Pletyka: eladná a videojátékos részlegét a Warner

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 13.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint megválna a videojátékos részlegétől a Warner Bros. A divízió értékét 4 milliárd dollárra becsülik, és állítólag több nagy iparági szereplő, így az EA, az Activision és a Take-Two is érdeklődik iránta.

Ha hihetünk a pletykáknak, óriási felvásárlási üzlet van kilátásban a játékiparban, a CNBC jelentése szerint a Warner Bros. (illetve annak anyacége, az AT&T) ugyanis eladná a videojátékos részlegét, vagyis a Warner Bros. Interactive Entertainmentet. A divízió 4 milliárd dollárt érhet a megkérdezettek szerint.

A hírek szerint több iparági nagyágyú, így az Electronic Arts, az Activision Blizzard és a Take-Two is érdeklődik a Warner iránt, de egyelőre nem született megállapodás egyik féllel sem, sőt még előrehaladott tárgyalásokról sincs szó. Az persze nem meglepő, hogy ennyien pályáznak a cégre: a Warner videojátékos portfóliója javarészt adaptációkból áll, ezeket a címeket pedig minden bizonnyal licencelné a vevőnek, tehát nem mondana le a játékiparról, mint bevételi forrásról.

A Warnerhez tartozik a DC Comics, a Harry Potter és a Gyűrűk Ura is, a fejlesztőcsapatai között pedig olyan brigádokat találunk, mint a Mortal Kombat-sorozatot jegyző NetherRealm, vagy a LEGO-játékok mögött álló TT Games. A korábbi hírek szerint az idei E3-ra egyébként annyira erős lineuppal készült a kiadó, a történetében először saját konferenciát is tartott volna: állítólag új Harry Potter-játék is készül náluk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...