Drágább lesz az NBA 2K21 next-gen verziója

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 2.
  • Hír
Link másolása
A 2K Sports bejelentése szerint az NBA 2K21 PlayStation 5-re és Xbox Series X-re szánt változata magasabb ajánlott fogyasztói árral kerül forgalomba. Az áremelkedést egyedül a gyűjtői kiadás vásárlói ússzák meg.

Vaskosabb árcédulával kerül forgalomba az NBA 2K21 next-gen változata, az alább is látható táblázat szerint a szeptember 4-én érkező PC-s, PS4-es, Xbox One-os, switches és stadiás kiadás a szokásos 60 dollárba fáj majd, míg a PlayStation 5-tel és az Xbox Series X-szel együtt debütáló következő generációs port 70 zöldhasút kóstál.

A 2K szerint a next-gen változatokat a nulláról építették fel újra az új konzolok kedvéért, a táblázat a feljavított grafika és a lerövidült töltési idők mellé kibővített játékmódokat és extra funkciókat ígér a vásárlóknak. Az áremelkedést egyedül akkor úszhatjuk meg, ha a 100 dolláros Mamba Forever Editiont választjuk: a különféle digitális extrákat tartalmazó gyűjtői verzió generációtól függően ennyibe kerül, és ráadásul tartalmazza a cross-buy lehetőséget is; a PS4-es vagy Xbox One-os játékunk mellé megkapjuk a PS5-ös vagy Xbox Series X-es változat standard kiadását, és fordítva.

Ezek alapján eléggé valószínű, hogy meg kell barátkoznunk azzal a gondolattal, hogy a következő konzolgeneráció bizony drága lesz. Már a konzolok kapcsán is sok pletykát hallottunk arról, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk értük, és most az sem zárható ki, hogy a játékok ára is emelkedni fog. Elképzelhető persze, hogy a 2K-nek a saját ötlete volt a 70 dolláros árazás, de egy olyan piacon, ahol az AAA-s játékokat szabványszerűen árazzák 60 dollárra, ez nem lenne egy okos húzás.

A kiadók már régóta hangoztatják egyébként, hogy a nagy költségvetésű videojátékok egyre több pénzből készülnek, miközben az említett 60 dolláros ár évtizedes öröksége az iparágnak - vagyis egyetlen eladáson egyre kevesebbet keresnek a cégek. Legutóbb Shawn Layden, a Sony Worldwide Studios egykori elnöke beszélt erről.

19.
19.
#18: Múlt héten néztem egy quick akármit, és 10-20 másodpercen belül semmit nem talált. Aztán csináltam én egy lobbyt, abba szinte azonnal jött egy Citröen-es és mentünk egyet mexikóban. 29 másodpercet kaptam tőle és láttam, hogy nem csalt, mert egy darabig együtt mentünk, csak aztán én csúnyán elszálltam. Aztán báj báj Szása.
18.
18.
Falcon
#17: Még embert sosem találtam wrc 8 multiban x box on
17.
17.
#15: Ezzel totál 100% egyetértek.

Nekem is megérte kivárnom a múlt szeptemberi WRC 8-at múlt hónapig, mert fele annyiba került és ki volt patchelve. Az online működik benne, de annak meg sosem akartam az élén végezni gamepad-del. Ott kormányos-váltós-pedálos emberek mennek és olyanok, akiknek az a hobbijuk, hogy minden ilyen játékkal 0-24h játszanak 15 éve.

Ugyan így, most a Mortal "összesített változatának" a felbukkanását várom az alacsonyabb árkategóriákban. Nekem a single player-hez és a helyi, vagy online haveros püföldékhez nem érzem, hogy szükségem lenne egy első napos drága vételre, utána meg minden karaktert és dlc-t vegyek hozzá külön. Jó lesz az olcsón is, amikor már kész lesz.

