Megvan, hol játszódik a Dragon Age 4

  • Írta: szlav
  • 2021. január 25.
  • Hír
Link másolása
A Dragon Age legnagyobb rajongói eddig is sejthették, hogy merre vezetnek majd bennünket a készülőben lévő epizód kalandjai Thedas földjén, a BioWare pedig gyakorlatilag már ősszel lerántotta a leplet az úti célról.

A Dragon Age világa hatalmas, s habár az előző epizódok során már alaposan beutazhattuk Thedast, még mindig rengeteg ismeretlen hely vár felfedezésre. Akik játszottak a Dragon Age: Inquisition utolsó DLC-jével, azok a zárójelenetek által már sejthették, hogy a történet Tevinter északi birodalmában folytatódhat majd, a széria negyedik epizódjának fejlesztése egy ideig azonban olyan bizonytalannak látszott, hogy még a kontinuitásban sem lehettünk biztosak.

Akárhogy is legyen, úgy tűnik, hogy sokak figyelmét elkerülte a széria fejlesztőcsapatának huszonöt éves évfordulóján megjelent Bioware: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development című könyv egyik bejegyzése, amelyet Tom Phillips, a Eurogamer szerkesztője túrt fel a napokban.

A tavaly ősszel piacra dobott kötet egészen explicit módon árulkodik arról, hogy dolgunk lesz Tevinter környékén, amire további biztosítékot jelentenek a könyvben mellékelt látványtervek is, többek közt a fővárosról. Ugyanitt egyébként megjelennek a Mourn Watch élőholt őrzői is, akik a sötét okkult erőktől védelmezik Thedas világát a nekropoliszukban várva. Mivel Tevinter déli szomszédságában, Nevarrában bevett szokás a holtak mumifikálása, nem kizárt, hogy oda is ellátogatunk majd a negyedik rész során.

A könyvben helyet kapott ezen kívül egy-egy bejegyzés a Lords of Fortune nevezetű kincskereső céhről, melyet Tevintertől északkeletre, Rivainben alapítottak, illetve a törpök által ásott Deep Roads alagútrendszeréről, amely gyakorlatilag átszeli az egész ismert világot. Nem kell óriási szakértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk: a BioWare nagyszerűen változatos kalandoknak ágyazott meg, reménykedjünk hát benne, hogy a végeredmény is olyan nagyszerű lesz, mint ahogy az hangzik!

1.
1.
drat576
Dehát már az előző nagy trailerből látszott, hogy Tevinterben leszünk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...