Már tölthető az Epic Games Store heti ajándéka

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 29.
  • Akció
Link másolása
Bár minden jel erre mutatott, az Epic bejelentette, hogy idén is folytatja az akciósorozatát, és minden héten újabb ajándékkal lepi meg a felhasználóit. A legutóbbi cím már tölthető is.

Az Epic Games bejelentése szerint 2020-ban töretlenül növekedett az Epic Games Store: a felhasználótábora 160 millió főre hízott, miközben az aktív játékosok száma napi szinten 31,3 millió főt, havi szinten pedig 56 millió főt tett ki - az előbbi 192, az utóbbi 75 százalékos erősödést jelentett éves szinten. A játékoscsúcs 13 millió főnél állt be tavaly.

Az Epic szerint a játékosok 700 millió dollárt költöttek el 2020-ban az Epic Games Store-ban, ebből 265 milliót olyan fejlesztésekre, amelyekhez az Epicnek nincs köze - pontosabban nem kapcsolódnak a Fortnite-hoz. A felhasználók összesen 5,7 milliárd órát időztek el az Epic Games Store-játékokkal játszva (2019-ben 3,35 milliárd órára rúgott ez a szám), míg a boltban elérhető címek száma 190-ről 471-re nőtt.

Az üzlet legutóbbi ajándéka

A cég leszögezte, hogy idén is folytatja akcióját, és minden héttel újabb ajándékkal lepi meg a felhasználóit - tavaly mintegy 103 játékot zsebelhettek be a játékosok, amelyeket összesen 749 millió alkalommal töltöttek le. A legutóbbi ajándék a 2018-as metroidvania, a Dandara bővített változata, jövő héten pedig a For the King lehet a miénk.

Az Epic 2021-ben sem állna le az üzlete fejlesztésével: kiemelt szerepet kapnak azok a változtatások, amelyek megkönnyítik, hogy a fejlesztők maguk adhassák ki a játékaikat az üzletben, emellett pedig "közösségi átalakításra", az achievementrendszer kibővítésére, valamint a játékosprofil és a kívánságlista fejlesztésére számíthatunk még. A cég ezenkívül a vásárláshoz kapcsolódó kosár funkcióján is finomhangol majd várhatóan.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...