HWSW: Koalícióra léptek az Apple-adó ellen

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 24.
  • Hír
Link másolása
Iparági koalíciót szerveznek az Apple App Store-jának bizonyos feltételeit kifogásoló fejlesztők, stúdiók. Az App Fairness koalíció alapítói közt ott van egyebek mellett az Epic Games, a Spotify és a Deezer is - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Összefognak az Apple alkalmazás-piacterének, az App Store-nak a fejlesztőkre vonatkozó kötelező érvényű felhasználási feltételrendszerének bizonyos elemeit kifogásoló cégek. A "Coalition for App Fairness" nevű laza iparági összefogás tagjait elsősorban az Apple által alkalmazott, az App Store-on keresztül értékesített digitális javakra kivetett jutalék, az "Apple-adó" kényszerítette az egységes fellépésre, nem véletlen, hogy az alapítók közt olyan cégek találhatók, melyektől a cupertinói cég ezen jogcímen korábban több tízmillió dollárhoz jutott.

Tim Sweeney, az Epic Games ügyvezetője, a koalíció egyik kulcsembere

Az App Fairness kezdeményezés mögött alapítóként ott van az Apple-lel augusztus közepén komoly csörtébe kezdett Epic Games, de a listán megtalálható a Spotify, a Deezer, a Basecamp és a Tile is. Az alapítók bármilyen méretű és hátterű fejlesztőstúdiót szívesen látnak tagjaik sorában, kiemelve, hogy a koalícióhoz való csatlakozás elsősorban azoknak a jellemzően kisebb fejlesztőknek kínálhat előnyöket, akik önmaguk semmilyen szinten nem tudják érvényesíteni érdekeiket az e téren legendásan vaskalapos Apple-lel szemben.

Az Apple-adó évi 15 milliárd dollárt hoz az Apple-nek - további részletek a HWSW cikkében!

18.
18.
godach
#17: Jaja, értem. Csak magyarázatként írtam :D hogy nem minden fekete és fehér azért :)
17.
17.
Gaboo77
#16: Szándékosan sarkítottam és látod, neked pont nem inged akkor. Írtam is a végén. :)
16.
16.
godach
#15: Azért ezt eléggé lesarkítottad kicsit. Én is örültem és velem együtt szerintem rengetegen nem azért, hogy MS exkluzív legyen sok Bethesda játék, hanem mert sok játékuknak lassan meszeltek vagy pénzhiány vagy a hozzá nem értés miatt (mondjuk nem mintha az MS penge lenne ebben), de legalább olyanokhoz került akiknek pénzük van így hátha...
15.
15.
Gaboo77
Annyira fárasztó már ez az egyoldalú Epic gyűlölet! Most mi is velük a gond konkrétan? Szemetek, exkluzívokat vesznek! Két napja itt ment a sikongatás, hogy ezaz, az MS megvette a Zenimaxot! Majd a szemét Sony nem kap Skyrimot! Hahaaa! Ott érdekes, de örült neki mindeni! Amúgy Forza Horizon van Steamen? Ja nem csak az MS Storeban! Húúú várjál, akkor szemét MS, vagy ja nem, mert neki elnézzük! Kíváncsi lennék, hogy mi lenne a szöveg, hogy ha innentől minden Bethesda játék átmenne az MS Storeba? Szemét lenne az MS? Nekem ez annyira túl van már tólva itt némelyek által. Kb. mint kiakadni, hogy szemét Aldi, csak nála vannak bizonyos termékek, pl. mint múltkor az Aldis PC 150.000-ért! Remélem senki sem vett, mert nehogymár, a Tesco jobb! Kicsit próbáljunk már objektívebbek lenni! Akinek nem inge, ne vegye magára!
14.
14.
Josi21
Jelen állás szerint nem az alma szopta be... Epic csináljon saját rendszert, vagy mehet a dzsunks harmónia os-re a hüvely mellé. :D
12.
12.
Ooorky
#11: Azt hitték elég nyomást tudnak gyakorolni ahhoz, hogy velük kivételezzenek, lásd előre betárazott cgi videó...
Most beszopták nem kicsit, ráadásul a korábbi közönségük elment Fall Guy-ozni és Among Us-ozni.
11.
11.
Josi21
Tudtommal a Epic egyoldalúan szart a szerződésben lekötött díjakra... Kérdem én, akkor minek mentek annó bele ? Nincs alma termékem, mielőtt ezt hoznátok fel. :)
8.
8.
Ooorky
#7: Van még egy nagyon komoly különbség, amit nálunk úgy hívnak korrupció, Amerikában politikai lobbi...
Megvettek pár republikánus politikust, egyből indult is a vizsgálat.
5.
5.
Ooorky
#2: Neked mi bajod?
Leírtam a tényt, hogy az epic-nek annyi, főleg ha megnyeri a pert az egyik fő amerikai cég ellen. Akkor is ha van rajta sapka.
Ennyi.
4.
4.
hedzsooo
#3: *Itt most az orosz-amcsi, + pl. a kínai-amcsi feszültségekre gondoltam, hogy nincsen nyílt háború, természetesen valahol sajnos mindig van a világ több adott pontján is, kissebb-nagyobb mértékben
3.
3.
hedzsooo
#1: Ja, meg elmondanám h az USA-ben legszívesebben mindent betiltanának ami Kínai, elvégre a jelenlegi legnagyobb mumusuk nem az oroszok, hanem a kínaiak /pillanat...

Attól hogy nyílt háborúk nincsenek jelenleg, a hideg háború javában folyik
2.
2.
hedzsooo
#1: Hagyjuk már ezt a csak a kínai + pl. Epic a csúf gonosz, aztán egyik nagy pl. amcsi nagyvállalat, mint pl. az MS, Google, Facebook, stb.-stb. nem ugyanazt csinálnák, adják el a felhasználók adatait akiknek csak tudják, hogy pl. célzott reklámokat kapjál, stb.-stb.

Ébredj kérlek, elég már a sok zöldségből az Epic ellen, az üzlet az üzlet, ugyanazt megcsinálja a többi vállalat is mint az Epic. Ami meg bizonyítható is az Epic ellen, nem csak vagdalkozás üres vádaskodással, azért fizetnie is kell majd a büntetést nekik is szépen, ennyi.

Az Appel meg itt a hunyó, úgyhogy ebben az esetben továbbra is hajrá Epic, + akik még csatlakoznák hozzá, pl. MS, + a fentiek...
1.
1.
Ooorky
Csak nem az az epic amelyik ellen adatlopási eljárás folyik és bármikor betilthatják USA-ban a kínai tulaj miatt?
Pont amikor egy kiemelt amerikai céget perel?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...