Lehúzza a rolót a Minecraft Earth

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 5.
  • Gyászhír
Link másolása
Noha a Microsoft és a Mojang nagy reményeket fűzött a Pokémon GO mintájára felépített mobiljátékhoz, állításuk szerint a koronavírus-járvány ellehetetlenítette a projektet. Vásárolni már most sem lehet benne, nyáron pedig a szerverek is leállnak.

Június 30-án lehúzza a rolót a Minecraft Earth, a Microsoft és a Mojang Pokémon GO-ra hajazó mobiljátéka. Az Androidra és iOS-re is elérhető free-to-play anyagban lényegében pont úgy kell korzóznunk a városban, mint a hasonszőrű fejlesztésekben, itt azonban a kiterjesztett valóságot arra használhatjuk, hogy életnagyságú Minecraft-építményeket alkossunk.

Ilyen lett volna - a bejelentéskor levetített trailer.

Noha a projekthez nagy reményeket fűztek a készítők, a játék végül mégis eltűnik a süllyesztőben: a fejlesztők szerint a Minecraft Earth a szabad mozgásra és a közös játékra épül, ez viszont a jelenlegi helyzetben közel elképzelhetetlen, ezért úgy döntöttek, hogy elengedik a cím kezét, az erőforrásaikat pedig más projektekhez csoportosítják át.

A játék utolsó frissítése ma jelent meg, ez csökkenti a craftolás idejét és bizonyos alapanyagok árát, illetve eltávolítja a mikrotranzakciókat a címből. A Minecraft Earth pénzért megvásárolható játékbeli valutáját Minecoinokra konvertálják a készítők, amit elkölthetünk másra a Minecraft piacterén. A szerverek bezárását követő napon, vagyis július 1-jén a játékosok adatait is törlik.

7.
7.
delphijos
#4: Egész egyszerűen ha most jelent volna meg , szerintem a Pokémon GO se jut messzebbre. Egy ilyen játéknak nem túl kedvező egy ilyen év....
6.
6.
Ooorky
#2: Azok ps exeket tolnak.
5.
5.
mestermagyar
#2: Azt hittem egy pillanatra hogy a valóéletről beszélsz.
4.
4.
mestermagyar
#1: A minecraft nem azért sikertelen mert nem "ér fel" a pokemonnal, hanem mert a Pokémon egy frencsájz, a Minecraft egy játék. Lehet hogy a totyogók ismerik a Pokemon-t, de soha a büdös életben Pokemon GO-n kívül mást nem toltak.


Viszont aki Minecraftos, az minecraftozik. Minden más csak amolyan szuvenír ebben a relációban. A Pokémon jön megy, a Minecraftos mindigis minecraftos marad (túlzok).
3.
3.
#1: Állítólag azért a Minecraft-ot is szereti egy pár szem ember.
2.
2.
delphijos
#1: Ja, a sok autista aki játszik vele.... micsoda fertő....
1.
1.
Ooorky
Nem tudom mit képzeltek, Pokemon a világ legértékesebb franchise-a 25 évnyi történelemmel, több tucatnyi játékkal, anime-val, filmekkel...

Minecraft meg Minecraft...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...