Demon's Souls - nem jár együtt a 4K és a 60 fps

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 28.
  • Hír
Link másolása
Ahhoz kétség sem férhet, hogy brutálisan fest a Demon's Souls remake-je, viszont most a Digital Foundry jóvoltából kiderült, hogy választanunk kell majd a sebesség vagy a képminőség előnyben részesítése között.

A Demon's Souls talán az egyik legjobban várt PlayStation 5-exkluzív nyitócím , ami nem is csoda, hiszen az előzetesek alapján a Bluepoint Games elképesztő munkát végzett a felújítással. Azonban most kiderült, hogy a beharangozott következő generációs sztenderdet valószínűleg ez sem fogja tudni hozni.

A Digital Foundry csapata futott egy pár kört a Demon's Souls-remake-kel, és megállapították, hogy bár a játék tükörsimán futott 60 képkocka/másodperces képfrissítéssel, ezt "csak" 1440p-s felbontás mellett tudja produkálni. Úgy vélik, lesz majd egy 4K-s opció is a játékban, amely a framerate rovására javít a felbontáson, de az sem kizárt, hogy a megjelenésig még sikerül a fejlesztőknek addig csavarni a beállításokon, hogy mind a két áhított feltétel teljesülhessen.

A Demon's Souls Remake kizárólag a PlayStation 5-ön lesz majd elérhető november 19-től.

109.
109.
Yanez
Látom megint azon megy a szájkarate melyik konzol jobb, s erre a védőemberek jönnek a saját igényeikkel. Nincs jobb. Van amelyik az egyiknek felel meg jobban, van amelyik a másiknak. Természetesen nem akartam zavarni, folytassátok csak!
104.
104.
delphijos
#101: Ja, és fontos hogy nem ENGEM kell meggyőzni, aki “képben van”, de kiváncsi lennék 1000 olyan szülőből mondjuk aki nem játszik, csak megveszi a gépet a gyereknek, hány tudja egyáltalán mi az a “home-olás”. És hány olyan aki maga veszi a gépet, de “kocajátékos” megveszi , kicsengeti a díjat és játszik....
101.
101.
delphijos
#95: Azzal együtt hogy hogy szerintem is jó a GP, én elsősorban - mivel a fiam is az én előfizetésemet használja - azért az ennek ellenére sem jó “árpropaganda” hogy ha találsz valakit akkor csak félár. Egyrészt nem biztos hogy valakinek van ilyen ismerőse ( mondjuk elvileg nem is arra van kitalálva hogy kvázi idegenek összeálljanak, más kérdés hogy meg lehet csinálni ) másrészt akkor a játékárakat is lehetne úgy számolni hogy 4-en megveszik lemezesen, és még utána el is adják... mindjárt az is milyen olcsó.... Egy embernek azért nem feltétlen annyira olcsó egy Ultimate előfizetés, persze teljes árat nézve. Egy szülő ha konzolt vesz a gyereknek, nem biztos hogy számol azzal hogy “na majd a szomszéd Pistinek is ez lesz, akkor felesben olcsóbb lesz” vagy “majd a Brazil store-ban előfizetőnk”. Nem mindenki ilyen “spíler”.
81.
81.
Ra1D3n
#79: Hidd el, én sem kattogok rajta. Egy csalódott sony fan gyűjtése volt az a pár pont, kicsit kiegészítve az én véleményemmel. Meglátásom szerint Sony most eléggé elkalkulálta magát dolgokban és hülyének nézi a rajongóit. Persze ez csak az én véleményem.
80.
80.
ABorealis27
Valamiért félbevágta, bocs.

Most nézem a listát, nincsenek elírva a számok? A 70 dollár miért 80 euro?

Válasz
ZsupiDav_HUN
A dollár árak tipikusan nem tartalmazzák az áfát, mert az eltér államonként. Hidd el, náluk sem lesz olcsóbb (a legtöbb helyen).

Válasz
Tomchee
Európában is minden országban változik az adó nem is kicsivel., szóval...

