Kiszivárgott és játszható a Tomb Raider-remake

  • Írta: szlav
  • 2021. január 7.
  • Letöltés
Link másolása
Az eredeti Tomb Raider tizedik évfordulójára egy teljes remake-et készített a Core Design csapata, ezt azonban a megjelenés előtt elkaszálták. Most napvilágot látott a projekt, és akár ki is próbálhatjuk azt.

Nagy volt a zsongás Lara Croft körül 2006 környékén, ekkor ünnepelte ugyanis tízéves születésnapját az eredeti Tomb Raider. A Crystal Dynamics rebootolta a sorozatot a Tomb Raider: Legenddel, egy évvel később pedig gyakorlatilag újjáélesztette az első epizódot a Tomb Raider: Anniversaryvel, arról azonban kevesen tudnak, hogy a szériát korábban fejlesztő Core Design csapatánál is készült egy remake.

Ez a felújított változat látott most napvilágot az interneten, forráskóddal, minden assettel együtt, gyakorlatilag szabadon játszhatóan - ide kattintva ti is utánanézhettek. Külön érdekesség, hogy a projektet átskinezett változatban, egy Indiana Jones-játékként találhatjuk meg, vélhetően ezzel megkerülve a jogi bökkenőket, de némi módosítással játszhatunk Melissával, "Lara unokatestvérével" is. A játék egyébként így fest:

21.
21.
DrZsasz
Végtelenül imádtam a legelső részt, aztán a másodikat is. A harmadiknál már gyerek fejjel is éreztem, hogy mintha elfáradt volna az egész, ezért sajnos a (valószínűleg) korrekt negyediket és ötödiket kihagytam érdektelenségből. Aztán a lehető legrosszabb pillanatban, az Angel of Darknessnél próbáltam visszacsatlakozni, az még fájdalmasabb volt mint bármi. Aztán kihagytam megint párat, nem is tudom hányat, de az Anniversaryt kb egyszerre játszottam végig, annyira tetszett a finom újragondolása az első résznek. Aztán jött az Uncharted, és nálam mindent vitt. Egyértelműen látszik, hogy a Naughty Dog is a Tomb Raideren nőtt fel és merített belőle, majd hogy aztán az új Tomb Raiderek meg az Unchartedből. Mindenesetre így visszanézve elég hervasztó ez a videó, de annak idején valószínű nagyon örültem volna neki.
20.
20.
ChrisE
#6: Az a "rohadásfos" (nagyon kultúrált vagy amúgy) egy nagyszerű játék volt, ellenben a régi részekkel, amik borzalmasan öregedtek. Szörnyű irányítás, kameraállás, rettentő unalmas és egyszerű combat, sound design.
19.
19.
Nothing
#18: Az tény, hogy piszkosul nehéz (vagy csak hardcore) játék, sokadik nekifutásra is, különösen az erősen limitált mentési lehetőségek miatt. Engem leginkább a helyszínek fogtak meg, főleg hangulatban (ez írtó sokat dob a játékélményen), de a méretük is impozáns, tetszett a felfedezés lehetősége, olykor több útvonalon is eljuthattál a pálya végére.

A Chronicles szvsz amolyan 'egynek jó spinoff (filler?)' epizód. Érződik rajta az idő/munkakedv hiánya, de a pályák változatosak, a TR4 motor jól muzsikál alatta, itt-ott persze ennek is hajtépős a nehézsége, ráadásul jó rövid is, de legalább bárhol lehet menteni. :) Mondjuk egy 10/7,5
18.
18.
#17: :) Pedig nagy volt a jajgatás a megjelenéskor és azért voltak benne ritka köcsög dolgok. De amúgy a Chronicles már a TR3 stlíust is keményen túltolta, arról nem tudom mi a véleményed.
17.
17.
Nothing
#15: "Na aztán a TR3-al jól félresikerült..."

Olyannyira, hogy mai napig a kedvenc TR játékom. ;) :D
16.
16.
#13: "A régi részek vagy egy UC megette reggelire"

De csak azért, mert semmi köze nincs egyikhez sem és még csak nem is hasonlít rájuk...? Ennyi erőből a Burnout Paradise is megette reggelire.

"Plusz itt nem is játszott senki a részekkel csak megint megy a pofázás. Toljatok ki egy TR4-t fullra ma, lehetőleg PC-n. Nem hogy az egyik legjobb TR játék hanem úgy összességében az egyik legjobb videojáték az elmúlt 30 évből."

Van aki játszott a régiekkel is, de amúgy egyetértek.
14.
14.
Ooorky
#13: Félve megjegyezném, hogy anno nekem pont a 4. rész volt a legelső amivel játszottam :-)
De nem véletlenül ölték meg a készítők a végén Larát, már elegük volt nagyon a sorozatgyártásból.
12.
12.
Drraco
#11: "És remélem kirúgták a 10. emeletről azt a faszt, amelyik kitalálta, hogy tegyenek bele QTE-t. "

Éppen valami hasonlót akartam megfogalmazni. Annyira megtörte a játékmenetet és a hangulatot, hogy emiatt nem tudtam annyira szeretni, amennyire akartam.
8.
8.
Yanez
#7: Akkor én vagyok a ludas, mert nekem mindkettő bejön.
7.
7.
delphijos
#6: Nekem meg ez nem jön be, és az igen. Kiráz a hideg csőmellű “pornósból lett régész / tömeggyilkos” fizimiskától. Nem vagyunk egyformák. Persze nem fog zavarni ha jön valami....ha valaki ezt szereti...
4.
4.
Ooorky
#3: Nekem is szép gyerekkori emlékeim fűződnek a korai részek gúlacsöcseihez, meg az ügyeskedéshez, hogy rázoomoljon a kamera.
3.
3.
Nate Hope
Rengeteg szép gyerekkori emlék fűz a klasszikus TR-játékokhoz, így nekem ez is kötelező.
2.
2.
Heldengeist
És még a gúlacsöcsört is megtartották. 10/10 GOTY
1.
1.
Clayman
2006ban az 10 éves akart lenni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...