HWSW: Feltételekkel enged a streamingnek az iOS

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 14.
  • Hír
Link másolása
Szigorú feltételekkel, de beengedi a játékstreaming-appokat az iOS-re az Apple, legalábbis ha a cégek hajlandók a katalógusok címeit egyenként közzétenni az App Store-ban - és persze kicsengetni a 30 százalékos "Apple-adót".

Enged a játékstreaming-appoknak az Apple, azokat a cég frissített App Store-os irányelvei alapján rendkívül szigorú feltételek mellett ugyan, de beengedi iOS-es alkalmazásboltjába. Erre a vállalat fejlesztői oldalán sorolt irányelveiben külön ki is tér, ezzel végre tisztázva a hasonló szolgáltatások helyzetét a platformon. Azok fejlesztői ugyanakkor nem könnyebbülhetnek meg túlságosan: az irányelvek frissítése gyakorlatilag a cég a Microsoft xCloud bétájának iOS-es kálváriája kapcsán tett nyilatkozatát foglalja valamivel tisztább, hivatalosabb formába.

Az xCloud tesztelése augusztus elején, a vártnál korábban zárult le iOS-en - ekkor persze az app már hónapok óta nem kapott frissítéseket a platform megkötései miatt. Nem sokkal később az Apple úgy nyilatkozott, nincs akadálya a hasonló játékstreaming-szolgáltatások közzétételének a platformon, azonban az ezekben elérhető összes játéknak is egyenként át kell mennie a cupertinói óriás ellenőrzési folyamatain. Miután a Microsoft nem ellenőrizteti a streamingkatalógusában elérhető valamennyi címet az Apple-lel, az xCloud sem rajtolhat el iOS-en - de ugyanez igaz a konkurens megoldásokra, beleértve az NVIDIA GeForce Now-t, illetve a Google Stadiát is. A cupertinói cég azt is kifogásolta, hogy a hasonló megoldásoknál nincs lehetőség az egyes játékokat külön-külön értékelni az App Store-ban.

Összességében nem lett könnyebb a szolgáltatók dolga - további részletek a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...