Válasz
ZsupiDav_HUN
Igen, de az áfás ár van megadva, attól függetlenül, hogy hol mennyi. Pont a nagy különbségek miatt. Így nincs szükség régiókódozásra a játékárakkal való trükközések miatt. Gondolom a Sony nem akar akkora pénzt benyelni a magas európai adók miatt, így emelt a dollár árhoz képest. Csak egy kis matek: 80/1,9(ez a német áfa)=66,7. Szóval játékonként 3,6 euróval adja olcsóbban ha az eddigi tendenciát (dollár=euro) nézzük, ami persze nem reális, de mindenki alkalmazza. Amerikában 5-10% az áfa, ami államonként változik, de ebből a Sony nem lát pénzt, szóval neki mindig az áfa nélküli ár a lényeg. Arról nem tehetnek, hogy itt Magyarországon és sok más helyen Európában, többszörösét kell leadózni Amerikához képest.
De ha nem akarunk bele menni ennyire: 500(gép ára euróban)/80(játék ára euróban)=6,25 és 185k(gép ára forintban)/6,25(gép/játék árának aránya)=29,6k. Szóval ja, reális.
79.
79.
xSHx
#77: Igen, én emlékszem az írásodra. Amit én elfogadok, csak ezeken a dolgokon nem mindenki kattog úgy mint ti. Az elég sokan meg nem igazán reprezentatív. Elég sokan meg nem. A netes hozzászólásokra meg nem igazán lehet adni. Hangos többség vagy kissebség? Nem lehet tudni.
Én az áremelést is megértem, de ha jól tudom, csak a saját címeit drágítja. Persze zavaró, ez tény de nézzük meg, h mi lehet az oka. Több opciót is engednek, h az a 30ezer ne annyi legyen. Lemezes csere-bere, vagy digitálisan home-olás ami instant 50% kedvezmény. Így már nem 30e megy a Sony számlájára, hanem jóval kevesebb. Plusz ők nagyon drága felsőkategóriás címeket gyártatnak, amik kevesebb mint 50óra játékidővel bírnak, multi meg nincs. Azaz a címek nem túl sokáig szavatosak így eléggé felpörgetik a csere-berét ami eléggé fáj a pénztárcájuknak. Ha tartani akarják a minőséget a kövi gen ben is, sajnos be kell nekünk is szállni a költségekbe.
78.
78.
ABorealis27
#55: Ign.hu PS5 áras kommentszekciójából

Most nézem a listát, nincsenek elírva a számok? A 70 dollár miért 80 euro?
77.
77.
Ra1D3n
#75: Egy pár napja/hete leírtam mit tolt el a Sony itt a PS5 marketing kapcsán. Aztán jönnek a hírek a fizetős upgrade-ekről, meg folytatják a remaster hullámot. Mintha a saját sírjukat ásnák, de elég sokan ábrándultak ki mostanában a töketlen és félrevezető kommunikáción..
76.
76.
Josi21
#72: Lgoled55b9sla... Hdr10pro-hdmi 2.1- 1ms válaszidő, mindez 350k. MediaM. ;)
72.
72.
DarkCrash
#71: Konkretan az hogy itt mindenki 4k/60 fps stb. Szar mert nem nativ 4k. Akkor gondolom ezek az egyenek komoly felso kategorias megjelenitokkel toljak. Igen van 360k tv. Belepo szintu. Mellesleg ha jol tudom 2.1 HDMI ajanlott az uj gepekhez. Amivel par tv rendelkezik es az nem 360k. Remelem erted mire akarok kijukadni.
71.
71.
Josi21
1000euró, 360k huf-ért már vannak oledek... Nem kell 800k-t tvre költeni, de persze minden konzolos 800k sőtt 1.6millás tvn játszik. Nem is értem ez most honnan jött neked. :D
70.
70.
DarkCrash
#66: En inkabb arra lennek kivancsi hogy a 4K-ra izgulok milyen megjelenitovel rendelkeznek. Mert a 200 ezres tv kepe messze nem ugyanaz mint egy 800 ezrese :)
66.
66.
Lorthirash
#58: Sok itt a kamugép, egyébként ha 1440p 60 fps-t tudja akkor már jó a helyzet, az már lényegesen szebb 1080p-nél de nem eszi annyira erőforrást mint egy 4k.
Én amúgy előleget is befizettem már ez lesz első ps-em barátom ps4 prója annó meggyőzött God of Warral hogy ebbe a genbe be kell szálnom, én már alig várom hogy megjelenjen, megjegyzem nekem van egy jó pc-m is mellette én sosem értettem azt a hozzáállást ami itt megy, állítom hogy a fikázók nagy része életében nem látott ps-t vagy xboxot se csak a szájuk nagy.
63.
63.
xSHx
#58: Az a baj, komoly energiabefektetés olyanokkal vitatkozni (ami inkább már veszekedés) akiknek közük sincs az adott konzolhoz. Csak fikáznak, dobálóznak a paraméterekkel amik sokunkat nem érdekelnek. Elégedettek voltunk ezzel a generációval és valószínűleg a következővel is így lesz. Sony számomra szállítja a minőségi gémeket + még 1-2 stúdió van, akik odateszik maguktak. + Van egy Switch em is. Ennyi nekem bőven elég. Uh ahogy tudom, be is szerzem a PS5 öt a pro mat meg eladom. A fat Ps4 emet is launch kor vettem és semmi baj nem volt vele.
62.
62.
PapaYeti
Nem azt adják amit igértek? Nem kell megvenni ;) Ami engem illet újj kontróler, kevesebb töltés, új játékok... jobb grafika és 4k jó ha van de nagyon nme izgat mennyi a terraflop az legyen a programozók baja.
61.
61.
Fata Morgana
Más szempontot figyelembe véve is blama kicsit ez a hír, vegyük csak azt, hogy mennyi ember váltott 4K-s képességű TV-re a konzolok beígért teljesítménye végett? Szerintem jó páran az biztos, és teljesen jogos ha cseppet fel vannak háborodva ezen vagy a hasonló bejelentéseken.
A 20 éves reamek-ek pedig csak tetőzik a már kezdeti "bukdácsolást".
Nálam annyiban változott a helyzet hogy először kb. fél-egy év múlva jöhet egy XsX (biztos ami biztos már csak a Bethesda miatt is ) és a gen közepe felé majd egy PS5
60.
60.
Hunszi
#1: Mindkét gyártó ezt teszi sajnos...az MS is 1440P 120fpst hazudozik a Series S-nél, a nagynál pedig 4K 60-at.
59.
59.
Zuzmo
Korábban azt is mondták, hogy ray tracinggel csak 30 fps-t tud. Azzal mi a helyzet?
58.
58.
Darksiders84
#55: +1 amúgy érthető abból a szempontból az állandó hiszti itt hogy szinte senki nem akar aki ide jár emberkék közül Ps5-öt venni mert vagy drága vagy szarul fut a játék vagy nincs rá választék vagy el van PC-n de azért jó itt szarozni ugyebár amúgy a lényeget leírtad ha csak szórakozni akar valaki nem hiszem hogy csalódni fog abba a pár évben amelyik konzol mellett dönt és akár már megjelenéskor is lesz látható és érezhető minőségi fejlődés aztán később meg pláne ahogy lenni szokott minden generációban. Oldmanre emlékszem talán hogy akar venni más nem rémlik innen bár elég sokan eltüntek vagy csak megújultak más néven .
57.
57.
PS4jacksony
Ezen a Generáción egyszerűen már nincs létjogosultsága a 30 FPS- nek
Nevetséges és akkor még " csak ,, egy REMAKE -ről beszélünk.
56.
56.
Dízel
Azert az veszjoslo, hogy mar egy nyito cimnek tudja teljesiteni az alapveto celokat. Mi lesz 3-4 ev mulva amikor rengeteget fejlodnek majd a jatekok? Le lesz butitva 800*600as felbontasra hogy elinduljon? Demon soulsnal lesznek szebb jatekok es mar ez nem fut rendesen? Azert egy nexgennek mar tudnia kene a 4k 60fpst... akkor mi ez a nextgen duma..
55.
55.
Yanez
#54: Számomra ezek a hazugságok már jól megszokott marketing duma. Mindig, mindegyik cég eljátsza. Sok mindent ígérgetnek, aztán jó, ha a fele összejön. Aki viszont jártas az iparban, az tudja kb már mire számítson konzolok terén. Jön egy masina, ami jó lesz játszani 5-7 évig, és ezen a tényen senki és semmi nem változtat. Max lesz pár deffektes darab, vagy nem, de ismétlem, aki konzolra fizet be az elkövetkezendő évekre és nem techbuzi, az jól fog szórakozni, legyen az PS, Xbox vagy Switch.

