HWSW: Óriási adatszivárgás a Facebooknál

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 6.
  • Hír
Több mint félmilliárd Facebook-fiókot tartalmaz az az internetre most kikerült adatbázis, mely csaknem három évvel ezelőtt szivárgott ki a közösségi szolgáltatótól. Az adatbázisban szép számmal szerepelnek magyar fiókok is.

Összesen mintegy 533 millió Facebook-fiók (pontosabban azok 2019-es állapota) került nyilvánosságra a hétvégén egy évekkel ezelőtti adatvédelmi incidens folyományaként. Az adatbázishoz, illetve annak bizonyos szeleteihez már januárban hozzáférhettek azok, akik hajlandóak voltak fizetni érte, akkor egy Telegram-bot kínálta fel a lehetőséget, hogy pénzért lehet ellenőrizni az érintettséget egy hasonló méretű adatbázis kapcsán.

Mint most kiderült, ugyanarról az adatbázisról van szó, mely a Facebooktól 2019 augusztusában szivárgott ki - akkor a cég megtette szükséges intézkedéseket, így többek közt befoltozta azt a biztonsági rést, melyen keresztül a támadók behatoltak a rendszerbe. Az adatbázis felhasználóneveken kívül születési adatokat, munkahelyet, telefonszámot és e-mail címet is tartalmazhat - már ahol ezeket megadta a felhasználó.

Több százezer magyar fiók érintett - további részletek a HWSW cikkében!

3.
Extol
A facebook nem ingyenes. Az adataiddal fizetsz.
2.
Neotechtr
El is mentem a profilomra és végignéztem mi van megadva. Elvileg az én profilom nem pwnd, ezt lehet valami oldalon ellenőrizni. Kiszedtem pár dolgot és végignéztem, az összes képemet, amit ever feltöltöttem. Egy-két fénykép ismét kaszát kapott a régiek közül is, nehogy valami régi Putyinos vicc miatt kerüljek a jövőben a gulágra.
1.
Gabesz0213
Maga a Facebook egy globális nyilvántartás. Ráadásul olyan, amiben az emberek zöme önként jelentkezik be és tölti fel rá az adatait. És ez nem összeesküvés elmélet, ha nem tény. Igazság szerint most ez egy olyan hír, amiről eddig max csak a Kis János utcai Erzsi néni nem tudott, de őt meg kb nem is igen érdekli.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...