Újabb tíz évre FIFA-exkluzív a spanyol bajnokság

  • Írta: fojesz
  • 2020. június 26.
  • Biznisz
Link másolása
Folytatódik az Electronic Arts és a La Liga együttműködése, a két szervezet újabb tíz évre szóló megállapodást írt alá a minap. Ez azt jelenti, hogy a spanyol bajnokságok továbbra is a FIFA-sorozat kiváltságai maradnak.

Újabb tíz évre szóló megállapodást írt alá az Electronic Arts és a La Liga. Az együttműködés egyik fontos eleme, hogy a spanyol bajnokság első- és másodosztálya továbbra is FIFA-exkluzív tartalom marad.

Az ott játszó csapatokat is csak az EA játékaiban érhetjük majd el - legalábbis hivatalosan -, legfeljebb különegyezkedések képzelhetőek el, lásd a Barcelona és a tavalyi Pro Evolution Soccer esetét.

Ezenkívül a két szervezet az esport területén is egyesítené az erejét, ennek a terepe Spanyolország első számú versenye, az eLaLiga Santander lenne. Hogy ez konkrétan mit jelent majd, az már nem derült ki.

Az EA egyébként immár több mint 20 éve működik együtt a LaLigával, és a fentiek alapján úgy tűnik, az általában licenchiánnyal küzdő Konaminak nem is érdemes megkörnyékeznie a spanyolokat.

A Pro Evolution Soccernek is vannak exkluzív tartalmai persze, a közönsége szempontjából kritikus brazil első- és másodosztályt csak ő birtokolja, és tavaly a Juventust is sikerült elcsakliznia a konkurencia elől.

8.
8.
momant
#7: Igen, vágom h pénzről szól az egêsz, meg , h valakik minél többet tegyenek zsebre,csak én valahogy szánalmasnak látom ezt, minden a lehúzásról szól már. meg ezt a 10 évet sem értem. hogy lehet valamit tíz évre monopolizálni? nagyon sok idő. a szabad verseny elvét tíz évre dobja a kukába.
7.
7.
Ruvik
#6: Hát ez valahogy az extra beneficial kategória mégis, mivel abban biztos lehetsz hogy sokkal drágább az exkluzív-licensz meg abban is biztos lehetsz hogy ez az EA-nek megéri mert sok százezer játékos pont a spanyolok miatt kerül bele a futball világába. Amúgy tényleg nagy lehúzás, a konkurenciának így soha nem is fog sikerülni az hogy teljesen felnőjenek ehhez.
6.
6.
momant
ezt amugy sosem ertettem, h mitol lesz termek egy fogalom ami nem találmány. es miert lehet rulajdona valakinek egy név pl. miert nem erdeke egy bajnoksagnak h barhol nepszerusitsek. persze dehogynem ertem csak szomoru. egy ujsagban egyéb médiumban miert lehet hasznalni csapatneveket, mezfotókat, játékosneveket licensz nelkul. egy játékban miért nem? az miert nem szamit ugyanolyan mediumnak? tok komolyan kerdezem. ha valaki egyszer elmagyarazza a jogi, vagy pláne az alap igazsag tartalmát annak örülnék. nem értem tényleg , h egy játék ha helyesen használná ezeket a címkéket tulajdonneveket, nem tenne melléjük szubjektív tartalmakat azzal milyen kárt tehet? mert nem tudom sztem egy bajnoksag nem szellemi tulajdon, nem latom mogotte az ujito egyedi erteket. persze lehet , h annak számít. na mindegy furcsa, h mindenből pénzt akar mindenki a vilagban, azaz nem furcsa csak szomorú
5.
5.
Anti4730
#4: Koszi a valaszt, marad akkor szerintem a fifa, nekem az arcadosabb elmeny kell:)
4.
4.
Yanez
#1: Ugyanakkor fontos azt is megjegyezni, hogy szimulátorral akarsz leginkább játszani vagy félszimulátorral. A fifa az utóbbi és nekem pont emiatt jobban bejön, de én ilyen vagyok, plusz az online tartalom sokkal ütősebb. Én az autós játékokban is a félszimulátort preferálom jobban. Egy full szim vagy full arcade már nem tetszik, persze nem mondom, akadhatnak kivételek.
3.
3.
Yanez
#1: Én fifás vagyok kb már 6-7 éve, de előtte egész életemben PES-es voltam, így biztosan állíthatom, amit te keresel az a PES.
1.
1.
Anti4730
Ha csak a mozgasanimaciot nezzuk es a jatek elment, tehat nekem mindegy milyen csapattal vagyok, akkor melyik a jobb a pro evolution soccer, vagy a fifa? Eletemben eloszor akarok focus jatekot venni:))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...