HWSW: Felhős játékplatform a Deutsche Telekomtól

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 27.
  • Hardver
Link másolása
Elindította saját felhős játékplatformját a Deutsche Telekom, Európa legnagyobb távközlési multija. A cég MagentaGaming nevű szolgáltatása ugyanazon elven épül fel, mint a Microsoft-féle xCloud vagy éppen a Google Stadia.

Az európai távközlési piac szereplői közül elsőként és egyedüliként elindította saját felhős játékplatformját a Deutsche Telekom. A szolgáltatás ugyanazon elvek alapján működik, mint a Microsoft xCloudja vagy a Google Stadia, azaz a játékokat nagy teljesítményű szerverek futtatják és streamelik a felhasználói eszközre, ami lehet PC, Mac vagy valamilyen androidos okostelefon, netán tablet. A Deutsche Telekom szolgáltatása a decentralizált edge cloud koncepcióra épül, vagyis a zökkenőmentes játékok érdekében a játékstreaming-szervereket a felhasználókhoz a lehető legközelebb helyezik el.

A MagentaGaming szolgáltatás indulását egy éve, a kölni Gamescom alkalmával jelentette be a Deutsche Telekom, azóta zárt bétateszt keretében mintegy 20 ezer felhasználó próbálhatta ki a rendszer működését, és járult hozzá a kezdeti gyermekbetegségek felfedezéséhez, leküzdéséhez - áll a szolgáltató sajtóközleményében. A kereskedelmi rajtra a szolgáltatás teljesen megújult kezelőfelületet és néhány új funkciót kapott.

Egyelőre azonban csak a németek számára érhető el - további részletek a HWSW cikkében!

14.
14.
Shame
Ezt a tv dolgot simán alá tudom támasztani. Én 40-es generáció vagyok nekem kiskoromban még nem volt tv csak mikor már ovi végén jártam. Így én el se tudom képzelni tv nélkül bár műsorokat én se nézek benne max hitadót. Sok a reklám meguntam. 15 percenként 5 perc reklám. Viszont húgom angliában csak mobilról meg laptopról netflixezik ennyi. Csomó fiatalnak 20 évesig meg tv-je sincsen elég nekik a tablet meg netflix. Nem kell 4k meg 8k meg hatalmas 65-80 colos tv-k. Csak nekünk akiknek anno a tv volt a világ közepe. Szenvedtem mikor hétfőn nem volt adás. Most meg csak azért van mert szeretek nagyképernyőn filmezni még mindig, arról nem tudok lemondani. Mobil tablet picik nekem. A mai fiatalok net nélkül nem tudnak élni mint mi a mi időnkben tv nélkül.
12.
12.
#11: Rendben :),de úgy gondolom még nem találtak fel az időutazást ők sem!
Az egyik konkurencia meg több mint egy évtizedes előnyben van :) Mar kettő darab szerverpark és annak fizikális összekötése sem pár nap és engedélyek százai kellenek hozzá!
11.
11.
#9: Ne becsüld le a német belpiac financiális erejét.
10.
10.
Arról nem is beszélve hogy hozzánk képest a béka segge alatt vannak ami a hálózatukat illeti annak többségét még mindig a papír borítású ólom köpenyes kábelek teszik ki amit fénykorukban kapartak a föld alá.
7.
7.
Őrnagy
#2: Csak németek számára! Te nem vagy német. Én sem vagyok német, hiába élek No-ban 7 éve. Gondolom, 3 felmenőig bizonyítani kell a származásod.
Ha hihetünk a cikk utolsó mondatának :D
6.
6.
Ooorky
#3: Ha nem nézi senki akkor miért kurválkodott dancsó az rtl klubnál?
5.
5.
#4: Pontosan ez miatt magyaráztam régebben a dedikált szerverparkok(Ms) és a (nem kötekedesből) Ps szerverparkja közti különbségeket.
4.
4.
TrishtanAG
#2: amúgy egy fullHD 60 FPS-es viszonylag jóminűségű streamhez elég akár 30 megabit is. A lag és a kiszolgáló szerverek távolsága nagyobb problémát jelenthetnek.
2.
2.
godach
Nálunk falun 2g/sec-es net is van már. Most váltottam vissza 1-re,mert egyszerűen képtelen voltam kihasználni, viszont minden Telekom ami itthon van. Ha elérhető lesz, egy próba erejéig tuti rárepülök.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...