Csalóktól hemzseg a Black Ops: Cold War bétája

  • Írta: szlav
  • 2020. október 18.
  • Hír
A hétvégén végre a PC-s játékosok is kipróbálhatták a Call of Duty - Black Ops: Cold War nyílt bétáját, az ingyenes próbakör azonban csalók ezreivel árasztotta el a szervereket. A konzolos játékosok a cross-play kikapcsolásával menekülnek.

Joggal tehetnénk fel a kérdést: mégis ki akarna csalni egy kétnapos bétateszt során? A válasz azonban alaposan meglepne bennünket, hiszen alig egy órával a próbakör rajtja után máris feltűntek az aimbotot és wallhacket használó, látványosan csaló játékosok. Sajnos nem egyedi esetről van szó, hiszen hasonlóképpen járt korábban a Modern Warfare bétája és a Warzone is.

A könnyen beszerezhető csalások és a béta ingyenes mivolta miatt azonban jelenleg kifejezetten extrém a helyzet, így a beszámolók alapján a konzolos játékosbázis jelentős hányada máris kikapcsolta a platformok közti cross-play opcióját, így menekülve a PC-s probléma elől. Ez természetesen hosszabb várakozási időt és kevésbé balanszolt lobbikat eredményez, de határozottan jobb, mintha valaki a pálya másik feléről rántaná le a fejünket.

Ezen a ponton tehát csak reménykedhetünk abban, hogy a Treyarch folyamatos figyelemmel tartja a problémát, és hamarosan orvosolja azt. Nyilvánvaló, hogy a teljes, fizetős játékban kevesebb felhasználó vetemedik majd ilyesmire, de a tény, hogy már a béta első óráiban ilyen könnyedén működnek a legdurvább csalások, mégis eléggé bizarr.

A Call of Duty - Black Ops: Cold War november 13-án érkezik PC-re, Xbox One-ra, Series X/S-re és PlayStation 4-re, november 19-én pedig PlayStation 5-re.

