Erős ellenkampány mellett bukott a francia PS3

  • Írta: Daks
  • 2007. március 27.
  • Hardver
Link másolása
A franciák nem kérnek a PS3-ból. Hivatalos adatok még nem érkeztek, azonban közbeszéd tárgya, hogy Franciaországban bukta lett az új konzol premierje.
A franciák nem kérnek a PS3-ból. Hivatalos adatok még nem érkeztek, azonban közbeszéd tárgya, hogy Franciaországban bukta lett az új konzol premierje.

A pénteki Playstation 3 megjelenés alkalmából több rendezvényt is szponzorált a Sony, ezzel is népszerűsítve a nextgen konzol európai debütálását. Televízió csatornák tudósítottak szerte az országból, azonban a Microsoft több helyen is erős ellenkampányba kezdett:


  • A legnagyobb áruházak előtt ácsorgó, PS3-ra váró tömegben Xbox 360 modell lányok szórólapokat osztogattak, melyeken a shkyw.org webcím szerepelt. A honlap tartalma a következő: Xbox welcomes PS3 to the next generation. Sony... you're late! Let the games begin.
  • A helyszínről tudósító neves magazinok újságírói SMS-ben a következő üzenetet kapták a Microsoft-tól: "Kellemes estét kíván az Xbox 360 csapata."
  • A Szajna partján több helyen is szabadtéri Sony rendezvény volt. A sötétből egyszer csak feltűnt egy hatalmas hajó, oldalán a következő felirattal: "Xbox 360 loves you." A hajó ezután egész éjszaka fel-alá mászkált a folyón, az újságírók és a TV-sek legnagyobb örömére.
  • A Sony sajtófőnök beszéde alatt hangos füttyszó hallatszott a környező házak tetejéről. Az akció természetesen megrendezett volt.



Az erős ellenkampánynak meg is lett az eredménye. Volt olyan francia üzlet, ahol a megjelenés napján az 1000 darabos árukészletből mindössze 50-et sikerült eladni. Sokan hatalmasat csalódtak, mikor az Eiffel-toronynál rendezett központi bulira csak az első 3000 rajongót engedték be. Az ide gyűlő sereg többi részét a 40 fős biztonsági szolgálat hazaküldte. "A külvárosból jöttem. Biztos nem bírják a képem" - nyilatkozta egy ideges gamer, miután nem kapott bebocsátást a rendezvényre. Kíváncsian várjuk a hivatalos eladási adatokat! :)

Alázás:

20.
20.
ps3
36: Ha ennyire nagyon jó nekik mégse folyamodnának ilyen szánalmas lépésekhez!!!

:DDDD
19.
19.
ps3
fojesz:És a ps3-x360 "eladásokat összehasonlító témát nem tartom ésszerűnek,hiszen két teljesen másmilyen, más időben kijött gépről beszélünk."

azért most megmutatta a MS hogy mennyire egy nagy nulla,

mennyire szánalmas,mennyire féltékeny,és mennyire be van szarva!!!

Ennek a MS "akciónak" meg lesz a böjtje...

Szegény MS maga alatt vágta a fát....

18.
18.
Guppi
Szerintem nem sok értelme volt. Aki ps3-at akart venni az meg is vette! Rám hiába küldené az ms a k*rváit szórólappal!
17.
17.
fojesz
Szerintem általánosságban elmondhatjuk bármelyik nextgenről (legyen az X360 vagy PS3), hogy az emberek bizalmatlanok vele szemben. Nem véletlenül, hiszen qva drága gépekről beszélünk. Ezért várnak. Az eladási adatok összevethetőek tehát, de a "vásárlási ütemrend" már nem. Más idők jártak pár éve, és mások most. Ilyen módon ez nem fogadható el érvként, hogy egy év alatt mennyi gép kelt el. Miután a PS2 kifutóban van (tudjuk, tudjuk: lesznek rá játékok, fejlesztenek rá, de a Sony akkor sem erre koncentrál) várjuk meg szerintem az Xbox hámhatvan kifutását is.