Szerintem az nem probléma, ha egy game nem fut max felbontáson. Ha viszont nem bírnának vinni a konzolok, vagy komoly technikai hátránnyal kéne játszani azokat, akkor okkal lehetne a mélybe söpörni az egész céget, vagy legalábbis feladni a beléjük fektetett bizalmat. Eddig hányszor volt ilyen komoly baki a sok-sok generációk alatt? Nem gyakran és semmi eretvágó. Amin az emberek hisztiznek, azon én csak mosolyogni tudok. Sokkal komolyabb gond M.O-n a 30 ezres ár. No ez már szót érdemel! Persze itt is lehet megoldásokat találni (akciók, cserebere, stb), de az hétszentség, hogy nagyon nem korrekt az, hogy ami nekem amcsiban csak 10 dollár plusz, addik nektek ugyanaz 40 dodó plusz. Ez bárogyan is nézzük, felháborító! Én sokkal inkább emiatt aggódnék és hisztiznék!
54.
54.
godach
#40: Igazából (szerintem) neked sincs igazad. Nagyon könnyen veszed ezt az átverést, márpedig attól hogy a konzolok olcsók így megéri az árát, még átverés. Szóval itt most nem arról beszélünk, hogy ár/érték arányban megéri e, hanem hogy az ember azt kapja e ami be lett harangozva.
Ahogy írtam, akik ezeknek bedőltek azokat sem értem de ez még nem menti fel egyik konzolgyártót sem a Hazugság ténye alól.

Ha a két farkú kutya párt ingyen sört és örök életet ígér ha rájuk szavazol, akkor természetesen hülyének tartom azt aki rájuk szavazott. Viszont ettől még a párt is ugyan úgy hazudott.
47.
47.
ABorealis27
https://youtu.be/csSmiaR3RVE
14 játékra számítva 107 fps-es átlag 4k-ban.
Ez egy 4K GPU, akárhonnan nézzük.
Más kérdés, hogy jelenleg komoly driver/gyártástechnológiai/összeszerelési problémák vannak (mindenki mást mond) . A 20-as széria memória mizériája után az előrendelők most is bétatesztelők :).
AMD lehet, hogy tud majd nagyjából egyenértékű kártyát hozni 16GB vrammal, valamivel olcsóbban. Nem kell most sietni a vásárlással.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...