Nem lassít az Epic, idén még több exkluzív cím jöhet

  • Írta: Baloo
  • 2021. február 8.
  • Hír
Link másolása
Tovább folytatódik a PC-s játékok fragmentálása - már ami a launchereket illeti -, ugyanis az Epic nemrég megerősítette, hogy a jövőben is számíthatunk majd Epic Games Store-exkluzív címekre.

Az elmúlt években a PC-s játékpiac egyik legmegosztóbb jelensége a digitális áruházak egymással való versengése való, aminek köszönhetően renget játék lett ideiglenesen Epic Games Store-exkluzív. A bonyodalmak és a fanyalgók ellenére a cég nem tervez változtatni vagy éppenséggel lassítani az üzletpolitikáján, sőt, az Epic szóvivője nemrég a PC Gamernek elmondta, hogy most jön még csak a java!

Továbbra is ingyenjátékokkal, exkluzív címekkel és közösségi funkciókkal igyekeznek a játékosok kedvében járni, illetve a következő két évben több Epic Games Store-exkluzív cím fog megjelenni, mint eddig bármikor.

És mi sem bizonyítja jobban, hogy a csapat komolyan gondolja a fentebb említetteket, mint az, hogy már be is jelentették a The Epic Games Store Spring Showcase-t, aminek a keretein belül új bejelentésekre, játékmenet-bemutatókra és fejlesztői kommentárral ellátott videókkal készülnek. Az esemény február 11-én, magyar idő szerint este 8 órakor kezdődik, és az Epic hivatalos Twitch-csatornáján lesz nézhető. Nem utolsósorban a rendezvényt megtámogatják egy masszív leárazással is, így február 11. és 25. között majd több játékra is jelentős kedvezmény mellett csaphatunk le az áruházban.

