Áll a bál a PC-s Crash Bandicoot 4 körül

  • Írta: Baloo
  • 2021. március 29.
  • Hír
Link másolása
A napokban végre PC-n is elérhetővé vált a Crash Bandicoot 4: It's About Time, és ezzel az összes nagyobb platformot kipipálta a folyamatosan pörgő sávos bandikut - azonban a játék DRM-védelme rengeteg fejfájást okoz a PC-s felhasználóknak.

Eddig sem volt titok, hogy PC-n a Battle.net-fiók mellett folyamatos internetkapcsolatra is szükségünk lesz a Crash Bandicoot 4: It's About Time futtatáshoz, viszont úgy néz ki, hogy pár játékos csak a vásárlás után döbbent rá, hogy ez bizonyos esetekben igencsak kellemetlen pillanatokat tud okozni.

A játék always-online DRM-védelme miatt ugyanis, ha csak egy pillanatra is elmegy az internetünk, akkor a rendszer kidob minket a játékból, ami egy-egy nehezebb pálya közepén - és ilyenből van bőven a Crash Bandicoot 4-ben - igazán bosszantó tud lenni. Sajnos még a betonstabil és szupergyors internet sem gyógyír a panaszra, hiszen amennyiben a Battle.net oldalán történik valamilyen probléma, akkor szintén borul a kaland.

Ennek tudatában pedig várható volt, hogy a dühös játékosok elárasztják majd a Twittert, és ilyenkor már sovány vigasz, hogy ez a fajta agresszív védelem a kalózkodást hivatott kivédeni, ugyanis a játékot kevesebb, mint egy nap alatt már fel is törték a crackerek. Így pedig az a kellemetlen helyzet alakult ki, hogy a fizető játékosokkal toltak ki a legjobban, hiszen az illegális verziót nem érinti a fentebb részletezett probléma.

10.
10.
crytek
#9: Nem az ubitól kéne tanulni, hanem körülnézni az irodájukon kívül is ugyanis a warez kb évek óta hanyatlik, nem értem mit szenvednek még bármilyen védelemmel. Ami jó játék úgyis megveszi akinek kell ,aki meg letölti az akkor is letölteni ha pl ott van akcióban /game passban/bárhol máshol olcsón.
9.
9.
GAMEROD
Nem tanultak az Ubisoft hibájából, ők is hasonló védelmet raktak régen az Assassins Creed és a Silent Hunter 5 alá, akkor is a warezosok jártak jól.
7.
7.
crytek
#6: Ez így estére nagyobb poén volt kb mint a férges szájmaszkok...
6.
6.
Zelgadis187
Egyszerűbb lenne ha pc-re nem is adnának ki játékot. Nem értem egyáltalán minek csinálja akárki.
5.
5.
Heldengeist
#3: Van funkciója. Szerintem direkt csinálják, hogy szivassák a játékosokat. Ezek az always onnline DRM-ek már többször bizonyították az elmúlt 10+ évben, hogy semmi másra nem jók.
4.
4.
pjoco
#1: Másnap fel volt törve.
3.
3.
csongor1996
Remélem legalább utólag kiveszik ezt az always-online dolgot, ha már funkciója úgysincs.
2.
2.
zakkantlaci
Ezért is a CD Projekt a hibás? Baki a köbön, mentem magam tökön bököm. :D
1.
1.
markoci555
pont akartam volna írni, minek a védelem, úgyis nemsoká feltörik :D miért nem fogják már fel, hogy így nemhogy semmit nem ér, de még rosszabb is az egész üzletnek?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...