Fél év múlva érkezhet Xboxra a Godfall

  • Írta: szlav
  • 2020. november 6.
  • Megjelenés
A jövő héten megjelenő Godfall idén kizárólag PC-n és PlayStation 5-ön lesz játszható, de ez a konzolos platformexkluzivitás nem tart örökké. Befutott a játék launch trailere, amelyből új reményt nyerhetnek az Xbox Series X pártfogói is.

A Gearbox már jó előre lepaktált a Sonyval és az Epic Gamesszel, így a Counterplay Games looter-slashere kizárólag PlayStation 5-ön, illetve az Epic Games Store kínálatában jelenhet meg. Ez bizony szomorú hír azok számára, akiket érdekelt a koncepció, de a Microsoft új konzoljára neveztek be, azonban a játék megjelenését kísérő előzetes arról árulkodik, hogy még sincs minden veszve.

A látványos trailer végén érdemes egy pillanatra megállítanunk a videót, ugyanis a PlayStation 5 platformexkluzivitását kinyilvánító kép alatt található szöveg egyértelművé teszi, hogy ez a deal csak 2021. május 12-ig tart, vagyis kereken hat hónapig. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezen a napon máris piacra kerül majd az Xbox Series X-re és Series S-re szabott átirat, de a kapuk innentől kezdve tárva nyitva állnak majd.

A Godfall november 12-én érkezik PC-re, november 19-én pedig PlayStation 5-re.

65.
Helium Prime
#64: Szerintem gyerek szobába még bőven jó egy full hd!Milyen magas ló? Depressziós vagy?
Kérdésemre is válaszolnál? Mert szerintem minél kisebb felbontásról skáláz annál rosszabb lesz a végeredmény! Arról nem fogok veled vitázni,hogy kinek lesz 4k/120 tvje mert nem érdekel nekem idővel biztosan. Aztán lehet olyan gyorsan alap lesz mint a hd/full hd .Mindenesetre biztató abban is,hogy a 60 fps t jobban fogják tartani évek múlva is!
64.
delphijos
#63: “Igen Xbox-al kapcsolatban jobban képben vagyok mert engem az érdekel!”

Ezeket a technikai dolgokat láthatóan most is kevered, ez nem Xbox v Ps specifikus dolog. Ami nem feltétlenül lenne gond, csak ne ilyen magas lóról osztanád az észt , és mondanál olyanokat pl. hogy “milyen ronda lesz a kép” meg “alap dolgok” nincsenek támogatva. Azért egy konzol alapvetően tv-n van használva, ott meg nem is találsz 1440-eset. Amúgy megfordítva, én lennék inkább kiváncsi hány embernek lesz az SS-hez a 120fps-t kihasználó tévéje.... vagy a másik oldalon hányan fogják FHD tévével....
63.
Helium Prime
#60: Ezt az első bekezdésed nélkül is leírhattad volna!
Igen Xbox-al kapcsolatban jobban képben vagyok mert engem az érdekel!
Ettől függetlenül gondolom az 1200-1600p ben készülő játékok továbbra sem lesznek annyira élesek mint a natívak,de javíts ki ha megy normálisan is! Ja látom te is hasonlót írtál! Azt hittem1440p kimenet híján 1080p ről fog 4k ra skálazni arra írtam,hogy tré!Mondjuk továbbra is talányos,hogy alap dolgok nem támogatottak vagy nincsenek ebben a gépben csak a nagy szavak amik kezdenek sorra megbukni :(
61.
delphijos
#60: Egy SS-en is ha egy game úgy van megírva hogy 1440-ben fusson, akkor abba fogja renderelni. Ha FHD tv-t kötsz rá, akkor le fogja skálázni arra a felbontásra. Ha meg 4K-sat, akkor meg fel.
Nem értem miért kell konzolnál a KIMENET felbontását a RENDERREL keverni....
60.
delphijos
#55: Halvány gőzöd sincs az egészről láthatóan, de fújod itt a mantrát hogy ez mekkora probléma....

Leírom még egyszer:
Ennek semmi köze ahhoz hogy mit hogy renderel a gép. Nem lesz tőle se gyorsabb se lassabb, se szebb, se rondább. A renderelés KIZÁRÓLAG azon múlik hogy csinálták meg a játékot. Ha 4K-ban fut, akkor a gép abba fogja renderelni. Ez kizárólag a kimenet NATIV felbontásának a támogatása, és CSAK akkor van haszna, ha a megjelenítő 1440-et tud, mert ilyenkor ( a 4K támogatás híján ) FHD-re kell állítani a kimenetet. Egy 4k-s TV-n 4K lesz a kimenet felbontása. De ez se azt jelenti hogy minden 4K lesz natívan. Amit kisebb felbontásban renderel, azt az elektronika felskálázza. Ha meg FHD a kijelző, és a renderelt felbontás magasabb, akkor meg le.
59.
frankdelgado
Ez a godfall nevű valami úgy hiànyzik, mint a sàrgalàz a lepratelepre....
57.
Helium Prime
#56: 120 fps mellett!!! Azt vedd figyelembe! 60fps simán hozza 1440p ben.
De mint mondtam!
FHD – 1920 x 1080 pixel
2K – 2048 x 1080 pixel
QHD – 2560 x 1440 pixel
UHD – 3840 x 2160 pixel
4K – 4096 x 2160 pixel
Nagyon nem mindegy miről skáláz egy 4k kijelző esetén sem! Pl 1080p ről elég fosul néznek ki a mai játékok natív 4k vagy 1440p ről 4k ra húzva. Remélem így érthető személyeskedés és Xbox-os-Ps-es szakik nélkül neked is.
56.
ABorealis27
#52: A PS tulajoknak saccra kb 5%-a játszik monitoron.
A monitor előtt ülő steamet használó gamerek 7,5%-a 1440p-s monitort használ. Ez mintavételnek tökéletes a gamerek körében fellelhető 1440p-s monitorok arányához.
Mit nem értesz?
A 120 millióból kb félmillió felhasználót érint ez.