40.
BockÚr
#3: + ennek a résznek kellett volna továbbvinnie mindent ami jo volt a modern warfare ban és dobnia mindent ami szar volt de valahogy mégis sikerült nekik trashebb játékot csinálni annál a campfestnél vicc
39.
Turley
Sztem lassan 10 éve nem hallottam senkit pistikézni, ez az oltás még létezik?
38.
HeniCicaVagyok
#37: O igen gatyába rázták xd. Akkor a sok bug amit a funny momentekben látunk azok a rendbe rakás eredménye? És a játék közben jobb oldalt amiket hosszú percekig névlistáz a játék azok nem veszik újra a játékot......ikszdé pityu...
37.
Zuzmo
#25: A Siegeből azért adtak el ennyit, mert másfél évvel a megjelenés után gyatyába rázták a játékot ahelyett hogy kiadtak volna belőle egy második részt, vagy hagyták volna a francba az egészet, és most majdnem 5 évvel a megjelenés után is készülnek még tartalmak a játékhoz, azért.
Mellesleg sikerült olyan pvp lövöldét lerakni az asztalra, aminek nincs közvetlen konkurense, mert kellőképpen különbözik a többitől.
36.
Zuzmo
Viszont, jön az R6 gamepass-be.
35.
delphijos
#29: Simán le tudtad tölteni egy free week vagy weekend során. De full free tényleg sose volt.
34.
Zuzmo
#29: Ingyen szerintem se adták soha, viszont pc hardverhez szokták néha adni, vagy pl volt olyan csomag, hogy 12 hónapos ps plushoz adták, ilyesmik.
33.
Azarox
#32: Nincs szerkesztes...
32.
Azarox
Emlékszem cod4 hc multiban nem volt olyan szeró ahonnan nem basztam ki mondván csalok. Pedig sosem tettem,sőt egy időutan már abban láttam csak kihívást hogy a nagypapás aimbotos hackereket próbáltam kiszedni. K. Nagy kocka voltam na és ez mások szemében csalással egyenlő. Bann=elismerték tehetségem. Gondolom sokan érezték úgy hogy akkor felteszik miattam a wht aimet..
31.
Azarox
Emlékszem cod4 hc multiban nem volt olyan szerzó ahonnan nem basztam ki mondván csalok. Pedig sosem tettem,sőt egy időutan már abban láttam csak kihívást hogy a nagypapás aimbotos hackereket próbáltam kiszedni. K. Nagy kocka voltam na és ez mások szemében csalással egyenlő. Bann=elismerték tehetségem. Gondolom sokan érezték úgy hogy akkor felteszik miattam a wht aimet..
30.
Trebor18
#24
Kösz hogy félhomályosítottál. Van egy friss cimbi, akivel konzolon battlefieldet játszunk néha. Valószínű ilyet használ.
50/10 statot lehoz simán, de akkor már ideges mert sokat hal. Mondom meg nézem milyen puskával nyomul. Mikor rá kérdeztem hogy darál egylövetűvel így, azt mondta a ravasz meg van hekkelve a joyon.De attól nem lehetne ilyen pro, mert akkor célozni nem tudna.
Lövöm is az ismerősök közül.
29.
Ooorky
#28: Nekem is megvan pedig tuti nem fizettem érte, sőt el se indítottam.
28.
HeniCicaVagyok
#26: Sehol sem osztogatnak ingyen R6-ot. Nem is volt ilyen. Ingyenes hétvége volt és ingyenes hét..pistike.
26.
Ooorky
#25: Mert ingyen dobálják időszakosan?
25.
HeniCicaVagyok
Sok butus megint. Nem értik a kispistikék, hogy a csalàs megtűrése és felületes kezelése az a játékgyártok legnagyobb plusz bevételi forrása. Vagyis ha gépet, alaplapot vagy vga- t tiltanának akkor nem adnának el annyi plusz példányt. Gondolom nem kell magyarázni pistikéknek, hogy a R6 nevű játékból miért kelt el 50 millió darab. ;))))
24.
FURY380
#18: Cronusmax, egér + bill átalakító PShez/Boxhoz. Szkriptelhető, no recoil, a single shot fegyókból kb automatát tudsz vele varázsolni. Anno BF1-et ezért hagytam ott a fenébe a PS platform al együtt, minden x játékos ezt használta. Nagyon nagyon sok magyar is akikkel játszottam.
Átjöttem Boxra (nincs annyi flegma csíra), néha megyek pár kör aktuális CODot, bőven elég.
23.
Turley
#20: Hát tekintve h amcsiban walmartban 10 usd ért kapsz a konzol és a kontroller közé parosithato aim javítót full legálisan így azért nem mondanám h nincs csaló, de egyébként szerintem is vicc h pcn nincs rá egy működő megoldás, h legalább kevesebb legyen
22.
grindcore
#21: Kb nincs, olyan keves van, persze a cod mindig is hulladek volt, ps3-on ha belepsz multizni egy regebbi cod cimbe csak csalok lodoznek egy helyben ulve egy falban...
21.
Ooorky
#20: Az tény, hogy sokkal kevesebb, de van.
20.
crytek
#19: Biztos sokan használják ahol a gépedet bannolhatják szóval nincs csaló maradjunk annyiban...kb hibahatár SE a pc-shez képest
19.
Ooorky
#18: Softmod oszt azt futtat a háttérben amit akar.
18.
crytek
#17: Ott mivel és hogyan?
17.
Ooorky
#15: Ööö, konzolon is ugyanúgy csalnak.
Ezért (is) kell vigyázni a használt példányokkal, mert simán rádsózgatnak egy bannoltat.
16.
joshfeed
Sajnálatos dolog ez és szinte minden multis játékot érint. Mi PUBG lite-al nyomulunk de ott is krimi ami van. Nem tudom elhinni, hogy egy egyetemes megoldást vagy rendszert nem tudnak kreálni a csalók ellen. Elkeserítő ez akármilyen játékról is van szó.
15.
crytek
Tudom, hogy hulladék senkiházi vagyok meg minden, de kegyetlenül szánalmas hogy miközben konzolon évek óta kb nincs csaló addig pcn képtelen ezt megoldani, pedig mindig megy a sírás meg banntenger hegyek..
És akkor sokan sírnak hogy fizetős a konzolos multi ami ezerszer jobb mint a pcs csalóparadicsom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...