A Mass Effect: Legendary Edition újdonságairól

  • Írta: szlav
  • 2021. április 7.
  • Hír
Link másolása
Nem kell már sokat várnunk a Mass Effect: Legendary Edition megjelenésére, de még most is érkeznek friss infómorzsák a felújított trilógiáról. Most például megtudhattunk ezt-azt az első részt érő változtatásokról.

Jövő hónapban befut a Mass Effect: Legendary Edition, amely felújítva hozza el újra a BioWare fantasztikus sci-fi trilógiáját. A csomag technikai újításairól korábban már beszámoltunk, most azonban érkezett néhány részlet arról, hogy a stúdió milyen módon hozza majd szintre a széria első részét a többi epizóddal. Mivel az eredeti Mass Effect 2007-ben jelent meg, a BioWare úgy gondolta, hogy egy-két változtatás jót tesz majd a felújított változatnak, még akkor is, ha ez az autentikusság rovására megy.

Korábban már hallottunk róla híreket, most azonban biztossá vált, hogy az M-35 Mako fizikája alaposan megváltozik majd. Shepard és a Normandy legénysége gyakran ebben a páncélozott járműben fedezte fel az idegen bolygók felszíneit, a jókora monstrumnak kinéző jármű azonban gyakran úgy viselkedett, mintha valójában egy léggömb lenne. A felújított változatban a Mako érezhetően "súlyosabb" lesz, kap néhány extra boostert, amelyek segítenek majd a gyorsulásban és manőverezésben, de átalakul majd a jármű lőtornya is - még egy új célkeresztet is kapunk!


És ha már a stukkereknél tartunk: egy másik fontos változtatás, hogy a játékból eltűnnek a lőfegyvereket érő korlátozások, vagyis az Adept, a Soldier, az Engineer, a Vanguard, a Sentinel és az Infiltrator is hozzáfér majd az összes fegyvertípushoz, habár az ezekre vonatkozó specializációk továbbra is a különféle kasztok kiváltsága lesz. A harcrendszer felpörgetése érdekében a BioWare csökkenti a fegyverek és képességek töltési idejét, és ahogy a Mako esetében, gyalogosan is másképp fest majd a célkereszt.

További jó hír, hogy némileg átalakul majd az eszköztárunk is. Az inventory az ígéretek szerint jóval átláthatóbb lesz, könnyebben szortírozhatjuk a táskánkban lévő felszereléseket, ha pedig nincs szükségünk egy-két tárgyra, akkor szemétnek jelölhetjük őket, hogy később egy gombnyomással eladhassuk vagy alkatrészekre szedhessük azokat.

A Mass Effect: Legendary Edition május 14-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...