35.
35.
delphijos
#34: Te meg olvasd már el az ahhoz irt kommentemet. Ha neked erre ez válasz... akkor oké. A Stadia egy platform amúgy.
34.
34.
godach
#32: Ha nem tudod elkülöníteni a platformot és klienst akkor nem nálam van a gond :D
33.
33.
#26: Pendrive-ot lehet kapni konzolhoz.
32.
32.
delphijos
#28: Arra se nagyon értem ezt a választ....
31.
31.
hedzsooo
...Jajj, lemaradtam a bulirol. Crytek, meseljel meg kerlek! ;D :-)))
29.
29.
godach
#24: - Neked mekkora a repülő amit kaptál?
- Nem tudom, de biztos nagyobb mint a tijed bibííííí xD
28.
28.
godach
#27: Bocs. Nem erre a kommentre akartam válaszolni, hanem közben olvastam a "Törölték a Terraria stadiás kiadását" cikk alatt is a 18.-as kommented. Arra ment volna a válasz :)
27.
27.
godach
#26: Azért ez nem ennyire egyszerű.
Ez nem egy platform, amit te felvázolsz, hanem egy kliens ugyan azon a platformon. Az azért teljesen más.
Ha jól rémlik, akkor xBox-on (is játszol?) Kíváncsi vagyok, hogy esne neked, ha az eddig megvett Live fiókodra kikerült LEGO Star Wars 1-2 mentéseit (csak hogy kicsit mocsok legyek és belevigyem a gyerekeket is) nem tudnád integrálni a Lego Star Wars 3-ba, mert az nem LIVE játék lenne, hanem a Disney kihozna egy külön klienst az Xbox-ra amit csak azon vásárolhatsz meg.
A többi kölyöknek meglenne, mert apa megvenné a disney kliensre is az előző két részt, te meg magyarázhatnád a kölyöknek, hogy milyen szemét ez a kapitalista rendszer :D
De ne legyen ilyen szélsőséges példa. Legyen valami játék, ahol fontosak az előző részekből a mentések mert a harmadik részben úgy alakul a történet. Te játszottál vele sőt tisztességesen megvetted, de a harmadik csak egy másik könyvtárban érhető el. Ezt még lenyeli az ember, de az exkluzivitás révén nem tudod berakni a mentésed. És ez tényleg, csak egy példa.
24.
24.
Ooorky
#23: Az én imádott cégem (amelyiket csak a profit érdekli) jobb, mint a te imádott céged (amelyiket csak a profit érdekli) brühühü.
23.
23.
joshfeed
Van itt azért jó pár sötétség fejedelme, akinek halvány f*ngja sincs a Long term marketingről akármennyibe is kerül az. Pár év és pariba lesznek a Steammel akárhogy is köpködtök :) Az Unreal Engine pedig profin dohog már filmes berkekben is és egyre jobb. Adjak papírzsepit srácok ? :D
15.
15.
crytek
#14: Szerintem minden multizo álma a fizetős multi lenne ha pc-n is megoldható lenne az a védelem ami konzolokon is van..
14.
14.
delphijos
Én most is csak azt tudom mondani, hogy amikor jött a Steam, mekkora hiszti volt hogy “én nem veszek neten játékot, lemezt ide!” most meg ugyanez pepitában. Szerintem meg egyáltalán nem baj ha már PC-n van rá mód, akkor van valami változatosság, ha másra nem, hogy a Steam-el nem szalad el a ló. De hogy minden egyes hírnél előadni ezt az óvodás hisztit.... Konzolon választás sincs. PC-nél mindig az a szöveg hogy nem vagy belekényszerítve egy “cégbe”, stb... erre most meg ez a baj? Amúgy meg ne legyenek senkinek illúziói, ha itt is sikerült volna valakinek a kizárólagos disztribúció , már PC-n is fizetős multi lenne. Az MS is több kísérletet tett rá amúgy....
13.
13.
Diabolis83
Nekem duplán jó az epic store. Egyrészt szép számmal húzom be az ingyen játékokat, amit valaki helyettem kifizetett a fejlesztőnek (több pénzt kap mint a ncore áruházban veszem).
Másrészt szintén ingyen, szánakozva-röhögve leshetem ahogy egyesek világmegváltó kérdést csinálnak a témából, és esnek egymás torkának.
Ez az évszázad üzlete :D
12.
12.
crytek
#7: Ez van amikor előbb teszed zsebre a pénzt aztán gondolsz a vásárloidra...:)
Nem mellesleg ki a szar akarja a 3-ban játszani megint az 1-2-öt ha már szarra tolta magában?
11.
11.
Rókalesőcipő
Még a végén rátenyerelnek a Wild Life című Patreon projektre is, amit egy bizonyos Candy Valley Network fejlesztget, UE4 dübörög alatta, és ha egyszer kész lesz egy erősen 18+os akció-rpg lesz némi kraftolással és túléléssel (evés, ivás, alvás) XD
10.
10.
#6: "Jaja, igen a 0 perces accountok amiken már 160+ játék van amiért az epic csengetett több száz millió $-t nagyon sokra mennek vele."

Hát nem igazán. Ha nem adtad volna el gaming szezon elején a videokártyád, akkor látnád te is, hogy ha feltúrod a netet egy PC játékért akkor is max 19.99€ Epic-en, amikor még a G2A-n is max csak 15.99€ + 1.99 Paypal fee + 1.99 security. Három centért meg nem varázsolgatok Steam gifteket meg semmit, hanem csont nélkül megveszem Epic-re. Most már achievementek is vannak, hiszen az *neked*, de semmiképp sem nekem fontos volt. Prüntyög percenként. Cool? Ez az Epic dolog úgy működik, hogy nálam pl gyűlnek a játszásra érdemes ingyenes címek is és a 40-50 óra felett játszott, megvásárolt címek is, miközben az Origin és a Uplay, vagyis Ubisoft Connect meg tavalyi verziókban vannak ott ikonként és frissíteni fognak, ha rájuk nyomok.
9.
9.
sasncore
#6: Undorító amit műveltek. Hiszti királylányok vagytok, buta rib..ok.
8.
8.
GemForge
EPIC hater song:

A Valve mindig drága,
a Valve mindig szent,
és ha EPIC-ről írsz,
Isten mérges fent.
7.
7.
godach
#4: Hát nem tudom. Én eddig se támogattam őket (és igazából nem érint a Hitman botrány) de elundorít az is. Oké, legyen hogy fizetnek annyit, hogy egy franchise 3. része csak náluk jelenik meg (ami már önmagában undorító) de hogy nem tudom importálni az előző pályákat, hiába megvettem steamre?... na ne... Ha valaki ezt támogatja, hát áldásom rá de én biztosan nem fogom.
6.
6.
crytek
#4: Fosnájt és az unreal engine az köztudott..UE annyire elterjedt ha fosnájt se lenne akkor is fedezne minden létező minuszt nekik. Ezzel nincs aki ne értene egyet.

