Öt év után atommentes PS3-on a Metal Gear Solid V

  • Írta: szlav
  • 2020. július 29.
  • Videó
A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain PlayStation 3-as közössége megtette a lehetetlent: megszabadították a játékot az összes nukleáris fegyvertől. Ezzel feloldottak egy eddig hivatalosan sosem látott átvezető videót.

Aki ismeri Hideo Kojima munkásságát, az tudhatja, hogy a japán játékfejlesztő nem fél attól, hogy egészen elképesztő követelmények mögé rejtsen egy-egy részletet. Öt évvel ezelőtt, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain megjelenésekor a játék kódja mélyén helyet kapott egy titkos átvezető videó, amit egészen idáig csakis az adatbányászok tudtak elővarázsolni, hiszen annak követelményei máig szinte teljesen lehetetlennek tűntek.

A videót a Nuclear Disarmament státuszához kötötték a fejlesztőt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a klip csakis akkor játszódott le, ha a játékosok hatástalanítottak minden egyes nukleáris fegyvert az összekapcsolt online világban. A probléma csupán az, hogy bármely játékos szabadon építhetett atomfegyvereket a saját bázisán, így ahogy azt az MGSV Nuke Watcher is mutatja, a legtöbb platformon továbbra is több ezer éles atomfegyverrel van dolgunk.

Az aktív játékosbázis csökkenésével azonban a PlayStation 3-on mára egészen megcsappant a nukleáris töltetek száma, így egy csapat koordinált játékos számára kivitelezhetővé vált, hogy megszállják a játékostársaik bázisait és ezzel megszabadítsák a teljes platformot a nukleáris fenyegetéstől. Ezzel érték el tehát a szóban forgó videót, s egyben a játék titkos, valódi végkifejletét is.

2.
2.
Red-E-Kamp Van
Na ez nem volt rossz.
és tanulságos is
1.
1.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...