Visszatérít az Epic, ha leárazás előtt vásároltál be

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 20.
  • Hír
Link másolása
Biztosan beleszaladtatok már néhányan abba, hogy közvetlenül azelőtt vásároltatok meg egy játékot, mielőtt azt leakciózták volna. Az Epic Games Store-nak már van megoldása az ilyen esetekre.

A Steam és a többi online áruház akciósorozataival párhuzamosan a játékosok kénytelenek voltak beletörődni, hogy nincs igazán jó időpont egy vásárlásra: hiába vesznek most meg valamit, simán lehet, hogy napokkal később a töredékéért is bezsákolhatták volna egy jó kis leárazás keretei között.

Kellemetlen érzés ez ugyanakkor, és úgy tűnik, tudják ezt az Epic Games Store-nál is: a jelek szerint az üzlet a jövőben visszatéríti a vásárlók pénzének egy részét, amennyiben olyan játékot vesznek meg, amelyet napokkal később leakcióztak. A játékosok értelemszerűen a különbözetet kapják vissza, és látszólag ezért nem is kell tenniük semmit, az üzlet automatikusan rendezi a dolgot.

Azért csak "látszólag", mert az Epic hivatalosan még nem mondott minderről semmit, Joshua Boggs, a Studio MayDay direktora számolt be a Twitteren arról, hogy milyen kellemes meglepetés érte. Ennek megfelelően nem tudjuk, hogy hány nap telhet el a vásárlás és a leárazás között, és azt sem, hogy az Epic átvállalta-e ezt a különbözetet az érintett fejlesztőktől és kiadóktól: elvégre ők teljesen jogosan értékesítették magasabb áron a játékukat.

Újabb funkciókkal erősít az Epic Games Store

Ezzel párhuzamosan újabb funkciókkal állt elő az Epic Games Store. A legfontosabb talán, hogy a pénzvisszatérítés (függetlenül a fentiektől) lényegében önkiszolgálóvá vált az üzletben: innentől nem kell körülményes igénylésekhez folyamodnunk, ha vissza szeretnénk kapni a pénzünket, elég a játék adatlapján megkeresni a megfelelő gombot, és elindítani a folyamatot.

Fontos, hogy ez a lehetőség csak azoknál a címeknél érhető majd el, amelyeknél valóban jogosultak vagyunk a visszatérítésre, vagyis az adott játékot legfeljebb két hete vásároltuk meg, és nem játszottunk vele két óránál többet. Amennyiben bármilyen módon megszegtük a program felhasználói feltételeit, nem kérhetjük vissza a pénzünket.

Az Epic ezenkívül megállapodott néhány viszonteladóval a kulcsmentes vásárlás lehetőségéről, így a Fanatical, a Green Man Gaming és a Genba Digital oldalain is bedrótozhatjuk a fiókunkat. Amennyiben így teszünk, nem kell kulcsokat másolgatnunk a vásárlás után, az áhított cím automatikusan bekerül majd a könyvtárunkba.

A harmadik fontosabb funkció, hogy ezentúl szabályozhatjuk, hogy az Epic Games Store-os letöltéseink milyen sávszélesség mellett fussanak.

Az újdonságok sorának még nincs vége természetesen, bőven akad még az üzlet roadmapjén olyan funkció, amely lefejlesztésre vár. Hamarosan elkészül a Mod Marketplace, amely lényegében a Steam Workshop helyi megfelelője lesz, és az achievementrendszer is élesítésre kerülhet a közeljövőben.

23.
23.
hedzsooo
...World War Z c. játék volt, ahol visszautaltak nekem, most gyorsan visszanéztem.

Csak mert a cikbben ez úgy áll mintha a jövőre vonatkozna de igazából már meglépte ezt az Epic, szerencsénkre, örömünkre! :-)))
22.
22.
hedzsooo
#6: Hát ez eléggé együgyű kérdésnek hangzott, szóval szerintem ne is haragudj ha nem is sokan veszik rá a fáradságot 1 normálisabb, kerekebb válaszra! :-)))
21.
21.
hedzsooo
Nálam ez megtörtént, örültem neki, hogy küldtek 1 kis zsozsót vissza! :D
19.
19.
xanatos0911
#18: Ha nem is jelentős, de egy fix bázis biztosan.
18.
18.
xanatos0911
#17: Nyilván. De azért ne tegyünk úgy, mintha a Steam jelentős részét nem a CS:GO (és a Dota 2) tenné ki.
17.
17.
Ooorky
#15: Jó sok fortnite account. Nekem is van egy, de a jelszavát se tudom.
16.
16.
#15: Ezt remélem nem nézi a semmiért nem fizetek felhasználó.... .Tuti kihoz olyan matekot, hogy ..... .Ha a föld keresztbe áll akkor az epic steamhez viszonyítva..... .
15.
15.
xanatos0911
#6: Ezeket a hozzászólásokat soha sem értettem. Google a barátod, nézz utána a kerdesednek.

Steam 2019 eleje (legutolsó adat): 90 millió felhasználó

Epic Games Store 2020 eleje (legutolsó adat): 108 millió felhasználó.

Epic Games 2018 profit: 3 milliárd dollár

Valve 2017 bevétel (nem profit): 4.3 milliárd dollár mikrotranzakciok és dlc-k kivételével.

Ez kb 4-5 percet vett igénybe.
14.
14.
Bobby Kotick
#6: micsoda izaddságszagú logikai bakugrás, ez sehogy nem következik a hírből
stay mad
13.
13.
Clayman
Undorító ez az epic, fujj, pénzvisszatérites ilyen módon. Aztán ezek a szemetek még ingyen is osztanak jatekokat. Pfujj. Ezek sarlatanok. Felhasználó ellenes bánásmód!!! Sose lesz konkurencia a steamnek, hiszen teljesen más piacon mozognak. Ezzel be is telt a pohár és megmondom őket az anyukámnak.
7.
7.
#6: Szerintem amúgy jönnek nekik. GTA miatt lehet sokan rányomtak az ikonra.
6.
6.
Heldengeist
Ennyire nem jönnek a felhasználók?
5.
5.
Amúgy én is néztem a Trello-jukat már egy éve talán. Rendesen millió terv van betáblázva és amilyen lassan halad, 10 éven belül olyan is lehet, mint a Steam (9 éve, lol). Addig viszont nekem tetszik, hogy az a store program elég lightweight. Van benne mindössze egy store, egy kereső, saját könyvtár, meg egy home, ami megintcsak store, csak hír formájában. Meg egy friend list (és egy barátom sincs rajta XD). Ami idegesít benne, hogy az egereken, amiken van vissza gomb, amit én folyamatosan használok, azt nem kezeli. A Uplay és Origin launcherek ahhoz képest, hogy ugyan úgy nem tudnak semmit, amit a Steam, sokkal lassabbak és "nehezebbek" a gépnek, mint az Epic Item Shop.
3.
3.
Dízel
Eléggé nyom az Epic mostanában. Nyilván a steam nincs veszélyben, mert hatalmasok, de azért jó hogy van egy konkurencia. A Lancherje az epicnek mondjuk borzalmas, de nekem, hogy csak egy jatékot elinditsak arra jó, de semmi masra...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...