"húzó címeket húznak be exclusive content-ként, amiket csak tőlük kapsz meg, ha rögtön kell." Na ez a része meg már a kutyát nem érdekli mivel látjuk minden tarol steamen 1 év után is.. szóval rohadt sokan mondanak nemet az epic szarjára (nem az engine-re hanem amit ők storenak mernek nevezni és amit ezen belül létrehoztak)

"Közben a felhasználók játéktára egyre csak nő a sok ingyen osztogatott, "

Jaja, igen a 0 perces accountok amiken már 160+ játék van amiért az epic csengetett több száz millió $-t nagyon sokra mennek vele.

"Ez egy hosszabb távú dolog" Semmiféle hosszabb távú dolog nincs. Nem steam később sőt soha nem lesz az. Ezért mindig ez lesz ami 2 éve van. Nem véletlen hogy még világgá is kürtölik hogy nem hagyják abba a lefizetgetéseket mert nagyon jól tudják hogy ezek nélkül halottak lennének (nem mintha most nem azok lennének)

"sztem a Steam bajba lesz"... Nem lesz bajba ugyanis nincs mitől bajba lenni. Hiszen 2 éve ezt látjuk semmi félnivalója nincs a valvénak amit ők létrehoztak betonbiztos usercsalogató rendszer amit az ingyen gta 5 és egyéb szarságok se ingatnak meg.

Nem véletlen hogy a valve semmit se lép. Lépni az ellen szoktak a nagy cégek amikor valami oknál fogva fenyegetve érzik magukat. Nos is ki fenyegeti a valvet? Azok ott max röhögnek epicen hogy dollárszázmilliókat ad ki (és leszarom hogy a fosnájt mert 40 trillárdot termel) hülyeségekre...
5.
5.
markoci555
Eddig ha jól tudom nem sikerült igazán nagy címet bezsebelni, minden jött később Steam-re, így meg nem ér semmit, legalábbis a szememben. Amit meg lehet venni másik kliensen, pl sok Ubisoft játékot, azt ne számítsuk exkluzívnak, hiszen nem az - csak nem Steam-es.
Továbbra se regisztráltam a hulladékra, pedig én is ilyen crytek féle ingyenélő vagyok, aki lesi a leárazást meg az ajándékot.
Egyetlen esélyük nálam az Unreal Tournament lenne, de így ennyi pénzzel is szépen hagyják rohadni szegény játékot, gondolom mivel nem lenne jövedelmező, nem nyomná a sok 10 éves és nem vennék a hülyébbnél hülyébb, elk****t skineket... hajrá Fortnite!
4.
4.
csoki0619
#2: Te tényleg azt gondolod, h amit ezek csinálnak, annak semmi eredménye nem lesz pár hónap, néhány éven belül?!
Ezt full komolyan kérdezem!
Sztem, (és ez csak az én gondolatmenetet) ők most nem mindenáron profitban gondolkodnak. Van nekik egy k.rva jól tejelő fejőstehenük (Fortnite, Unreal Engine), ami hoz nekik annyi tőkét, amiből simán finanszírozzák a saját store-juk első pár évi mínuszát, ami idő alatt felhúznak egy új brand-et, új felhasználókat csábítanak át a konkurenciától, húzó címeket húznak be exclusive content-ként, amiket csak tőlük kapsz meg, ha rögtön kell. Közben a felhasználók játéktára egyre csak nő a sok ingyen osztogatott, nem mellesleg elég gyakran prémium címeket kínáló akcióktól, és így szépen lassan kialakul egy stabil közösség, akik egyszer majd csak azt veszik észre, h minek neki a Steam mikor ott van neki az Epic, amin már (ha az eleje óta behúzott minden címet) van több száz játéka, aminek felével még nem is játszott.
Ez egy hosszabb távú dolog, amit majd idővel eldől, h mennyire vált be, de a mostani trendeket figyelve, sztem a Steam bajba lesz, ha nem reagálnak időben erre az agresszív terjeszkedésre amit a konkurencia művel.
3.
3.
delphijos
#2: Nincs haszon, úgyis becsődölnek, nyugodj meg. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...