Visszatérhet a Tenchu-széria?

  • Írta: Baloo
  • 2021. január 6.
  • Pletyka
Link másolása
Hosszú ideje már csak a kispadon üldögél a Tenchu-franchise, azonban az Acquire fejlesztőcsapat vezetője, Endo Takuma ennek ellenére továbbra sem mondott le a lopakodós sorozat feltámasztásáról.

A PlayStation 1-en született Tenchu-széria az elmúlt húsz évben csupán egyetlen új játékkal bővült, a PSP-re megjelent Tenchu: Shadow Assassinsszel, ami után nem csoda, hogy a rajongók már lemondtak egy esetleges folytatásról. A készítőknek azonban erről más a véleménye.

A Famitsu nemrég ugyanis interjút készített az Acquire fejlesztőcsapat fejesével, Endo Takumával, aki többek között elmondta, hogy 2018 augusztusában meghosszabbították a "Stealth Assassins" védjegyet (ez az első Tenchu angol címének egyik fele), és ő maga is szívesen rendezne egy új részt a next-gen konzolokra.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a fenti védjegy-hosszabbítás ellenére a Tenchu-játékok jogai ténylegesen továbbra is a From Software kezében vannak, akik, mint tudjuk, az Elden Ring fejlesztésének szentelték az elmúlt időszakot.

Takuma egyébként az interjúban megerősítette (via Siliconera), hogy a régóta készülő Gladiux munkálatai továbbra is gőzerővel zajlanak.

Update! Azóta érkezett egy pontosabb fordítás: eszerint Takuma azt mondta, hogy szívesen készítene egy új lopakodós, nindzsás játékot - tehát nem ténylegesen a Tenchut hozná vissza -, ennek ágyaztak meg a fenti védjeggyel.

4.
4.
FlexSteel
#3: Lehet inkább 2007. Nem emlékszek pontosan melyik év volt már.
3.
3.
FlexSteel
"A PlayStation 1-en született Tenchu-széria az elmúlt húsz évben csupán egyetlen új játékkal bővült, a PSP-re megjelent Tenchu: Shadow Assassins-szel"

Ez annyira nem igaz, mert 2006-ban XBOX360-on én még pörgettem a Tenchu Z című produktumot. Tudtommal az volt az utolsó.
2.
2.
shatterhand
Ha babajózsi lenne a neve, de tenchura hajazna, senki nem fog megsertodni. Ertsd: ne nevjogokkal foglalkozzon aki tenchu folytatást szeretne.
1.
1.
Cloudbreaker
Baromi jó lenne... Nagyszerű gamek voltak, parádés hangulattal!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...