Másfelől ezt az egész PS2-X360 eladásokat összehasonlító témát nem tartom ésszerűnek, hiszen két teljesen másmilyen, más időben kijött gépről beszélünk.
16.
16.
Carbon
27: Kiváltja a PC szerepét? Ugggggyanmár! Óvátosan hadonássz az ilyen kijelentésekkel.
15.
15.
ldavid
ez kurva nagy, tetszik.. :)
14.
14.
fojesz
23: Ha Neked ennyire fekszik a számolás, légyszi add össze nekem, hogy hány év alatt sikerült 100 millát elpasszolni a PS1ből és a PS2ből, és hogy mióta van kint az X360...



Sőt. Ez most lényegtelen: itt a PS3 számít! PS3-ból mennyi kelt el premierkor, s mennyi boxból? (Összesítve természetesen, hagyjuk a franciákat.)
13.
13.
FNorberto
Poén!De azért már télleg sok.Inkább adtak ki volna vmi kurva nagy címet 360-ra:D
12.
12.
#22: "zúzzunk XBOX360-at": na ez kifejezetten tetszett!! :DD

#15: Az Ms azt hiszi, h már mindent megtehet!! Bill az élén!! :|
11.
11.
Carbon
Hogy a Sony nem csinált ilyet? Ezt nagyon is civilizáltan oldotta meg az MS, ha már primitív megoldásokról beszélünk elég csak megnézni azt az X360 törést amiért cserébe kaptak egy PS3-at.

16: te nagyon okos vagy, feltaláltad a meleg vizet. Senki sem mondta h ezt nem a MS csinálta.

kisatus: no comment. Látszik h a Sony "zúzzunk XBOX360-at" módszerét támogatod.



Nincs boxom, nem is lessz, PS3-am sincs, az se lessz. Nem vagyok elfogult, még mielőtt vki meggyanusítana ezzel. Sőt, nemsoká tervezek egy PSP-t venni,
10.
10.
Pekferi
a Sony azért nem csinált semmit mert az x-box 360 lekörözte az addigi összes konzolját:P:D
9.
9.
Carbon
Trés bon MS... D'aprés moi, c'est une trés bon est créative idée.



Ezt tényleg jól kitalálták. Nekik nem kellett PS3 törni azért h kapjanak egy XBOXot. ÉN mindig is mondtam h az többre megy aki inteligens módon tudja elküldeni a másikat a p****ba anélkül h egyetlen trágár szót használna. És nemtom ti hogy vagytok vele, de a MS túlzott kedvességéről nekem teljesen ez jött le. A hajóról meg egyenesen ordít. XD
8.
8.
tjames
Az biztos. A hajós megoldás nagyon kreativ. Nem negativ kampány, megis úgy éri el a várt hatást hogy panasz nem lehet rá.

Franciaország nem kis ország, PS ezt megette. Nem örülök neki, de valahol azért azt kapják vissza amit 1 éve adnak. Pedig a versenyhelyzet csak anekünk játékosoknak jó, szal remélem nem bukik nagyot a Sony. Kell a MS-nak a konkurencia!
7.
7.
CULO
Elkezdődött a háború! :)))))))
6.
6.
VID993HUN
5.
5.
Daveout
Ez igaz! Az kicsit primitív volt! De a hajó!!!Az nagyon ott volt!!Szó szerint!

4.
4.
Daks
jah nekem is :D. komoly volt mindegyik ms akció, bár a füttyös megoldást én nem kedvelem... olyan magyaros.
3.
3.
Daveout
Semmi baj Daks de nekem jobban tetszett a hír javítás előtt!!!:D
2.
2.
Daks
volt egy csúnya félrefordítás az eiffel-es bekezdésnél, bocsika már nagyon késő van.... francia oldal volt a forrás, és rosszul szótárazott a robot... fátylat rá, kevesen láttátok, éjszaka van. Mostmár minden klaffol :D
1.
1.
Daveout
Mindíg is szerettem a franciákat!!! És ez az érzés ma mégjobban megerősödött bennem!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...