Véget ér az Xbox 360-as Halók online támogatása

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 19.
  • Gyászhír
Link másolása
A 343 Industries bejelentette, hogy jövő decemberben véget ér az Xbox 360-as Halo-játékok online támogatása, ezekben a címekben a különféle internetes funkciók limitáltan, vagy egyáltalán nem működnek majd.

Jövő decemberben egy korszak ér véget a Halo-sorozat történelmében, befejeződik ugyanis az Xbox 360-as epizódok online támogatása - a döntés hét játékot érint összesen, ezekben a címekben a különböző internetes funkciók korlátozottan, vagy egyáltalán nem működnek majd egy év múlva. A változásokat az alábbi táblázat foglalja össze a különböző epizódok esetében:

A 343 Industries az idevágó blogposztjában azzal magyarázza a leállást, hogy bár az Xbox 360-as címeknek a mai napig vannak rajongóik, az Xbox One-os és a PC-s játékok megjelenésével folyamatosan zsugorodik a felhasználótábor, a régebbi verziók fenntartása pedig aránytalanul nagy ráfordítással jár számukra.

Fontos megjegyezni, hogy az online funkciókhoz akkor sem fogunk hozzáférni, ha az Xbox 360-as játékokkal Xbox One-on vagy Xbox Series-konzolon játszunk a visszafelé kompatibilitás révén, nem érinti ugyanakkor a döntés a fenti címek később megjelent, az újabb platformokon natívan futó portjait, így a Halo: The Master Chief Collection játékait vagy a Halo Wars: Definitive Editiont.

24.
24.
Heldengeist
#23: Itt is van:
https://store.steampowered.com/app/242700/Injustice_Gods_Among_Us_Ultimate_Edition/
Azt hiszem anno G2A-n voltam kénytelen kulcsot venni hozzá.

https://en.wikipedia.org/wiki/Superman%3A_Red_Son
Egyébként ajánlom elolvasni, kifejezetten ütős alternatív Superman történet:
http://www.halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2301&catid=7
23.
23.
Heldengeist
#21: Ugyanez volt (és talán van még a mai napig) Steamen az Injustice első részével. Mivel a Superman Red Son karakterdizájnban szupi mellék a sarló-kalapács feszít, ami nálunk tiltott önkényuralmi jelkép, a Steam jobbnak látta nem engedélyezni Magyarországra.

Mondjuk fura, hogy a Wolfenstein: TNO-ban a 10 másodpercenként előforduló horogkereszt nem zavarta őket.
21.
21.
delphijos
#19: Nekem volt olyan anno ( Alan Wake ) amit digitálisan nem engedett megvenni ( azt mondta az én régiómban nem elérhető ) aztán egy ezresért vettem meg lemezesen. Így persze letöltötte. ( mondjuk mostmár benn van GP-ben )
19.
19.
Heldengeist
#18: Egyébként épp ezért elkezdtem lemezesen is összeszedni azt a pár digitális játékot (nagy részük ingyen osztogatásból), amim van rá.
18.
18.
Heldengeist
Ha már az exkluzív húzócímek online támogatásák kaszálják, akkor szerintem már tényleg idő kérdése a teljes gép online támogatásának megszüntetése. Olyan szinten nem érdekel, hogy részemről le van szarva a multi, de azért az achikat szinkronizálhatná.

Remélem legalább adnak még ki egy utolsó frissítést, hogy automatikusan ne is keresse induláskor a Live-ot és így local accounttal gyorsabban indul.
16.
16.
Neo1989
SP-hez nem kell szerver :) Bár már PC-n is kijátszottam. Anno a Halo 3 volt az egyik cím amiért 360-t vettem.
12.
12.
#11: Több magazint olvas az ember feltűnhet, hogy lapon belül is máshogy írják az írók a dolgokat.

Amúgy helyesírásba belekötni az esetek 90 %-ában szegénységi bizonyítvány. Kivételt képez az irgalmatlanul hülyén megírt szöveg és a valóban félre érthető hiba (látják - lássák).
11.
11.
delphijos
#8: Én nem nagyon szoktam a helyesírást szóvá tenni kommenteknél ( max ha valaki a szóvá teszi másnál, és ő maga se tud ) de mondjuk egy publikációnak illik “helyesen írva lennie”. De egy ilyet kétlem hogy szóvá tennék.
9.
9.
Nothing
Legyen "glória", mint az F1-ben. Egyértelműbb a többes szám.
8.
8.
#6: Úgy is értem, hogy Halók és nem szoktam megakadni én sem ilyesmin. De te most ráírnál a volt jó fej irodalom tanáraidra, hogy ezt hogy kell helyesen tolni?
7.
7.
crytek
Nem is értem miért nem felejtették még el ezt a platformot.. mondjuk az ezer éves játékokat még máig arany áron lehet megvenni a gépre... :( Pedig van még 8-10 bc cím amit beszereznék,de ahogy nézem ez sose fog megvalósulni.
6.
6.
delphijos
#5: Nem. Csak 2 esetben kell kötőjel: ha “néma” az utolsó betű, vagy magyar nyelvben nem használatos a betűkapcsolat. Jó a Halók. Csak szokatlan a szemnek.
5.
5.
#4: Halo-k.

Mondjuk én nem akadtam fent rajta, nem az a volt a lényeg amúgy sem.
4.
4.
fojesz
#3: Teljesen mindegy, hogy írnád és ejtenéd, a magyar helyesírásban a rövid o-ra végződő idegen tulajdonneveket hosszú ó-val toldalékolod.
3.
3.
lesik20
#2: Én inkább Halo-k nak irnám, mivel ügy ejtjük a Halo-t hogy Hélo. Már az is Vicces ha Halók-ot Hélók-nak mondjuk (hosszú Ó-val), de még a Halók is vicces lesz ettöl :P
2.
2.
fojesz
#1: Mi a problema vele?
1.
1.
kopic
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...