30XX - egy hónap múlva jön az Early Access-kiadás

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 17.
  • Korai verzió
Link másolása
Kereken egy hónap múlva rajtol el a Steam Early Access-szekciójában a 30XX, a Batterystaple Games legújabb rougelike platformere. A játék roguelite-móddal és pályaszerkesztővel érkezik majd.

A 30XX a Mega Man X ihlette 20XX folytatása lesz, és alapvetően hasonló koncepcióra épít: a Batterystaple Games ezúttal is egy roguelike platformerrel készült nekünk, amely kooperatív móddal és procedurálisan generált pályákkal igyekszik elcsavarni a játékosok fejét. Az Early Access-kiadás február 17-én élesedik a Steamen.

Az új rész vizuális vérfrissítésen esett át, ezért a Rogue Legacy grafikusa, Glauber Kotaki felelt, neki hála egy nagy adag új környezeti témából válogathat majd a rendszer pályageneráláskor. A korai hozzáférésű kiadás hatot vonultat fel ezek közül kezdetben, de kapunk majd egy pályaszerkesztőt, amivel mi is kiteljesedhetünk. A játékmódok listája a roguelite Mega Mode-dal lesz teljes: ebből kivették a permadeath-t, kapunk mentéseket, és a pályák is változatlanok maradnak a teljesítésükig.

Érdemes lesz odafigyelni az új mechanikákra is: a főszereplő, Nina az új Power Fusion rendszernek hála képes kombinálni a különféle mozdulatokat, így összesen 64 különböző kombót állíthat elő, míg a második játszható karakter, Ace komplett láncokká fűzheti ezeket össze.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...