Folytatást kapott a Celeste elődje

  • Írta: gorien
  • 2021. január 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Mielőtt a Matt Makes Games 2016-ban kiadta gyönyörű és iszonyatosan nehéz platformerjátékát, a Celeste-et, ennek az alkotásnak az alapja böngészős játékként is létezett. Ez kapott most egy hasonlóan erőt próbáló folytatást.

A cím talán kicsit bonyolult lehet, de a lényeg, hogy a Celeste, mielőtt azzá a gyönyörű és komoly kihívást jelentő játékká vált, amit 2016-ban megismerhettünk, egy böngészős játék volt. Ez ma már Celeste Classic néven fut, és még mindig elérhető, a közös vonások azonnal felismerhetőek - a fejlesztők ráadásul nem feledkeztek el róla, megjelent ugyanis a folytatása, hasonlóan böngészősen.

A Celeste 2: Lani's Trek három nap alatt készült, szintén a PICO-8 motort használva. Nem Madeline-t, a Celeste főhősét követi, hanem egy új karaktert, Lanit, aki kékfényű energialöketek helyett csáklyavetővel navigál a platformelemekkel tömött hegyen – akadályokból és nehéz helyzetekből pedig ezúttal sincs hiány. Ki tudja, talán ez is úgy jár, mint a Celeste, és egyszer kap egy felturbózott változatot!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...