Gabe Newell: számíthatunk új Valve-játékokra

  • Írta: szlav
  • 2021. január 21.
  • Hír
Link másolása
A Valve nem vitte túlzásba az új játékok kiadását az elmúlt időben, de talán ez a következő években megváltozik. Gabe Newell szerint a játékfejlesztő divízió tartogat némi bejelentenivalót.

A koronavírus-járvány kitörése óta Gabe Newell a világ másik felén, Új-Zélandon tölti az idejét, nem véletlen tehát, hogy egy helyi televízió kapta el a Valve főnökét egy interjúra. A beszélgetés számos témára kitért, és természetesen felmerült a hármas szám, illetve a Valve-nál készülő új projektek topikja is.

Gabe Newell elárulta, hogy a Half-Life: Alyx kiadása nagyszerű élmény volt mind a csapat, mind a közösség számára, így a fejlesztők újult lelkesedést kaptak ahhoz, hogy hasonló egyjátékos kalandokat készítsenek. Konkrét bejelentést egyelőre persze nem kaptunk, Gaben viszont azt megerősítette, hogy igen, jelenleg is folyik a fejlesztés, így előbb-utóbb érkezik majd a leleplezés is - reménykedjünk benne, hogy inkább előbb, mintsem utóbb!

Az interjú során a Valve fejese egyébként kitért a mostanában szüntelen kereszttűz alatt álló Cyberpunk 2077-re is. Newell a saját bevallása szerint mély szimpátiát érez CD Projekt RED fejlesztői iránt, hiszen a játék minden problémája ellenére úgy gondolja, hogy amit a lengyelek letettek az asztalra, az több szempontból egészen elképesztő. Ahogy azt tudhatjuk, Newell számára sem idegen a megszállott rajongók haragja, az évek során rengeteg gyűlölködő üzenetet kapott a Half-Life 3-ra kiéhezett játékosoktól.

10.
10.
Extol
#8: Egyébként anno nekem már a HL2 se hozta a a HL hangulatát.
9.
9.
br1Koo
#8: Lehet, hogy a fiatalabbak nem játszottak az OG részekkel, de azt nem mondanám hogy fogalmuk sincs mik azok. Az idősebb generáció beszél róla, így ők is hallják mi az, utána néznek. A Fallout 3 körül is óriási hype volt, pedig ha jól emlékszem a második rész után több mint 10 évvel jött ki. Az ilyen legendásan innovatív címek nehezen felejtődnek el. Abban pedig szinte 100%-ig biztos vagyok hogy a HL3-at legalább akkora újítások fogják naggyá tenni(ha persze fejlesztik) amekkora újítások az előző játékokat. A franchise és a Valve védjegye a stílusteremtés.
8.
8.
Juha
#5: Én már annyira nem is várom. Elég sok "next-gen, next-next gen" folytatásnak köze sem volt a régi hangulathoz. És ez a vásárlók miatt van így.
Ha játszottál a HL 1-2-vel, akkor ugyanakkora ugrást vársz minőségben a többi játékhoz képest, mint ott volt, de lehet a sztori miatt kipróbálod, és a "multiplatform" és a divatos újítások miatt vagy tetszik, vagy nem. Ezért túl sok változtatást nem tehetnek, mert akkor az már nem HL.
A fiatalabbaknak meg általában fogalmuk sincs az előző részekről, nekik új dolgok kellenek, hogy megvegyék.
Szerintem ezért nem lesz soha HL3, mert már most csúsztak kb. 3 generációt a legaktívabb vásárlók körében.
7.
7.
Cole
Az Alyx vége egy nagy mindblow HL3 nyitány kb, szóval valószínűleg nem véletlen lett az Alyx.
Nekem brutál bejött a VR HL, örülnék ha a kövi is az lenne, bár sok mindenkinek az kibaszást jelentene.
6.
6.
br1Koo
#3: Az Alyx vége utal a Half-Life 3 érkezésére. Az egész net attól zúg, hogy az Alyx tulajdonképpen egy elképesztõ hosszú HL3 trailer volt. Én még hiszek a csodákban.
5.
5.
Viktor_The_Best
Csináljátok a Half Life 3-at! Mindenki arra vár!
4.
4.
Extol
Ez szép és jó, de az Alyx rétegjáték, csak a VR-osoknak szól.
3.
3.
Nate Hope
A Half Life 3-ra szerintem már keresztet vethetünk. Mindenki azt várta, erre kiadták az Alyx-ot...
2.
2.
br1Koo
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...