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...