A Nintendo felvásárolta a Next Level Gamest

  • Írta: szlav
  • 2021. január 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Next Level Games és a Nintendo kapcsolata eddig is igazán közeli volt, hiszen a kanadai stúdió készítette többek közt a Luigi's Mansion 3-at is. Nem olyan nagy meglepetés tehát, hogy a japánok most hivatalosan is beolvasztották őket.

A kanadai Next Level Games olyan játékokat szállított a Nintendónak, mint a Metroid Prime: Federation, a Luigi's Mansion: Dark Moon vagy éppen a Luigi's Mansion 3, így akár eddig is joggal gondolhattunk rájuk úgy, mint a japán konzolgyártó egyik first-party stúdiójára. Ez mostanáig nem így volt, a kiotóiak viszont változtattak a helyzeten, és egészben felvásárolták a külsős csapatot.

Az akvizíciót részletező közlemény egyébként nem árult el túl sok érdemleges információt a stúdió jövőjével és a csőben lévő projektekkel kapcsolatosan. A jelek szerint a felvásárlás egy teljesen hagyományos üzleti döntés volt - mivel a stúdió több részvényese is időszerűnek látta, hogy folyósítsa a befektetését, a Nintendo megragadta az alkalmat, és 100 százalékban felvásárolta a tulajdonjogokat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...