Lehúzza a rolót a FarmVille

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Noha már egyáltalán nem beszélünk róla, a FarmVille egykor meghatározó eleme volt a casual játékpiacnak és a Facebooknak, mint játékplatformnak. Most jött a hír, hogy a cím az év végével lehúzza a rolót.

A Zynga az utóbbi években nem igazán tudott nagyot villantani, pedig volt idő, amikor folyamatosan figyelte a sajtó, hogy mire készül a főleg facebookos játékokkal taroló stúdió. A FarmVille-re például biztosan sokan emlékeztek még, még akkor is, ha hozzám hasonlóan fogalmatok sem volt róla, hogy mi újság az egykor kifejezetten népszerű free-to-play játékkal.

Nos, a helyzet az, hogy a FarmVille még működik, azonban már nem sokáig: a Zynga a minap jelentette be, hogy december 31-én lehúzza a rolót a játék. Aki szeretne, november 17-ig még költhet mikrotranzakciókra a programban, ezután viszont kiveszik a vásárlási lehetőséget belőle, és megkezdődik a búcsúzkodás. A Zynga szerint azért kellett meghozniuk ezt a döntést, mert az év végével az Adobe (és így a Facebook is) megszünteti a játék alatt duruzsoló Flash támogatását.

A FarmVille eredetileg 2009-ben rajtolt el, a folytatás már mobilokra jelent meg 2012 szeptemberében. A Zynga az idei évre ígéri a FarmVille 3 megjelenését.

1.
1.
Onion
De FarmVille 2 fb játék nem szünik meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...