HWSW: Óriási adatszivárgás a Facebooknál

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 6.
  • Hír
Link másolása
Több mint félmilliárd Facebook-fiókot tartalmaz az az internetre most kikerült adatbázis, mely csaknem három évvel ezelőtt szivárgott ki a közösségi szolgáltatótól. Az adatbázisban szép számmal szerepelnek magyar fiókok is.

Összesen mintegy 533 millió Facebook-fiók (pontosabban azok 2019-es állapota) került nyilvánosságra a hétvégén egy évekkel ezelőtti adatvédelmi incidens folyományaként. Az adatbázishoz, illetve annak bizonyos szeleteihez már januárban hozzáférhettek azok, akik hajlandóak voltak fizetni érte, akkor egy Telegram-bot kínálta fel a lehetőséget, hogy pénzért lehet ellenőrizni az érintettséget egy hasonló méretű adatbázis kapcsán.

Mint most kiderült, ugyanarról az adatbázisról van szó, mely a Facebooktól 2019 augusztusában szivárgott ki - akkor a cég megtette szükséges intézkedéseket, így többek közt befoltozta azt a biztonsági rést, melyen keresztül a támadók behatoltak a rendszerbe. Az adatbázis felhasználóneveken kívül születési adatokat, munkahelyet, telefonszámot és e-mail címet is tartalmazhat - már ahol ezeket megadta a felhasználó.

Több százezer magyar fiók érintett - további részletek a HWSW cikkében!

3.
3.
Extol
A facebook nem ingyenes. Az adataiddal fizetsz.
2.
2.
El is mentem a profilomra és végignéztem mi van megadva. Elvileg az én profilom nem pwnd, ezt lehet valami oldalon ellenőrizni. Kiszedtem pár dolgot és végignéztem, az összes képemet, amit ever feltöltöttem. Egy-két fénykép ismét kaszát kapott a régiek közül is, nehogy valami régi Putyinos vicc miatt kerüljek a jövőben a gulágra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...