A skálázásról kérdezd az xboxos szakikat, biztos tudják, hiszen a Series S is ügyesen megoldja, hogy a first party Gears 5 dinamikusan 720-900p között fusson 120 fps-el az új generáció első évében.
55.
Helium Prime
Mármint,hogy 1080 ról vagy 1440 ről 4k ra ha a natív nem megy neki.
54.
Helium Prime
Vagy onnan skáláz? Nem mindegy!
53.
Helium Prime
Na,de akkor 4k tv re is 1080-at küld? Vagy hogy van ez? Mert akkor elég tré!
52.
Helium Prime
#51: Az Steam-es adat nővérke!
51.
ABorealis27
#47: "Számolok helyetted,ha nehéz!"
Inkább ne :D
Az 5% 7,5%-a előtt van 1440p-s monitor. Szóljon, ha így se megy a megoldás, doktor úr.
49.
Helium Prime
#44: Azt mondtak sikeresebb lesz mint a ps4!Bár ezen a héten meg az van hogy 2x annyi boxot fognak eladni mint ps-t! Igazából pár hónap múlva látszani fog mi a helyzet aztán pár év lesz a kapálozasra is bármelyik versenyzőnek!
48.
Helium Prime
Bár szerintem egy 4k tv-n is jól látszik,hogy valami 1080 vagy 1440.
47.
Helium Prime
#46: Hát mindig valami 120 millió felhasználóval jöttök! Annak az 5%-a 6 millió! Számolok helyetted,ha nehéz!
46.
ABorealis27
#44: A Steam szerint a felhasználók 7,5%-a játszik 1440p-s monitoron.
A PlayStation userek TV/monitor használati arányát nem találtam meg, de szerintem biztosan 5% alatt van a monitor (aki tud ilyen statról segíthet) .
Aki ebből kihozza a több milliót...
44.
delphijos
#40: Több millió ember van aki ps5-öt venne, és pont 1440-es monitoron játszana.... oké.
43.
ADMlN
#33: Szerintem is egyértelműen az XSX a jobb választás, de ez nekünk azért evidens, mert tájékozódtunk a témában. Sajnos ezzel a kisebbséget képviseljük, az emberek nagy részének csak az a lényeg, hogy menni fog rajta a következő 8 fifa meg cod, és ha emelett még “jól” is van árazva akkor az tuti befutó. Azért lélektanilag az XSS még mindig a 100K-s kategóriába tartozik, míg az XSX már 200K-sba. Én nem fogok csodálkozni ha idővel az XSS lehagyja az XSX-et eladásokban.
42.
delphijos
#33: Ja, még annyit hogy a 120 fps erőltetést még így se értem rajta, mint ahogy írtam ha az olcsóbb a cél, valószínűleg pont ezeknek nem lesz ezt kihasználó megjelenítő. Ráadásul a tesztek szerint ezen a gépen erősen a minőség rovására megy már....
40.
Helium Prime
#34: Ja kicsit hülyén írtam bocs! Azokra gondoltam akik pc mellé vennék pl és nincs 1440p támogatás.
38.
Helium Prime
* Kawada

Ossz még mindig nincs szerkesztés yeee!
36.
Helium Prime
Kanadai hagylak!
Na szerintem aki nem rendelkezik 4k tv-vel vagy éppen a gyerekszobában nem az van annak jó deal nagyon! Bár az one x is szebbé teszi a játékokat 1080 p ben is de ez a kicsike is rendelkezik autó hdr-el azt hiszem+ fps több lesz. Arról nem is beszélve,hogy egy 6-12 éves gyerek még a játékokban található élmény/sikerélmény miatt játszik és nem érdekli 4k ellenben a szaggatás már nagyobb probléma lehet.
34.
delphijos
#27: “Mert ugye kit érdekel,hogy 1080p ről skáláz egy ps5 1440p-re csak pár millió embert!”

Mi van ???
33.
delphijos
#31: Távol álljon tőlem hogy vitáznak, lehet hogy van ez a piaci igény, majd kiderül, NEKEM fura ez a gép, valószínűleg a “félgenes” dolog miatt fura hogy egy kvázi gyengébb gép van a nextgen portfolióban.

Kiváncsi lennék erre, nem tudom ki volt az aki egyáltalán be kajálta....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...