De persze, ha valakinek a hobbija a kosaras játék és megveszi első nap, én azt is megértem. Így vettem meg én is első nap a Rezident Gonosz 3-at.
16.
16.
DarkLord
#15: Azért írtam én is, ha online akar vele játszani valaki, akkor vagy első nap vagy semmi értelme utána már megvenni. Ígyis , mindig kiadnak ebből egy drágább verziót, amellyel 3 nappal előbb lehet már játszani és megkapják a 250.000 VC-t, ami egyből 85-ös szintre dobja az embert. Már ez a 3 nap és VC mennyiség is okoz kis gondot, ha te meg a normál első napos változatot veszed meg. Én ennek az egy játéknak veszem komolyan az online részét és aktív vagyok benne több ezer Park meccset tolok egy szezonban, ahol a win%-om 80% felett van mindig. Ami a több, mint jó kategória, ha benyomulsz a Park-ban ritkán látsz több ezer játékkal 90% feletti embert, de 80% feletti sem fogsz sokat találni :) Én ezért írtam, hogy ha valaki komolyan veszi egy játéknak az online részét, akkor vagy első nap vegye meg vagy utána már ne. De , ahogy te is írod, ha single rész meg egy-egy meccs erejéig haverokkal stb. akkor várhat akciókra az ember.
15.
15.
#14: Viszont ha nem nyomod online vagy nem a ranked top 100 a celod, akkor meg tok mindegy, mikor huzod be. Verekedos jatekot is csak ha mindenaron versenyre keszulsz es day 1 akarsz gyakrolni, akkor van ertelme, ha csak haverokkal bunyoznal vagy majd a patchelt, balanszolt valtozat erdekel, boven raersz kesobb megvenni. A legigazabb pedig mindez a single player cuccokra.
14.
14.
DarkLord
Ez a Ronnie által vezetett 2K egy jó játék csak az üzletpolitikájuk egy határ szar. És az, hogy hülyének nézik a vevőket. Ennél jobb kosaras játékot nem tudsz szerezni ezt garantálom nektek, hisz lassan 30 éve kosarazom élőben csapatban és ground-on egyaránt illetve az NBA-t is ugyanennyi ideje követem. Míg kosaras játékokkal is már több, mint 20 éve játszom. Szóval mondhatjuk, hogy értek a kosárlabdához :D Azt, mindig elmondom, hogy egy nagyszerű játék és nem hiába nem tudott az elmúlt években az EA labdába rúgni mellettük, mert nagyon gyenge játékokat adtak ki a 2K-hez képest. Igaz most idén újra harcba szállnak az új gen-en és ígérnek mindent, de szerintem a 2K a szar üzletpolitikájával is sokkal többet fog eladni, mert a játék nagyon rendben van, mint játék. Az árak elég hajmeresztőek lesznek új gen-re a franc se akar 25 ezer forintos játékokat venni. Így is úgy voltam vele, hogy a 20 ezer az a határ, ami még elmegy, de ha nagyon kell valami, tehát premierkor csak a kosaras játékokat szoktam megvenni illetve a nagy címeket, amik nekem kellenek. Évente úgy 5 cím, amit azonnal veszek.

Az meg baromság, hogy megvárod, míg lemegy az ára ez a játék pont olyan, hogy vagy megjelenés napján megveszed vagy utána minek? Ha online akarsz játszani vele, akkor ha nem megjelenés napján veszed, hanem akciókra vársz olyan lemaradásod lesz, hogy azt nehezen pótolod be...szóval itt pont nem működne crytek elve, hogy várjunk, amíg 10 ft lesz :D
13.
13.
MiltonICG
Amilyen munkát a legtöbb fejlesztő végez egy pár éve, nyugodtan elnyomhatják magukat. Miattuk merem bátran kijelenteni, hogy egyik játék sem ér 60 eurót vagy annál többet. A legtöbben egyébként sem keresünk 2000+ eurót havonta, ami mellett azt a 60-at már elenyészőnek mondhatjuk.
12.
12.
crytek
A 2K20 is milyen sokáig bírta, cirka 1 év 2.99$-os ár,bundle+ game pass.Szóval felőlem 400$ is lehetne ha ez a vége :)
10.
10.
shatterhand
Premierrol kell leszokni. Eltelik 1-2honap es mar akciozzak.
9.
9.
Ooorky
#5: Az ausztrál foci rétegjáték, ez nagyon nem az.
8.
8.
RangerFox
#5: Bőven 10 millió felett adnak el belőle minden évben. Elég nagy réteget érint, főleg az usában.
7.
7.
delphijos
#6: Vagy jatszanak a jelen gen-es verzióval :)
6.
6.
Heldengeist
#5: Nálam a rétegjáték azt jeleni, hogy egy aprő és nagyon specifikus közönsége van, mint például a point'n click kalandjátékoknak és a hardcore CRPG-knek. Az NBA2K19 a tavalyi év második legnagyobb számban eladott játéka volt. Ez olyan mainstream, mint a picsa.

Egyébként meg van másik opció. Játszanak a tavalyival. A különbség úgyis kb. az átigazolások lekövetése.
5.
5.
Mr.Dead
#1: Tekintve, hogy rétegjáték (aszem két kosaras cím van összvissz?) sok választása nincs az adott sport kedvelőinek. Aztán lehet az lesz, hogy evszik mert nem tudnak mit csinálni, a többi kiadó ezt látva meg emel az árakon. Úgyse veszek már teljes áron semmit, a 70 dollár legalább rásegít hogy ez a tendencia meg is maradjon.
4.
4.
Darksiders84
#3: Szerintem még nem de biztos látványosabb mint a mostaniak vagyis eltérőbbek hogy megkülönbözhetőek legyenek ne csak árban . Kíváncsi leszek nálunk hogy indulnak 22-25 ezer vajon?
3.
3.
delphijos
Kicsit off, de bármi info jelent már meg hogy fogNak kinézni az SX meg a PS5 játék tokok ?
1.
1.
Heldengeist
Úgy is tele van kúrva mikrotranzakcióval, akkor nem mindegy? Na most ha a játékosoknak lenne eszük, akkor szimplán nem vennék meg, de mivel nincs, viszik majd, mint a cukrot, a kiadók látják, hogy ennyiért is ugyanúgy fogynak a játékok és ez lesz az új szabvány. Ez volt a mikrotranzakciókkal is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...