Xbox Game Pass - jöhetnek a streaming stickek?

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 24.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer egy interjúban hozott hipotetikus példákat arra, hogy milyen lehetőségek vannak még a részint felhő hajtotta Xbox Game Passben. Állítása szerint akár a szolgáltatáshoz mellékelt streaming stickek érkezése sincs kizárva.

Az Xbox első számú embere, Phil Spencer a Stratecherynek adott interjút, amelyben megpendítette, hogy a jövőben akár a filléres Game Pass-lejátszók megjelenhetnek a piacon.

"Azt gondolom, hogy az ökoszisztémánk részeként olyan olcsó hardvereket is látni fogtok, mint a streaming stickek, vagy más eszközök, amelyeket csak be kell dugni a tévébe, és már játszhattok is az xCloud segítségével" - kezdte az úriember, majd hozzátette, az sincs kizárva, hogy ezeket a kiegészítőket az Xbox Game Pass-előfizetéshez mellékeljék, hogy a játékosoknak már csak a kontrollert kelljen megvásárolniuk.

Mindezt persze túlzás lenne bejelentésként értékelni, Spencer egyelőre csak hipotetikus példákat hozott, a Microsoft stratégiájához azonban maximálisan passzolna a dolog. A redmondiak már hangoztatják egy ideje, hogy szeretnének túllépni a konzolokon, és a játékokra helyeznék a hangsúlyt. Az elmúlt hónapokban világosan kirajzolódott, hogy a cég nagyban fogad az Xbox Game Passre, amelynek az elérésére az Xbox Series X/S csak egyetlen lehetőség: ha a felhasználóknak ez nem fekszik, játszhatnak PC-n vagy akár mobilon is az xCloud segítségével.

A Microsoft persze a konzolokat sem engedné el, sőt: Spencer egy másik példája szerint előfordulhat, hogy bevezetnek az Xbox Game Passből egy Platinum-szintet, ami a legújabb konzolokhoz is hozzáférést biztosítana. Hogy mitől különbözne ez pontosan a bizonyos országokban már most is elérhető Xbox All Accesstől, az már nem derült ki.

9.
9.
szujonor
Nagyon örülök! De azt azért nem hiszem, hogy ingyen lesz a hardver. Hacsak nem "bérelni" fogjuk az előfizetés keretében, aminek nem örülnék.
3.
3.
Ooorky
#1: Elérhető lesz android-on, de mi nem minden tv futtatja natívan, vagy van otthon médialejátszó.
1.
1.
TrishtanAG
Nem lenne egyszerűbb kiadniuk az appot Android TV-re?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...