Disney Plus - közel a 100 millió előfizető

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 15.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney a múlt hét végén ejtette meg a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, ebből derült ki, hogy mára közel 100 millió előfizetővel büszkélkedhet a Disney Plus - és ebben még nincsenek benne a WandaVision miatt regisztrálók.

A Disney legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése alapján a Disney Plus 94,9 millió előfizetővel zárta a tavalyi évet, míg a szintén házon belüli Hulu 39,4, az ESPN Plus pedig 12,1 millió felhasználóval büszkélkedhet. Különösen persze az első számú szolgáltatás teljesítménye megsüvegelendő: a Disney korábban négy év alatt szerette volna összehozni az első 90 millió előfizetőt, végül elég volt neki 14 hónap is. (Összehasonlításképpen a Netflix most lépte át a 200 milliós mérföldkövet.)

A Disney legutóbb a decemberi Investor Dayen mondott számokat a Disney Plus kapcsán, akkor 86 millió felhasználóról számolt be. Az év végére tehát látványosan megugrott a nézőtábor, amiben minden bizonnyal közrejátszott a The Mandalorian második évada és a legutóbbi Pixar-film, a Soul is, amely Amerikában kapásból a szolgáltatás kínálatában látta meg a napvilágot. Fontos megjegyezni viszont, hogy a mostani szám január 2-i állapotot rögzít, vagyis a WandaVision miatt beregisztrálók még nem szerepelnek az összesítésben.

Nem meglepő, hogy a Disney újragondolta a hosszútávú terveit, jelen állás szerint 230-260 millió előfizetőre számít a 2024-es év végéig. Persze vár még rá feladat bőven: habár a cég streaminggel foglalkozó üzletága 3,5 milliárd dollárt termelt az elmúlt negyedévben (ez 73 százalékos növekedés), a Disney Plus előfizetőnként számolt bevétele 4 dollár 3 centre esett, amin mindenképpen javítani szeretnének - ezt a cég áremeléssel fogja kompenzálni kiindulásképpen.

A teljes Disney forgalma 16,25 milliárd dollár volt az év utolsó három hónapjában, és bár teljesítette a korábban megfogalmazott elvárásokat, ez éves szinten 20 százalékos visszaesést jelent. A vállalat a koronvírus-járvány miatt több mozipremierjét is kénytelen volt elnapolni (esetleg streamingre költöztetni), aminek legfeljebb annyi pozitív oldala volt üzleti szempontból, hogy így a marketingen is tudott spórolni.

A nagy csúszók közé tartozik a következő Marvel-film, a tervek szerint május 7-én érkező Black Widow is: a film esetében továbbra is mozipremierrel számol a Disney, és a jelek szerint szükség esetén hajlandó újra elhalasztani azt.

6.
6.
delphijos
#5: Én se tudok úgy nézni egy sorozatot hogy egy hetet várok a következő részre. Bár amúgy ennek inkább üzleti vonatkozása van mintsem az hogy a nézők kedvére akarnak tenni. Ha hetente jön egy rész, akkor hosszabb időre oda tudnak “kötni”. Nem az van hogy regisztrál valaki , és a teszt időszak alatt l”ledarálja” ami érdekli.
5.
5.
Zisten
#1: Embere válogatja.
Én pl. nem szeretek egy hetet várni a következő részre.
Minden évadot csak akkor nézekl meg, ha megvan a teljes évad.
Pl. a Mandalorian sorozatot is úgy néztem, hogy megvártam az utolsó részt és akkor megnéztem az egész évadot.

A Netflix rád bízza milyen ritmusba nézed.
Tény, hogy így inkább tűnik egy hosszú feldarabolt filmnek, mint sorozatnak.
4.
4.
patka21991
#1: Nehéz meg mondani, hogy melyik a jobb. Van sok pro és kontra érv mind a kettő mellett. Én azt mondom, hogy az olyan sorozatoknál, ami meg mozgatja az embereket (pl. Trónok harca, vagy anno A szökés), én jobbnak tartom a heti egy epizódot. Van idő kibeszélni a történteket, valamint lehet mérgelődni, hogy nem képesekc egyben leadni :D
A Vajáknál sajnáltam, hogy egybe jött ki. Sokan megnézték, de nem tudtunk nagyon beszélni róla.
3.
3.
SLi
#2: én úgy tudom március 5 elvileg, de még semmi hivatalos info nincs
2.
2.
Nate Hope
Remélem, hogy hamarosan érkezik Magyarországra is, kényelmesebb lenne ott nézni, mint torrentről letölteni.
1.
1.
WandaVision állítólag nagyot tarolt hirtelen, illetve sokan most jobbnak mondják a heti egy rész szerű megjelenést, mint a Netflixnél az évadonkéntit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...