HWSW: Már Japánban is célkeresztben az App Store

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 5.
  • Hír
Link másolása
A japán fejlesztők felől érkező panaszok után a szigetország versenyjogi hatósága közölte, fokozott figyelemmel kíséri az Apple alkalmazás-piacterének működését, és ha kell, vizsgálni fogja az amerikai cég által megszabott feltételek jogszerűségét.

Újabb országban kelthet turbulenciákat az Apple és az Epic Games múlt hónapban kirobbant csatározása: a japán versenyügyi hatóság bejelentette, fokozott figyelemmel fogja kísérni az Apple által üzemeltetett alkalmazás-piactér, az App Store működési módját, és ha jogsértésre utaló jelet lát, azonnal vizsgálatot indít. A Bloomberg tudósítása szerint egyelőre nincs tervben egy Apple elleni versenyjogi vizsgálat indítása a szigetországban, ám a cégre nehezedő nyomás egyértelműen nőtt az elmúlt hetekben mind a kormányzat, mind az országban működő fejlesztők, kiadócégek részéről.

A riport szerint Japánban a potenciális konfliktusforrást nem a számos nyugati szolgáltató és fejlesztő - köztük legújabban az Epic Games - által kifogásolt, 30 százalékos "Apple-adó" jelenti, ezt a gyakorlatot ugyanis helyi piaci szereplők jóval az App Store megjelenése előtt alkalmazták már, így például a '80-as években a Nintendo is hasonló mértékű terjesztési jutalékot kért a játékfejlesztőktől az értékesítések után. A japán fejlesztőcégek inkább az Apple sokszor kifogásolható hozzáállását sérelmezik, mely a helyiek szerint "nem méltó" egy Apple kaliberű céghez.

Érdekelnek a további részletek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

1.
1.
user101
A japók majd akkor ugassanak, ha előtte "szétnéztek" a nintendó és a szóni háza táján ... :))) majmok! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...