Összefoglaltuk a Developer Showcase adását

  • Írta: szlav
  • 2020. június 22.
  • Rendezvény
Link másolása
A Summer Game Fest Developer Showcase adásán rengeteg érdekes független fejlesztésű cím előzetesét és gameplay bemutatóját láthattuk. Egy jókora csomagban összeszedtük nektek a levetített játékokat.

A Double Fine és az iam8bit jóvoltából rengeteg indie csapat kerülhetett idén is a reflektorfénybe. Nem kellett csalódnunk a termésben, számos olyan új címet láthattunk, amely vagy az elképesztő látványvilága, vagy a furcsa játékelemei miatt emelkedett ki a tömegből. Lássuk hát őket!

Serpent Showdown, Tri-Ger, The Groundz

A Gameheads a szegény családi háttérből érkező, kisebbségi játékfejlesztőknek ad platformot. Három játékot láthattunk tőlük: egy kígyós arénajátékot, egy neonfényes bullet hellt és egy 2D-s kidobóst.


The Artful Escape

Egy feltörekvő gitárhős pszichedelikus kalandjait élhetjük át. Egy kozmikus jazzclub nyomába eredünk, az út során pedig elképesztő lényeket és furcsa világokat ismerhetünk meg.

Starbase (PC)

A Trine fejlesztőcsapata egy óriási sci-fi MMO-t készít. A játék igazi különlegessége, hogy az űrhajóink legapróbb alkatrészeit is saját kézzel építhetjük meg.

Foregone (PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch)

A Big Blue Bubble pörgős akció-platformerének a Dead Cells, a Prince of Persia és a Castlevania adta az ihletet. Magas lécet kell megugorniuk a fejlesztőknek, de a látottak alapján nem kell őket félteni.

Spinch (PC, Nintendo Switch)

A Spinch kézzel rajzolt figuráit és elképesztően harsány színekkel dolgozó látványvilágát órákig tudnánk nézni. A lelkünknek egy kicsit azért fáj, hogy a főhősünk kisbabáit lőszerként használjuk majd a bossok ellen, de a körítés mindenért kárpótol.

Ynglet

Kevés olyan bizarr alkotást láttunk mostanában, mint az Ynglet. Ebben a 2D-s, ceruzával rajzolt világban egy furcsa lényt irányíthatunk, aki egyik geometriai formától a másikig ugrál az éterben. Egy platformer... platformok nélkül.

Skate Story

Habár a piacot idén elöntik a gördeszkás játékok, garantált, hogy egyiket sem fogjuk összekeverni a Skate Storyval. Egy átlátszó üvegembert irányíthatunk New York álomszerű, pszichedelikus mámorban úszó utcáin.

Black Book

Egy fiatal boszorkány bőrébe bújva fedezhetjük fel a 18. századi Európa legendás lényeit. A játék a klasszikus szerepjátékok elemeit a deckbuilderek harcrendszerével ötvözi.

Drake Hollow

A cuki zöldséggoblinok veszélyben vannak! Építsünk nekik menedéket, és védjük meg őket a gonosz szörnyektől ebben a kooperatív akciójátékban!

Panzer Paladin (PC, Nintendo Switch)

A Metroid-féle oldalnézetes akció-platformerek aranykorát idézi a Panzer Paladin. Félelmetes bossok, óriási robotpáncélok és pörgő neonpiramisok - mi kellhet még?

Haunted Garage

Nehéz körbeírni, hogy miről is szól a Haunted Garage. Egy fekete-fehéren rajzolt, experimentális kalandot ismerhetünk meg, melynek zenéjét mi magunk írjuk a játék során.

The Eternal Cylinder

A Zeno Clash és a Rock of Ages fejlesztői egy bizarr túlélőjátékot álmodtak meg egy különös idegen bolygón, amelyet egy óriási, megállíthatatlan henger tart rettegésben.

 

The Night is Grey (PC, Nintendo Switch, iOS)

A sötét atmoszférájáról, a csodás, festett látványvilágáról és a klasszikus point and click játékmenetéről ismerszik meg a Whalestork alkotása.

Knuckle Sandwich

Csalóka a cím: bunyós játék helyett egy mélyen személyes történetet elmesélő, körökre osztott szerepjátékot kapunk, ahol minden különleges képességet egy-egy minijáték segítségével süthetünk el.

 

Sea of Stars (PC, Xbox Series X, PlayStation 5, Nintendo Switch)

Az elképesztően sikeres Kickstarter után végre életre kelhet a Chrono Trigger ihlette körökre osztott JRPG.

Overlook Trail

Egy újabb játék, amely láttán több kérdésünk maradt, mint az előzetes előtt. Az Overlook Trail egy igazi lázálom zavarba ejtő megtestesülése.

1.
1.
Gykrizsi
Van egy-két érdekes darab :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...